Autor Wątek: Jazda testowa z silnikiem 2.0  (Przeczytany 2945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mit

• Toyot Leżący
  • *
Jazda testowa z silnikiem 2.0
« dnia: 20 Grudnia 2019, 16:47:22 »
Witam
Testował już ktoś nowego CHR z silnikiem 2.0 ? Czy czuć różnice w mocy i jest ciszej ?

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jazda testowa z silnikiem 2.0
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2019, 17:01:29 »
Jestem umówiony na dzień po Świętach na jazdę próbną tym silnikiem... tyle, że nie mam porównania z inną wersją C-HR. Będę porównywał ze swoją byłą A6 C6 w 3.2 Quattro (255KM) :)
SAP ABAP Certified Developer

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Grudnia 2019, 10:36:20 »
O kurde jak przyzwyczaiłeś się do kultury i dynamiki 3.2 to tutaj szału nie będzie, porównując słabsza hybrydę do tej najnowszej 184KM to czuć różnicę,auto zwawsze,wyciszenie poprawione aczkolwiek przy 150 słyszałem dziwne szumy niezauważalne przy tej samej prędkości w moim 1.2, reasumując idą w dobrym kierunku ale jeszcze daleka droga

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Grudnia 2019, 10:40:31 »
A i wiem że dla Was bardzo liczy się spalanie,testowy hybryd przez godzinę mojej dzikiej jazdy,trochę miasta, drogi utwardzone,lotnisko pokazał spalanie 6,3 więc nie wiem czy to dobrze czy średnio,podejrzewam że ta samą trasą w moim 1,2 wyszłaby z 7.5
Wiem też z bardzo dobrego toyotowego źródła,że Japonia jest bardzo zadowolona z sukcesu CHR i mocno wystartowały prace nad nowa generacja która chcą wprowadzić już za dwa lata a jak się uda w Polskich salonach będzie elektryczna CHR na przełomie 2020/2021 ale cena ma być kosmiczna
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2019, 10:44:07 wysłana przez dibo75 »

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Grudnia 2019, 10:35:39 »
Dlatego mam dość wysokie wymagania, ale żeby trochę zejść na ziemie, to jeżdżę juz 3 miesiące VW Polo, co by zapomnieć o komforcie i mocy Audi :)

Spalanie jak dla mnie super, jeśli go cisnąłeś. Weź pod uwagę, że to 2.0, a nie 1.2 (3 cylindry?)...

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Grudnia 2019, 13:13:52 »
Nie kupiłbym auta z 3 cylindrami,już to że kupiłem taka małą pojemność mnie szokuje do dzisiaj ale na dojazdy do roboty i zakupy w trybie sport jest ok,w pracy na kilka kilkanaście godzin przesiadam się na inne auta, także oblatalem już chyba wszystko co mozliwe

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Grudnia 2019, 20:28:36 »
Dlatego mam dość wysokie wymagania, ale żeby trochę zejść na ziemie, to jeżdżę juz 3 miesiące VW Polo, co by zapomnieć o komforcie i mocy Audi :)

Spalanie jak dla mnie super, jeśli go cisnąłeś. Weź pod uwagę, że to 2.0, a nie 1.2 (3 cylindry?)...
CHR na 4 cylindry to nie VW

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline mch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Grudnia 2019, 22:05:48 »
Krótko: różnica w mocy znacząca, przyspieszenie dużo lepsze, jest ciszej. O ile rok temu miałem wątpliwości, to 2.0 zamawiam.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Grudnia 2019, 08:22:14 »
No to dobrze, że nie R3 :) W piątek jazda i po Nowym Roku zamówienie... :) Chyba, że mnie jazda baaaardzo rozczaruje...

Offline Mit

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Grudnia 2019, 22:27:56 »
Dzisiaj odbyłem jazdę testową. Jest ciszej, czuć przyrost mocy i został wstawiony nowy wyświetlacz radia oraz poprawiona grafika. Audio bez zmian gra tak samo. Spalanie minimalnie wyższe od 1,8. Mnie przekonał , po nowym roku muszę zdecydować , czy zamieniam obecnego , czy dokupuje drugiego w miejsce Skody diesla. :good:

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Grudnia 2019, 13:39:24 »
Robiłem przegląd auta i dostałem na 2 godziny 2.0. Różnica wielka. Elastyczność, moc, wyciszenie. W 1.8 jak wejdziemy powyżej pola Eco słychać "wycie". W 2.0 nie ma tego efektu. Dopiero przy pełnym "bucie" słychać silnik, ale jest duuużo lepiej niż w 1.8.

Przyspieszenie bardzo dobre. Różnica ogromna. Spalił mi troszkę więcej, ale elastyczność kusi, żeby używać.

Po 2 letnim użytkowaniu 1.8, zamieniłbym bez wahania. Tak powinien jeździć napęd hybrydowy.

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl