Autor Wątek: Bagażnik w Corolli TS  (Przeczytany 3425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawel_zg

• Gość
Bagażnik w Corolli TS
« dnia: 29 Grudnia 2019, 14:10:07 »
Cześć
Czy ktoś z Was demontował schowek w bagażniku ( ten za siedzeniami ) ? Łącznie z odkręcaniem uchwytów po prawej i lewej stronie ? Uchwyt trzyma sie tylko na jednej śrubie czy na czymś jeszcze ?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Bagażnik w Corolli TS
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudnia 2019, 15:13:32 »
Cześć
Czy ktoś z Was demontował schowek w bagażniku ( ten za siedzeniami ) ? Łącznie z odkręcaniem uchwytów po prawej i lewej stronie ? Uchwyt trzyma sie tylko na jednej śrubie czy na czymś jeszcze ?
Caly schowrk jest na wcisk. Nie ma ani jednej srobki. Co do uchwytów  nie pamietam ile srobek ale nie ma zadnych zatrzaskow.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2019, 15:23:02 wysłana przez Qbek »
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Marca 2020, 09:12:00 »
Od czego zależy to, że czasem klapa otwiera się jednym ruchem nogi pod bagaznikiem, a innym razem można sobie machac mogą godzine i i tak się nie otworzy. W menu samochodu oczywiście ta funkcja jest włączona

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marca 2020, 13:16:16 »
Od czego zależy to, że czasem klapa otwiera się jednym ruchem nogi pod bagaznikiem, a innym razem można sobie machac mogą godzine i i tak się nie otworzy. W menu samochodu oczywiście ta funkcja jest włączona
Byłeś niedobry dla swojej Corolli i widząc Twojego buta zamyka się w sobie  :grin:

A tak już poważniej... może masz czujnik zabrudzony? Nie wiem jaki jest tam typ, jeżeli optyczny to znajdź jego oczko i połóż na nim niewidzialną wycieraczkę, aby syf sam z niego spadał. Ponadto jeżeli będzie w niego jakimś cudem mocno świecić słońce to będzie miał przekłamania i system bezpieczeństwa sam wyłączy jego pracę, aby Ci bagażnika nie otworzyło, jak jesteś gdzieś poza samochodem.

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marca 2020, 14:23:57 »
Nie wiem jak wygląda ten czujnik i gdzie dokładnie go szukać.
Gdy wkładam głowę pod auto to nie widzę tam niczego co taki czujnik mogłoby przypominać

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marca 2020, 15:42:39 »
Również nie znalazłem pod zderzakiem żadnego czujnika, wg mnie jest to realizowane na podstawie czujników parkowania w zderzaku, które wykrywją charakterystyczny ruch (dość dynamiczne podejście, wymach nogą do przodu i cofnięcie się na jakieś 50cm).
Ale to moja teoria, może za mało się tam czołgałem ;)

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Marca 2020, 08:44:48 »
Również nie znalazłem pod zderzakiem żadnego czujnika, wg mnie jest to realizowane na podstawie czujników parkowania w zderzaku, które wykrywją charakterystyczny ruch (dość dynamiczne podejście, wymach nogą do przodu i cofnięcie się na jakieś 50cm).
Ale to moja teoria, może za mało się tam czołgałem
A Oplach masz takie oczko. Teoria z czujnikami parkowania też ma sens, w końcu wszystko w samochodzie jest... Próbowałeś znaleźć coś o tym czujniku na Toyota-Tech?

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Marca 2020, 09:20:41 »
Wygląda pewnie podobnie jak ten w RAV 4
https://sprzedajemy.pl/toyota-rav-4-sensor-czujnik-otwierania-klapy-tyl-nr-891b2-suwalki-2-6bea9f-nr61028675
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Marca 2020, 10:40:51 »
Cytat: rafalz w Wczoraj o 14:23:57
Wygląda pewnie podobnie jak ten w RAV 4
https://sprzedajemy.pl/toyota-rav-4-sensor-czujnik-otwierania-klapy-tyl-nr-891b2-suwalki-2-6bea9f-nr61028675
Czujnik "radarowy", czyli nie powinno być z nim żadnego problemu, musiałby być mocno brudny albo musiałbyś jeździć po hucie stali. Spróbuj dokładnie zlokalizować gdzie jest belka i te "czarne pudełko" i tam zrób test buta. Dlaczego przy czarnym pudełku? Bo mniejsze straty energii pomimo, że masz na ramce całą cewkę. ;)

Jak dalej będziesz miał problemy to dzwoń do serwisu i gwarancja.
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2020, 10:43:01 wysłana przez jaykob »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl