Podatek nie jest pobierany. Paczki dostarcza Poczta Polska. Ostatnio pojawiły się nawet w niektórych sklepach Paczkomaty
Wszystko zależy od kwoty, ale Chińczycy to już ogarnęli. Nie wysyłają do Polski, a do Niemiec, Belgii Niderlandów. Jak już tam przejdzie szybką odprawę celną, a przejdzie, to Polski fiskus nie zobaczy ani złotówki z cła. Ogólnie to za dopiskę gift na paczce masz podniesioną wartość przesyłki nie wymagającej oclenia do 45 euro?
Cytat: jaykob w 24-04-2020, 09:43:44
Też mam te gumy. Są rewelacyjne, z tym, że u mnie został dodatkowo ten element co wygląda jak kość. Ten z prawego górnego rogu jest dla wersji z bezprzewodową ładowarką w tunelu środkowym. Swoją drogą ta ładowarka jest za mała do większości telefonów, moja Motka na przykład (Moto Z3 Play) oraz XZ3 narzeczonej nie mieści się na niej i to też był powód, aby zrezygnować z pakietu tech, w którym dużo rzeczy bardziej mnie denerwowało niż pomagało.
pakiet tech w comforcie nie ma bezprzewodowego ładowania.
A to dziwne, w momencie, jak kupowałem swojego sedana, to była razem z podgrzewanymi fotelami, składanymi lusterkami, wyświetlaczem na desce rozdzielczej zamiast klasycznych zegarów, czujniki itp itd. ogólnie dużo tego było.