Autor Wątek: Pakiet VIP  (Przeczytany 12095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pakiet VIP
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Grudnia 2019, 16:55:58 »
Druga sprawa to klapa, ktora po prostu nie dziala, ktos pisal tutaj ze zalezy to od ilosci swiatla i wieczorami moze nie dzialac, no wiec jakims cudem sie otworzyla panu w serwisie, (godzina ok 14) i stwierdzil ze nie ma problemu.
Witam też miałem problem z klapą nie chciała się otwierać machnięciem nogi, są dwie rzeczy jedna to musisz ją aktywować na desce rozdzielczej a drugie to na klapie masz masz dwa guziki jeden szeroki do otwierania ręcznie a drugi okrągły nim aktywujesz klapę i powinno zadziałać.

Co masz na myśli pisząc aktywujesz klapę? Nigdzie w instrukcji nie mogę znaleźć informacji o innym działaniu tego przycisku niż blokowanie zamków
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline jerryy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Grudnia 2019, 22:14:56 »
Witam
Czy może ktoś się orientuje, czy wyłączenie otwierania bez kluczykowego powoduje wyłączenie otwierania bagażnika za pomocą  nogi ?

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lutego 2020, 08:32:52 »
Podbiję wątek, bo przymierzam się do zakupu toyoty i mam zagwózdkę z pakietem VIP. Kosztuje nie mało, a nie jestem przekonany czy rzeczywiście jest wart swojej ceny zwłaszcza po tym co przeczytalem w tym wątku.

Cytuj (zaznaczone)
Światła matrycowe w technologii LED z systemem adaptacyjnych świateł drogowych (AHS),
Jak rozumiem w opcji nie-VIP nadal mam światła LED tylko bez owej matrycy i automatycznego przełączania "długie <> mijania", tak?
Mieszkam w górzystym terenie, więc pewnie często i tak musiałbym sam przełączać, bo z tego co tu czytałem system musi "widzieć" lampy nadjeżdżającego pojazdu co przy wzniesieniach czasem jest dość problematyczne.

Cytuj (zaznaczone)
18 calowe felgi aluminiowe z oponami 225/40 R18,
Felgi owszem ładne, ale po obejrzeniu filmikuPertyna raczej skłaniam się do 17-tek ze względu na hałas.

Cytuj (zaznaczone)
Tapicerka skórzana z perforacją (skóra naturalna i syntetyczna),
Przeżyję bez.

Cytuj (zaznaczone)
Automatyczna regulacja świateł głównych,
O co dokładnie chodzi w tym punkcie? Obniżanie / podnoszenie w zależności od dociążenia samochodu?

Cytuj (zaznaczone)
Elektrycznie unoszone drzwi bagażnika otwierane bezdotykowo,
Działa to w końcu przewidywalnie i niezawodnie? Wystarczy się nauczyć odpowiedniego ruchu nogą i wtedy można na tym polegać?
Nie specjalnie uśmiecha mi się machanie nogą na parkingu jak cymbał ;)

Cytuj (zaznaczone)
Podgrzewane skrajne siedzenia na tylnej kanapie (wyłącznie dla wnętrza w ciemnej tonacji)
Przymierzam się do jasnej tonacji, więc...

Wiem, że jak ktoś wywalił kasę na ten pakiet to raczej będzie zachwalał, ale może jednak ktoś delikatnie żałuje i się przyzna? :)

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lutego 2020, 08:50:05 »
Jak rozumiem w opcji nie-VIP nadal mam światła LED tylko bez owej matrycy i automatycznego przełączania "długie <> mijania", tak?
Mieszkam w górzystym terenie, więc pewnie często i tak musiałbym sam przełączać, bo z tego co tu czytałem system musi "widzieć" lampy nadjeżdżającego pojazdu co przy wzniesieniach czasem jest dość problematyczne.

W pakiecie VIP są zupełnie inne światła LED. Właśnie matrycowe więc system nie tylko przełącza długie/krótkie. Po przyzwyczajeniu mogę powiedzieć, że działa to znośnie. Nie zwalnia z myślenia w każdym bądź razie.

Felgi owszem ładne, ale po obejrzeniu filmikuPertyna raczej skłaniam się do 17-tek ze względu na hałas.

Poziom hałasu akurat nie trafiony. Zawieszenie jest nieco twardsze ze względu na niski profil ale tez dzięki temu autko bardziej jest przyklejone do drogi. Mi tam pasuje taka harakterystyka. Jedyna wada to brak możliwości założenia na zimę innego rozmiaru felg i opon.

Przeżyję bez.

Kwestia gustu. Inna tapicerka, przeszycia i wstawki.

O co dokładnie chodzi w tym punkcie? Obniżanie / podnoszenie w zależności od dociążenia samochodu?

To, że jak załadujesz bagażnik światła aromatycznie się wypoziomują tak by nie oślepiać.

Działa to w końcu przewidywalnie i niezawodnie? Wystarczy się nauczyć odpowiedniego ruchu nogą i wtedy można na tym polegać?
Nie specjalnie uśmiecha mi się machanie nogą na parkingu jak cymbał

Działa dobrze, trzeba wiedzieć gdzie wsadzić nogę :)))

Przymierzam się do jasnej tonacji, więc...

... no nie będzie tego ficzeru
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2020, 10:04:26 »
opcji nie-VIP nadal mam światła LED tylko bez owej matrycy i automatycznego przełączania "długie <> mijania", tak?
Bez opcji VIP też masz możliwość włączenia automatycznych świateł drogowych.
W cenniku masz to w dziale Bezpieczeństwo i nowe technologie - Automatyczne światła drogowe (AHB).
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lutego 2020, 11:58:19 »
opcji nie-VIP nadal mam światła LED tylko bez owej matrycy i automatycznego przełączania "długie <> mijania", tak?
Bez opcji VIP też masz możliwość włączenia automatycznych świateł drogowych.
W cenniku masz to w dziale Bezpieczeństwo i nowe technologie - Automatyczne światła drogowe (AHB).

Dodajmy jeszcze koledze, że działanie świateł automatycznych AHB polega na przełączaniu świateł drogowych na mijania jak tylko wykryty zostanie na przeciwko auta samochód.
Natomiast AHS są adaptacyjnymi światłami, których działanie polega na wyłączaniu odpowiednich ledów na matrycy świateł długich tak aby nie oślepiać kierowcy jadącego przed nami a nie na wygaszaniu całkowitym świateł długich. Czyli widać , że światła długie cały czas świecą a tylko...że tak powiem....nie jest oświetlana nimi przestrzeń przed samochodem, w której się znajduje pojazd, który mógłby być oślepiony światłami długimi.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lutego 2020, 19:17:10 »
Cytuj (zaznaczone)
Poziom hałasu akurat nie trafiony. Zawieszenie jest nieco twardsze ze względu na niski profil ale tez dzięki temu autko bardziej jest przyklejone do drogi. Mi tam pasuje taka harakterystyka. Jedyna wada to brak możliwości założenia na zimę innego rozmiaru felg i opon.

Znaczy mówisz, że nie jest głośniej niż na 17-tkach?

I co dokładnie masz na myśli pisząc, że nie da się założyć na zimę innych felg?

W sumie to koniec końców zaoferowali mi w Krakowie taki rabat, że chyba się na tego VIPa szarpnę.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lutego 2020, 19:46:55 »
Znaczy mówisz, że nie jest głośniej niż na 17-tkach?

Nie jest głośniej. Mocniej czuć dziury. Lepiej trzyma się drogi i precyzyjniej się prowadzi. No i najważniejsze lepiej wygląda(moim zdaniem oczywiście).

I co dokładnie masz na myśli pisząc, że nie da się założyć na zimę innych felg?

Homologacja auta z pakietem VIP jest tylko na koła 225 40 R18.

W sumie to koniec końców zaoferowali mi w Krakowie taki rabat, że chyba się na tego VIPa szarpnę.

I prawidłowo, jeśli Ciebie stać to lepiej kupić niż żałować.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lutego 2020, 20:19:39 »
Cytuj (zaznaczone)
Nie jest głośniej. Mocniej czuć dziury. Lepiej trzyma się drogi i precyzyjniej się prowadzi. No i najważniejsze lepiej wygląda(moim zdaniem oczywiście).
Co do wyglądu to pełna zgoda. Z czuciem dziur to nie wiem czy będę zachwycony, ale jakiegoś dramatu w jazdach próbnych nie miałem.

Cytuj (zaznaczone)
Homologacja auta z pakietem VIP jest tylko na koła 225 40 R18.
Czyli raczej ciężko o felgi stalowe :)
A jak się coś innego założy to brak gwarancji? Czy chodzi o brak ubezpieczenia w razie W?

Swoją drogą jakie opony tam w salonie zakładają?

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lutego 2020, 20:51:18 »
Co do wyglądu to pełna zgoda. Z czuciem dziur to nie wiem czy będę zachwycony, ale jakiegoś dramatu w jazdach próbnych nie miałem.

To jest to o czym Petryn mówił. Zawieszenie na kołach z pakietu VIP czyli na kołach 225 40 R18 jest mniej komfortowe. W moim odczuciu jest całkiem ok.

Czyli raczej ciężko o felgi stalowe
A jak się coś innego założy to brak gwarancji? Czy chodzi o brak ubezpieczenia w razie W?

Dokładnie tak. Jest obawa o jedno i drugie. Czy się przyczepią w razie W? Who knows... Jest wątek tu na forum gdzie TMPL jasno się na piśmie wyraża, że nie wolno jeździć na innych kołach niż te, które są w homologacji. Mi to wystarczy.

Swoją drogą jakie opony tam w salonie zakładają?

Letnie Falkieny, Zimowe Nokiany wr d4 lub a4. Falkieny maja naprawdę spory rant, gorzej z tymi zimowymi.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2020, 20:55:52 wysłana przez Dragster »

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lutego 2020, 21:36:57 »
Cytuj (zaznaczone)

Fenio - jakie o tej porze roku są rabaty? :)
Rocznik 2020 czy 2019?

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Lutego 2020, 21:41:47 »
Akurat te przełączanie jest już w niższych wersjach i jak jechałem trochę po górach to przyznam ze działa to całkiem fajnie

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lutego 2020, 21:55:08 »
Cytuj (zaznaczone)

Fenio - jakie o tej porze roku są rabaty? :)
Rocznik 2020 czy 2019?
2020. 12300 rabatu od 145300 w Krakowie zaproponowali.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lutego 2020, 22:26:14 »
Prywatnie czy flota?

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **