Autor Wątek: Gruchotanie silnika przy ponownym zwalczaniu  (Przeczytany 732 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Gruchotanie silnika przy ponownym zwalczaniu
« dnia: 03 Stycznia 2020, 07:27:12 »
Auris 2015r
230k przebieg
Instalscja lpg

Auto użytkuje na taxi i zaobserwowalem niepokojące odgłosy z pod maski podczas gdy stoje na baterii i po jakimś czasie auto "odpala sie na chwile w celu podgrzania to wtedy słychać chwilowe gtuchotanie jakby z okolic silnika.  Jest to tylko w momencie jakby zaplonu.  Gdy juz odpali to jest ok

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline Palio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Gruchotanie silnika przy ponownym zwalczaniu
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2020, 09:21:58 »
falsto1, my to chyba bliźniaczki te Auriski mamy... W wątku o stukaniu w zawieszenie też identyczne objawy mam i tutaj muszę Ci powiedzieć, że od jakiegoś czasu także słyszę gruchotanie spod maski. Sporadycznie ale czasami się zdarzy. Dokładnie tak jak opisujesz na chwilę podczas uruchamiania silnika spalinowego ale u mnie zdarza się także podczas wyłączania go... Niepokojące są te dźwięki...

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2020, 09:24:59 »
To miło,  ze nie jestem sam.  Ja Ci powiem że, czasem ten odglos przy uruchamianiu,  kojarzy mi się z tym od nierówności.  Mechanik ze mnie żadny ale może to poduchy silnika?  Choc z drugiej strony te odgłosy przy nierówności słychać tylko przy małych prędkościach. Gdy jade szybko to nigdy tego nie doświadczyłem ze coś mi tam chrupie

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2020, 19:31:25 »
Chyba jednak gdzie indziej problem.  Dzis standardowo,  po myjce cisza jak makiem zasial

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl