Autor Wątek: Basic LED w C-HR 2020 - jak świecą?  (Przeczytany 14011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
Basic LED w C-HR 2020 - jak świecą?
« dnia: 25 Grudnia 2019, 15:01:09 »
Cześć,

większość artykułów i filmów w sieci o C-HR po lifcie dotyczy wersji topowych.
Ma ktoś już doświadczenia z wersją podstawową LEDów (oznaczone w cenniku jako Basic LED)? Dobrze świecą światła mijania? Czy może być rozczarowanie, po zmianie z całkiem dobrych IMHO świateł projektorowych Aurisa?

Offline spetial

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR II 2.0 '25
Odp: Basic LED w C-HR 2020 - jak świecą?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Grudnia 2019, 21:27:30 »
Pierwsze słyszę, żeby po lifcie miał jakieś Basic LED, na jakimś filmiku słyszałem, że każda wersja ma te same światła...
27.06.2019: Toyota C-HR 1.8 Team Deutschland
26.06.2025: Toyota C-HR 2.0 Lounge PHEV ADP+Panorama

Offline spetial

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Grudnia 2019, 10:11:38 »
Sprawdziłem jeszcze na jednym filmiku i tam mówili, że reflektory główne są wszędzie takie same, wyższe wersje wyposażenia maja dodatkowo przeciwmgielne też w wersji LED.

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudnia 2019, 13:34:20 »
Pierwsze słyszę, żeby po lifcie miał jakieś Basic LED, na jakimś filmiku słyszałem, że każda wersja ma te same światła...

...A wystarczy spojrzeć do katalogu lub cennika na stronie T. ...

Można te lampy obejrzeć  np. tu:

https://youtu.be/KgHItOvnJXM

Niebieski jest z "podstawowymi" LED. Szary ma światła "basic LED".
...Tak, wiem, że to Australia, ale w salonie PL też z takimi lampami mają...

Offline spetial

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Grudnia 2019, 17:52:32 »
To niezłą propagandę sieją Ci youtuberzy od siedmiu boleści  :thumbdown: na kilku filmikach słyszałem że światła są takie same ale na tym filmiku od  Ciebie faktycznie jest różnica.
Nie interesowałem się tym bo ja dopiero za 3 lata będę zmieniał mojego mam wersję z Led z 2019 roku.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Grudnia 2019, 18:49:25 »
Kurde faktycznie macie rację,dzisiaj robiłem serwis i z nudów macalem poliftowe CHR i w tej najwyższej wersji jest reflektor który ma w środku tzw. kostki lodu a obok stała wysoka wersja ale ledy zupełnie inne,klosze i środki bardzo się od siebie różnią

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2020, 14:04:11 »
obok stała wysoka wersja ale ledy zupełnie inne,klosze i środki bardzo się od siebie różnią

No, to mogę sobie sam odpowiedzieć. Porównując z Aurisem, głowy nie urywa. Na plus to barwa światła i świetne oświetlenie poboczy. Zasięg świateł - może być...

Ciekawe jak działają w porównaniu z nimi te topowe LEDy.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2020, 08:29:44 »
Zasięg świateł trzeba pewnie sobie samemu podregulować na śrubie... bo jak stacja ustawi, to pewnie za blisko świecą.
SAP ABAP Certified Developer

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lutego 2020, 10:45:23 »
Namodzili w tych cennikach,biała perła z czarnym dachem dostępna tylko w najbogatszej wersji????? Felga miała być nowa poliftowa a widzę że jest taka jaka byla.Ten nowy flagowy kolor pomarańczowy jest koszmarny i nie pasuje do tego auta.

mattman

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Lutego 2020, 10:04:18 »
Wersja poliftowa jest godna zainteresowania jedynie z powodu mocnej hybrydy, dzięki czemu to auto zaczyna jeździć tak jak wygląda. Cała reszta to detale, które nic nie wnoszą.

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Lipca 2020, 17:46:18 »
A te "detale" to hybryda 1.8 czwartej generacji (która została zmodernizowana), lepsze wyciszenie, posiada android auto i car play, tt2 jest szybsza i działa sprawniej.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lipca 2020, 23:38:30 »
A te "detale" to hybryda 1.8 czwartej generacji (która została zmodernizowana), lepsze wyciszenie, posiada android auto i car play, tt2 jest szybsza i działa sprawniej.

Hybrida 4 generacji była i przed LIFTEM !!!!!

android i carplay jak dla mnie to nie potrzebne , natomiast detal typu pokretło na głosnośc to jest super powinny zmienic wszystkie PRzed liftowe CHR na pokretła głosnośći radio......

zmodernizowania jest i to niezle jak dla mnie szybsze ładowanie akumulatora , wiecej prądu , wecej prądu do dyspozycji dla kierowcy i nowa bateria Lithium !
jak dla mnie lepsza 1.8 hybrida bo jest lepiej dopracowana na detalach nowa bateria miejsza leksza i wiecej prądu w niej inne ustawienia hybridowego etc !!!

Offline Durendal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Lutego 2021, 01:14:05 »
Cześć
Odświeżam wątek. Za niedługo odbieram C-HR Style. Jak wyglada kwestia tych Basic LEDów? Bardzo są słabe? Aktualnie mam Focusa na halogenach odbłyśnikowych. Zakładam ze jednal jakiś upgrade będzie. Jak się maja te basic ledy do RAV 4 nowej tez z basic ledami? Ma ktoś może fotkę jak w nocy swieci ta CHRka?

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lutego 2021, 11:35:19 »
Mam C-HR Style - jak dla mnie te LEDy robią robotę, świetnie wyglądają i jest duża różnica w porównaniu z moim poprzednim autem, gdzie główne lampy były standardowe.

Jazda w nocy - droga bardzo dobrze oświetlona.

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lutego 2021, 10:32:10 »
Cześć
Odświeżam wątek. Za niedługo odbieram C-HR Style. Jak wyglada kwestia tych Basic LEDów? Bardzo są słabe? Aktualnie mam Focusa na halogenach odbłyśnikowych. Zakładam ze jednal jakiś upgrade będzie. Jak się maja te basic ledy do RAV 4 nowej tez z basic ledami? Ma ktoś może fotkę jak w nocy swieci ta CHRka?
Ja mam wersję Style z Basic ledami. Świecą bardzo dobrze. Kolor i jasność jak full Ledy tylko kształt promienia światła nie jest odcięty tak równą linią jak w  tych full ledach, tylko coś na wzór ksenonów. Wydaje mi się, że świecą nawet dalej niż fulle. Zbudowane są na zasadzie odbłyśników. Na jedną lampę przypadają po dwa odbłyśniki i dwie "żarówki" do świateł krótkich (więc świecą jasno) i jeden do długich. Wieczorem jak nie zapomnę to zrobię fotkę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl