Autor Wątek: Problem z dodaniem kontaktów telefonicznych.  (Przeczytany 9378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bkosa

• Prawie Toyot
Problem z dodaniem kontaktów telefonicznych.
« dnia: 27 Grudnia 2019, 11:24:22 »
Witam forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem Aygo II. Sparowałem telefon do samochodu (normalnie dzwoni , jest historia połączeń itd. lecz nie mogę przesłać kontaktów. Wyświetla pytanie czy przesłać kontakty? daje prześlij i rozłącza telefon i prosi o jego załączenie mimo iż jest załączony. Próbowałem znowu parować i znowu to samo. Macie jakiś pomysł? Z góry dziękuje za odpowiedź. :good:

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z dodaniem kontaktów telefonicznych.
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Stycznia 2020, 21:45:43 »
A jaki to model telefonu. Może to wina samego telefonu. W moim Aygo działa wzorowo

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2020, 01:52:37 »
Mam identyczny problem .

Mam telefon Samsung Xcover 550 ,łączy się elegancko ,nawet jak jestem poza autem . Telefon nie jest jakiś nowoczesny , nowy jest owszem . Ale jak przenieś kontakty ,radio wygląda na Toyota Touch ,kiedy chcę przenieś kontakty na radiu pisze coś by je wysłać i kierować tym na telefonie , tylko że telefon nie ma takiej opcji . Wyślij kontakty przez BT , no może czegoś nie kpw ,podpowiedzcie coś  .
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2020, 18:02:41 »
To jest wina telefonu, najlepiej mieć w miarę nowego smartfona, gdyż wtedy ma najnowszy bluetooth. Wszystkie moje auta mam z ekranami i pięknie łączą się z moimi smartfonami, bez jakichkolwiek problemów. Takie telefony to chyba nie nadają się do współczesnych aut. Mam nadzieję, że się mylę, ale na Twoim miejscu zainwestowałbym  na początek w jakiegoś Xiaomi, to nie są drogie telefony 

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Stycznia 2020, 02:41:08 »
Ten telefon jest nowy ,leżał jakieś 3-4 lata w szufladzie , auto jest z 2013 . Nie wiem kiedy te telefony produkować zaczęli ,ale raczej w tej samej dziesięciolatce co auto . Jednak nie gra ,chyba masz rację . Po sparowaniu przez BT w innym aucie , kiedy połączone to co chwila telefon się wyłącza i włącza . Broniłem się jak do tej pory dobrze przed dotykowymi , ale chyba zaczynam przegrywać i trzeba będzie się poddać .

Tylko jeszcze starszy tel. Nokia XpressMusic w innym aucie śmigała dobrze ,a ten nie chce .
« Ostatnia zmiana: 05 Stycznia 2020, 02:44:33 wysłana przez Rademenes »

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Stycznia 2020, 11:52:47 »
Najlepiej poprosić kogoś,kto ma smarfona, niech spróbuje się połączyć. Na pewno będzie działać wszystko prawidłowo. Wtedy możesz myśleć o nowym telefonie. Powodzenia

Offline bkosa

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Stycznia 2020, 16:11:28 »
Witam.Dziękuję z kilka podpowiedzi. Ja mam telefon samsung s7. Próbowałem również samsung j5 2017 i to samo. Zaznaczam że telefon się łączy z samochodem normalnie działa zestaw głośnomówiący da się dzwonić. Odbierać połączenia z kierownicy. Problem jest tylko z przesłaniem kontaktów z telefonu do radia. Historia połączeń się zapisuje. Daje przeslij kontakty i telefon się rozłącza z radiem i wyświetla się komunikat zeby włączyć telefon. Jak dam anuluj to znowu się paruje  <zalamka>

pireus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Stycznia 2020, 16:37:12 »
U mnie w Aygo przy Iphonie tez wszystko działało wzorowo, tylko przy numerach bez +48 nie pokazywało nazwisk tylko numer telefonu. Po uzupełnieniu prefiksu wszystko idealnie.

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Stycznia 2020, 19:11:00 »
Telefon samsung s7 bez problemów wzorowo działa w Aygo, wiem , bo moja żona posiada ten telefon. Czy czasem jakiś błąd nie robisz przy parowaniu, nie pamiętam już, ale trzeba wyrazić zgodę w telefonie jak i w radiu. Przy parowaniu proszę zwracać uwagę na komunikaty w radiu i jednocześnie w telefonie. Zwracając na to uwagę, więcej nie można pomóc w tym temacie. To jest mało skomplikowana operacja, a samsung s7 działa bardzo dobrze.
Ja bym jeszcze wykasował wszystkie sparowane telefony w aucie i na spokojnie zaczął od nowa, zwracając uwagę na komunikaty w telefonie i w aucie

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Stycznia 2020, 13:01:07 »
Problem jest tylko z przesłaniem kontaktów z telefonu do radia. Historia połączeń się zapisuje. Daje przeslij kontakty i telefon się rozłącza z radiem i wyświetla się komunikat zeby włączyć telefon.

Ma m tak samo , w tel. nie mam opcji wyślij kontakty przez BT , to radio powinno samo je pobrać (w innym aucie tak jest) . A jak chcę by kontakty były to coś pisze na radiu ,niby zrób coś w telefonie . Historia połączeń jest ,ale same numery i wszystkie bez opisu NN .
Wszystko działa dobrze poza tym, że trzeba bezsensownie wybierać numer w telefonie , lub w historii jak się cały pamięta .

Może naprawdę trzeba wszystko od nowa zrobić i nagrać radio i tel. by można jeszcze raz prześledzić co się dzieje i co pisało .

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Stycznia 2020, 14:31:28 »
Może też być, że moje Aygo 2018  z 7 calowym wyświetlaczem różni się znacząco od oprogramowania na zwykłym radiu. Dlatego mogą wynikać nieścisłości typu ja swoje - Wy swoje. Możliwe, że te radia mogą nie obsługiwać wszystkich funkcji.
Z 7 calowymi radiami nie ma problemów

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Stycznia 2020, 14:37:28 »
Wiesz ,tak czy tak parować od nowa trzeba , bo przynajmniej baczniej się temu trzeba przyjrzeć ,możesz mieć rację i to ja coś skopsałem lub nie dopatrzyłem .

pireus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Stycznia 2020, 16:57:49 »
Aygo 2018  z 7 calowym wyświetlaczem różni się znacząco od oprogramowania na zwykłym radiu
Tak może być  :o  Ja też miałem Aygo z dużym wyswietlaczem i zero problemów.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Stycznia 2020, 01:10:00 »
Urodziło mi się takie pytanie , czy istotne może być gdzie się kontakty zapisują ,są zapisane (karta/telefon) ?

Offline marantzg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Stycznia 2020, 19:59:40 »
To nie ma z tym nic wspólnego

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl