Autor Wątek: Japońska czy ta z Wielkiej Brytanii??  (Przeczytany 36176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiek501

• Gość
Japoùska czy ta z Wielkiej Brytanii??
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Czerwca 2005, 16:52:24 »
za cene nowe corolli  1,6 luna 5-d (czesciowo kredytowanej) moge kupic nowego peugota 407 1,8 SR (rowniez w  czesci kredytowanego). Zarowno pierwsza wplata jak i rata miesieczna sa dokladnie na tym poziomie (peugot ma duzo nizsze oprocentowanie kredytu i daja indywidualne rabaty oprucz tych ogolnodostepnych, czego o toyocie nie mozna powiedziec,sorry w toyocie daja mi gratis dywaniki!!) i teraz mam zonka  :twisted: bo nie wiem co wybrac??

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Czerwca 2005, 17:00:06 »
Cytat: krzysiek501
za cene nowe corolli 1,6 luna 5-d (czesciowo kredytowanej) moge kupic peugota 407 1,8 SR

Powiem tak - długo, długo jeździłam francuzami (różnymi) i są one ładne, ergonomiczne itd, ale jeśli chodzi o ich awaryjność to...  :aduh  
Fakt, nigdy nie miałam peugota 407, ale z opowieści znajomych to niestety zachowuje sięon jak "rasowy" francuz czyli słaba elektryka, zawieszenie i usterki tzw. dupereli (no niby w rolce też ich nie brakuje) i... niestety spore spalanie. Lepiej pogadaj z kimś kto jeździ PUGiem, bo ma on apetyt na paliwko   :?  
Rozumiem rozterki, ale chyba mimo wszystko rolla jest bardziej godna polecenia.
(...choć jako prawdziwa kobieta powiem, ze PUG jest śliczny  :D )
Pozdr (była miłośniczka francuzów   8)  )

krzysiek501

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Czerwca 2005, 17:10:27 »
Rozterki sa proste, okrzyknieta bezawaryjna japonka klasy C, lub chyba bardziej awaryjny ale za to slicznie wygladajacy zarowno na zewnatrz jak i wewnatrz francuzik klasy D oczywiscie z 4-ro letnia gwarancja.Spalanie owszem rozni sie (ok 2-3 litrow), ale peugot z wiekszym silnikiem niz toyota pociagnac ma wazaca ponad 1400 kg landarke, wiec nie ma co sie dziwic... Wybor okrutny, juz od tygodnia miele ten temat i jakosi nie moge sie zdecydowac. :?:  :?

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Czerwca 2005, 17:19:55 »
No mimo szczerych chęci - w tym wyborze można coś tam pomóc (poczytaj sobie wątek krytycznie o E 12 - tam są chyba wszystkie wady rolci  :? ), ale i tak ostateczną decyzjępodejmiesz sam  :D
4-letnia gwarancja kusi, rabaty, niskooprocentowane kredyty też - przyznaję, ze ja kupowałam rolkęz takim sporym rabatem (rocznik 2004, zakup styczeń 2005), ale mimo tego, że wtedy francuzy też oferowały duże rabaty - wybrałam rollęi nie żałuję(choć czasem jak każdy ponarzekam sobie na jakieś felery, ale i tak uważam, że to był dobry wybór).
Na ta chwilęwiem jedno - nie będęchciała nigdy wrócić do francuzów - bo częstotliwość z jaką musiałam odwiedzać ASO przyprawiłoby o zawrót głowy. Dla porównanie teraz w ASO byłam tylko 1 raz z powodu ABS (ale ten typ tak ma, więc już dałam spokój), na przeglądzie po 15 k km i... żeby spełnić zachciankęprzyciemnianych szyb  8)
Uważam, że jak na ~20 k km jest nieźle  :P

krzysiek501

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Czerwca 2005, 17:30:05 »
Podobne zdanie co ty o francuzach ja mam o fiacie  :) Bylem nieszczesliwym posiadaczem Fiata Slilo !!koszmar!! , a o promocji rolki z 2004 dowiedzialem sie dopiero w kwietniu i doslownie o dwa dni sie spoznilem .....moj pech.....  :) ale po przygodzie z fiatem bardzo do mnie przemawiaja argumenty ktorych uzywasz :lol:  Sliczne dzieki za pomoc  :D

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Czerwca 2005, 17:31:09 »
Nie ma za co  :D
pozdr i życzęTRAFNEGO wyboru  :D

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Czerwca 2005, 21:20:32 »
Jeśli chodzi o 407 to zapytaj na liście dyskusyjnej peugeota pl.misc.samochody.peugeot na serwerze newsowym news.triger.com.pl.
Nie mam pojęcia jak sięsprawuje 407 (bo z wyglądu jest super, zwłaszcza kombi) ale z tego co czytałem to ponoć w środku ma mniej miejca niż 406.

Peugeoty 307 to była (jest?) tragedia pod względem zawieszenia (bez przerwy stuki, puki itd.), do tego wybuchające tylne szyby w wersjach SW i chyba kombi też, psujące sięnagminnie drobiazgi jak np. manetka od kierunkowskazów (niektórzy wymieniali w ASO po kilka razy), komputer zalewany wodą po deszczu itp. Po takich opiniach o Peugeotach to na razie bym 407 nie kupił...

Jest jeszcze fajny pug 607. Ktoś kiedyś napisał że zespół Ich Troje miał właśnie 607 kę, ale ponieważ więcej stała w serwisie niż jeździła to ją sprzedali...

Ale stare pugi były dobre.  205 (zwłaszcza 1.8 diesel), 306, 406 :)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Czerwca 2005, 23:13:13 »
Cytat: krzysiek501
oczywiscie z 4-ro letnia gwarancja.

A nie jest to 2 +2 czyli,że za pozostałe dwa trzeba zapłacić :?:
E18_Prestige_MultidriveS

grzesiek

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Czerwca 2005, 02:39:25 »
Ja mialem Peugeota 306 przez 2 lata, fakt ze to bylo rocznik 2000 wiec koncowka serii, zdazyli juz pousuwac wszystkie felery poza: slaba elektryka, caly czas mialem problem z otwieraniem szyb no i jest cos co jest sola w oku francozow z PSA, poduszki powietrzne, co jakis czas musialem grzebac pod fotelem pasazera bo boczne poduchy mi swiecily, brat ma 206 i ma dokladnie to samo, innym badziejstwem jest tylka belka skretna, ktora trzeba regenerowac (polskie drogi) co jakis czas co jest dosc kosztowne no i laczniki stabilizatorow w przednich kolach to juz standard przy wymianach. Nic wiecej negatywnego nie moge powiedziec o tym aucie, nigdy mnie nie zawiodlo, bardzo wygodne i dosc tanie w eksploatacji. A jesli mowa o 307 to nalezy zapomniec o tym aucie, za duzo w nie wpakowali elektroniki, nad ktora nikt nie panuje co powoduje czeste wizyty w ASO, duzy niewypal. W rodzinie u mnie jest nastawienie na niemieckie auta, odradzam kupno tych z dolnej polki, bo tak zawodnego auta jak Ford to drugiego chyba nie ma, no chyba ze jakis feleny model trafilismy, nie moge absolutnie nic zlego powiedziec o mercedesie i audi poza tym ze koszty  serwisu to przegiecie, pozatym kultura i komfort jazdy nie do pobicia.
Kiedys mialem dylemat Fiat Stilo JTD vs. Toyota Corolla D4-D, oba auta z tego samego rocznika FS najlepiej wyposazona wersja jaka wyszla a TC to SOL, pomimo ze fiat byl ok 7000 tanszy wzialem Corolle z wiadomego powodu :)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Czerwca 2005, 09:33:07 »
Moim zdaniem żadnego francuza a po drugie tylko japan cars, czyli w skład tego wchodzi:
*TOYOTA
*honda
*mitsubishi
*mazda
*nissan................ są to marki które zasługują na uznanie wśród motoryzacji.

:-DD
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

krzysiek501

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Czerwca 2005, 17:42:49 »
Cytat: YogiBabo
A nie jest to 2 +2 czyli,że za pozostałe dwa trzeba zapłacić

Owszem, ale kosztuje niewiele i przy ratach peugot 407  z przedłuzona gwarancja kosztuje tyle co corolla...

krzysiek501

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Czerwca 2005, 18:05:42 »
Cytat: grzesiek
Kiedys mialem dylemat Fiat Stilo JTD vs. Toyota Corolla D4-D, oba auta z tego samego rocznika FS najlepiej wyposazona wersja jaka wyszla a TC to SOL, pomimo ze fiat byl ok 7000 tanszy wzialem Corolle z wiadomego powodu

Słusznie wybrałeś, w takim wypadku zrobił bym tak samo, ale 407 nie dosc ze sliczne (jak na moj gust) to jeszcze różnica klasy "C" a "D" w tej samej cenie mocno kusi, ale juz chyba podjołem decyzje, wydac sporo szmalu na auto ktore moze w serwisie byc stalym bywalcem chyba nie warto, dlatego "teoretycznie" (dopuki nie sprawdze nie uwierze :D ) bezawaryjne toyotka to chyba lepszy wybor.......

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Czerwca 2005, 18:53:51 »
To ile kosztuje taka Corollka  :?:    :?:  patrząc na Peugeota to powinien kosztować z 20 tyśaków wiecej.
Albo Corolla jesty bardzo droga, albo Peugeot jest dosyć tani   :chmmm

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Czerwca 2005, 19:42:58 »
Cytat: GLADIATOR
Moim zdaniem żadnego francuza a po drugie tylko japan cars, czyli w skład tego ...
...*nissan...

zwlaszcza ten, ze "swoimi" dCi ;). Nissan jest już bardziej franuski niż Renault :(
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Czerwca 2005, 20:57:00 »
Cytat: Sielan
Cytat: GLADIATOR
Moim zdaniem żadnego francuza a po drugie tylko japan cars, czyli w skład tego ...
...*nissan...

zwlaszcza ten, ze "swoimi" dCi ;). Nissan jest już bardziej franuski niż Renault :(

powaga czy zarty robisz idziemu jutro na rowery..???
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl