Autor Wątek: Basic LED w C-HR 2020 - jak świecą?  (Przeczytany 14012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Basic LED w C-HR 2020 - jak świecą?
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lutego 2021, 20:26:02 »
Cześć
Odświeżam wątek. Za niedługo odbieram C-HR Style. Jak wyglada kwestia tych Basic LEDów? Bardzo są słabe? Aktualnie mam Focusa na halogenach odbłyśnikowych. Zakładam ze jednal jakiś upgrade będzie. Jak się maja te basic ledy do RAV 4 nowej tez z basic ledami? Ma ktoś może fotkę jak w nocy swieci ta CHRka?
Tak jak wcześniej obiecałem wrzucam fotki świateł.
Pierwszy link, krótkie:
https://drive.google.com/file/d/13WxJ0Q8bX0EbHA3Hts6ZZaMQ4cu8RNZG/view?usp=drivesdk

Drugi link, długie:
https://drive.google.com/file/d/13RdYt1_wuEDv13cJ5v03ZCY5G-Vc7j90/view?usp=drivesdk

Offline Durendal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lutego 2021, 21:32:09 »
Nie no to testy IIHS chyba troche przesadziły z tą oceną. Albo to amerykańskie normy inne, albo światła mieli nieustawione. Do moich świeczek w Focusie to w ogóle porównania nie ma. Nie są to lampy premium, ale na pewno nie ma co narzekać. Do tego widziałem że barwa jest dobra. Dzięki wielkie za zdjęcia i opisy :-)

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lutego 2021, 22:32:05 »
Nie no to testy IIHS chyba troche przesadziły z tą oceną. Albo to amerykańskie normy inne, albo światła mieli nieustawione. Do moich świeczek w Focusie to w ogóle porównania nie ma. Nie są to lampy premium, ale na pewno nie ma co narzekać. Do tego widziałem że barwa jest dobra. Dzięki wielkie za zdjęcia i opisy :-)
Właśnie z ciekawości przejrzałem stronę IIHS i sprawdziłem Audi Q7 2019r. Testy dwóch rodzajów projektorów montowanych w tym modelu wypadają strasznie źle: Marginal i Poor. Coś mi się nie chce wierzyć, że te testy są rzetelne. Projektory grupy VAG są podobno świetne, a już na pewno te montowane w autach wyższych klas takich jak Q7.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Lutego 2021, 07:41:46 »
Nie no to testy IIHS chyba troche przesadziły z tą oceną. Albo to amerykańskie normy inne, albo światła mieli nieustawione
To amerykańska organizacja a w USA mają lampy symetryczne natomiast w Europie asymetryczne. Reflektory są różne i nie należy ich porównywać ze sobą.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Lutego 2021, 09:33:25 »
Projektory grupy VAG są podobno świetne

Jeździłem 10 lat Audi A6 i na ksenony zawsze wszyscy narzekali, mimo posiadania najwyższego modelu (biksenon skrętny). Japońskie dużo lepiej świeciły. Było to związane między innymi z niezbyt dobrze wypolerowanymi odbłyśnikami... ergo, nie wiem czy tak grupa VAG ma takie super...
SAP ABAP Certified Developer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl