Podbiję wątek, bo przymierzam się do zakupu toyoty i mam zagwózdkę z pakietem VIP. Kosztuje nie mało, a nie jestem przekonany czy rzeczywiście jest wart swojej ceny zwłaszcza po tym co przeczytalem w tym wątku.
Światła matrycowe w technologii LED z systemem adaptacyjnych świateł drogowych (AHS),
Jak rozumiem w opcji nie-VIP nadal mam światła LED tylko bez owej matrycy i automatycznego przełączania "długie <> mijania", tak?
Mieszkam w górzystym terenie, więc pewnie często i tak musiałbym sam przełączać, bo z tego co tu czytałem system musi "widzieć" lampy nadjeżdżającego pojazdu co przy wzniesieniach czasem jest dość problematyczne.
18 calowe felgi aluminiowe z oponami 225/40 R18,
Felgi owszem ładne, ale po obejrzeniu filmikuPertyna raczej skłaniam się do 17-tek ze względu na hałas.
Tapicerka skórzana z perforacją (skóra naturalna i syntetyczna),
Przeżyję bez.
Automatyczna regulacja świateł głównych,
O co dokładnie chodzi w tym punkcie? Obniżanie / podnoszenie w zależności od dociążenia samochodu?
Elektrycznie unoszone drzwi bagażnika otwierane bezdotykowo,
Działa to w końcu przewidywalnie i niezawodnie? Wystarczy się nauczyć odpowiedniego ruchu nogą i wtedy można na tym polegać?
Nie specjalnie uśmiecha mi się machanie nogą na parkingu jak cymbał

Podgrzewane skrajne siedzenia na tylnej kanapie (wyłącznie dla wnętrza w ciemnej tonacji)
Przymierzam się do jasnej tonacji, więc...
Wiem, że jak ktoś wywalił kasę na ten pakiet to raczej będzie zachwalał, ale może jednak ktoś delikatnie żałuje i się przyzna?