Autor Wątek: Japońska czy ta z Wielkiej Brytanii??  (Przeczytany 36152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiek501

• Gość
Japoùska czy ta z Wielkiej Brytanii??
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Czerwca 2005, 21:37:22 »
Cytat: Toyo69
To ile kosztuje taka Corollka   patrząc na Peugeota to powinien kosztować z 20 tyśaków wiecej.
Albo Corolla jesty bardzo droga, albo Peugeot jest dosyć tani

I kosztuje,ale w przeciwienstwie do toyoty peugot daje bardzo skoczny rabat i kredyt 6,99%,a nie 10,49% i az dywaniki gratis!!!!

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Czerwca 2005, 14:28:55 »
To ile kosztuje taki PUG (407) :?:  Za swoją rolkęw 2004 dałem ze wszystkimi płatnymi dodatkami oraz ubezpieczeniem ok. 75 tys.(gotówka), to czy za taką cenękupi sięjuż 407 ( w takim wyposażeniu jak moja toyota) :?:  I jeszcze jedno. Średnio w roku robię20tys to po tym jak słyszałem od speców w ASO PUGA, że zawiecha w 307 wytrzymuje 40 tys :shock: , a w 407 nie wiem czy będzie lepsza to za takie pieniadze mam jeździć dwa, moze trzy lata i potem cały czas wrzucać w tęskarbonke monety :?:
A i jeszcze z ciagłymi pierdołami np. elektryki siedzieć w ASO :?:  Owszem, tak jak ktoś tu już pisał francuzy to piękne samochody, dość komfortowe, ale niestety nietrwałe :!: , a zwłaszcza na naszych ch.... drogach, na które jak patrzęcodziennie to mi sięscyzoryk w kieszeni otwiera. :evil:
E18_Prestige_MultidriveS

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Czerwca 2005, 14:46:34 »
Cytat: krzysiek501
I kosztuje,ale w przeciwienstwie do toyoty peugot daje bardzo skoczny rabat i kredyt 6,99%,a nie 10,49% i az dywaniki gratis

Jak już pisalam - kredyt moze kusic, ale nie musisz brac przeciez kredytu w salonie (bo te sa zawsze najdrozsze) - jestem "na swiezo" z tematem kredytow, bo rodzicom ukradli samochod i musieli brac kredyt na nowy (sprawa z ubezpieczycielem sie przeciaga) - multibank ma fajny (i tani !!) kredyt samochodowy, decyzja i kasa w ciagu tygodnia na koncie - jak sie nie myle ponizej 5% (ale to do sprawdzenia).
Wiec jesli kusi Cie tylko kredyt (pomijajac urode 407  :D ) - to bierz toyke !! (moze i brzydsza  :wink: ale na bank bardziej niezawodna)

janmor

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Czerwca 2005, 19:39:21 »
Ehh ludzie - od tego mają być opiekunowie   :roll:   no dobra.

- 6 postów włącznie z miomi przenoszędo tematu wydzielonego z technicznych!!!
- co do tematu

WRACAMY DO GŁOWNEGO WĄTKU - OPIEKUNI BACZNIEJ PRZYGLĄDAJA SIÊ TEMU DZIAŁOWI

- Goncjusz następnym razem pisz priva do opiekuna a nie na technicznym

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Czerwca 2005, 19:42:22 »
janmor, Spoko panujemy nad sytuacją :P

Narazie powroćmy do tematu postu  :bangel    :bangel

wiwo

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Czerwca 2005, 20:50:39 »
Zapraszam do przeczytania testu 50 tys km Corolii Verso w lipcowym AMiS
Okazuje sięże  tą jakością (współczesnych Toyot made Turkey) nie chyba tak źle skoro po 70 tys km (do testu otrzymali auto z przebiegiem 20 tys km)) auto wykazało następującęusterki:
- odkleiło sie lusterko wsteczne
- zaklinowanie mocowania górngo pasa
- pęknięcie szyby po uderzeniu kamieniem
Nie wymaga chyba komentarza

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Czerwca 2005, 21:17:23 »
Nio i znowu toyota gorą..  :athunbsup    :aslyer    :anarty    :aclap    :-DD    :twisted:
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

jackminer

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Lipca 2005, 12:12:30 »
Dzięki Croom za pytanie i od razu przyznajęCi rację. Mojej rolki win zaczyna sięwłaśnie od JT i oprócz dopompowywania kół jak dotąd (4 latka) nie dotknąłem nic. Gdybym miał wybierać między GB a JPN oczywiście chwytałbym tą drugą. W salonach mogą doradzać inaczej bo praktycznie cała Europka zawalona jest tylko TUR i GB. No i łatwiej dla dealerów. Jeżdżęrolką 16 vvt-i 2001. Extra sprzęt.Pozdrawiam

czklott

• Gość
Re: Japoùska czy ta z Wielkiej Brytanii??
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Lipca 2005, 23:22:58 »
Cytat: krzysiek501
Witam wszystkich bardzo serdecznie...Znalazłem siętutaj,gdyż planuje zakup nowej Toyotki Corolli 1,6 VVt-i w wersji luna,5-d, dlatego mam kilka pytań związanych z wyborem.Po pierwsze chciałbym poznać zdanie użytkowników na temat toyoty z Japonii i tej z Wielkiej Brytanii (narazie zamówiłem ta brytyjską, bo tapicerka jasna mi sie bardziej podoba:)).Po drugie jak sie sprawuje Toyota, wszedzie mównią, że jest to auto marzenie,dlatego dla pewności pytam, czt to aby nie jest mit:), po trzecie, z czym najcześciej występują problemy w corollach i na co mam zwracać szczególną uwage??... Pozdrawiam

Z pelna premedytacja nabylem Toyote Corolle z 1986r i przebiegiem 220.000 km. U poprzedniego wlasciciela troche
zaniedbane z racji istnienia drugiego auta.
Do wymiany mam podloge (po 20 latach to chyba normalne), przelacznik swiatel (wie Pan, dziecko sie bawilo ... ),
urwane linki hamulca recznego i uszczelnic pompe.

Pzdr
Czeslaw

czklott

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Lipca 2005, 23:58:23 »
Cytat: Croom
....[ciach]....Szkoda ze u nas nie da sie kupic wersji Japonskiej na zamowienie....

Kup E8 z 1,8D za 3.000,- wlozysz 4.000,- i przez najblizsze 5 lat tylko lac i jezdzic ;)

Pzdr
Czeslaw

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 08 Lipca 2005, 01:21:39 »
Cytat: czklott
i przez najblizsze 5 lat tylko lac i jezdzic Wink

Pooooooopieram to zdanko.
Kumpel odpuścił mi swoją mimo że jego mżonka lamentowała.
Obiecał mi że będe miał spoko przez 3 lata z taką toyotą.
Jeżdżęwięc na kreyt kolejne 3 lata  :twisted:
Poza serwisowymi przeglądami - SPOKO
A bębnięteż po naszych pseudo autsstradach w Polsce sporo - i wytrzymuje.

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Lipca 2005, 07:13:00 »
Do wymiany mam podloge

w mojej po 20 latach ani jednej dziurki nie było

urwane linki hamulca recznego

a to też wymieniałam - Toyotowskie sa drogie 200 zł za sztukęale z Poldka chyba pasują (takie były w mojej). W sumie to wcale nie były urwane tylko zapchane i zapieczone.

czklott

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 08 Lipca 2005, 11:10:07 »
Cytat: Madzia83
Do wymiany mam podloge

w mojej po 20 latach ani jednej dziurki nie było

Tylko moja przez 20 lat swojego zywota tlukla sie po polskich drogach >:-((

Pzdr
Czeslaw

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 08 Lipca 2005, 12:00:46 »
Moja po Polskich, niemieckich i kto wie po jakich jeszcze :) W kraju w każdym razie jest od 8-9 lat.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Lipca 2005, 07:23:53 »
Nie wiem wlasciwie dlaczego, ale od pewnego momentu wypowiedzi przeniesione zostaly tu:
http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=1854&postdays=0&postorder=asc&start=60
(gdyby kogos to interesowalo).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl