Autor Wątek: Poradnik zakupowy nowej Corolli  (Przeczytany 6170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Poradnik zakupowy nowej Corolli
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Stycznia 2020, 19:48:50 »
Ostatnio dowiedziałem się, że można też wyłączyć sobie pikanie niezapiętych pasów dla wszystkich siedzeń w samochodzie. Sam dźwięk będzie wyłączony ale na tablicy dalej będą wyświetlały się kontrolki informujące o niezapiętych pasach.

W instrukcji nie ma takich ustawień. Jedyna dotycząca "pikania" to wyłączenie sygnalizacji niezamkniętych drzwi.
Dla leniwych wykaz ustawień znajduje się na 611 stronie instrukcji.
Spytałem w serwisie przy okazji wizyty, ponieważ wyczytałem na tym forum, że w Priusie można to wyłączyć. Serwis potwierdził, że się da i mogą mi to zrobić.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Stycznia 2020, 20:04:18 »
Dzisiaj jechałem ekspresówką kilkadziesiąt kilometrów na włączonym tempomacie. Świetna sprawa! Nawet jak z niej zjechałem i jechałem dalej lokalną drogą tempomat dawał radę. Sam zwalniał i przyspieszał. Mam jednak małą uwagę. Chyba ustawiłem zbyt mocną czułość utrzymywania się na pasie, bo dość wyraźnie czułem ruchy kierownicy sterowne przez system.
Zauważyłem też po wyzerowaniu spalania w mieście, że po kilkunastu kilometrach wynosiło ono około 3.5 do 4.5 l/100km (na włączonym tempomacie).

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Stycznia 2020, 20:26:44 »
@norbert_p gdzie w opcjach zmienia się czułość utrzymania pasa ruchu? W opcjach tej asysty?
rav4

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Stycznia 2020, 20:34:19 »
Nie pamiętam. Wiem jedno. Na pewno robiłem to na postoju. Poza tym niektóre opcje włącza się naciskając dłużej przycisk. Chyba "ok"... Jutro sprawdzę. Poza tym na pewno pojawią się skala trzech kresek. Tyle pamiętam...

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Stycznia 2020, 21:42:28 »
Wydaje mi się że przy tempomacie nie można wyłączyć lub zmienić cz?łości pasa ruchu tylko czułość radaru

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Stycznia 2020, 21:58:36 »
@norbert_p gdzie w opcjach zmienia się czułość utrzymania pasa ruchu? W opcjach tej asysty?
Tak, właśnie tam na ekranie przed kierownicą, trzeba przytrzymać przycisk OK na opcji włączania/wyłączania LTA by wejść w ustawienia szczegółowe o ile dobrze pamiętam.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Stycznia 2020, 21:59:18 »
W instrukcji w rozdziale "Funkcje podlegające zmianie ustawień" na stronie 616 jest napisane:

Układ wspomagania trzymania toru jazdy (LTA)
Funkcja: Czułość reagowania funkcji;
Ustawienie standardowe: Wysoka
Ustawienie alternatywne: Standardowa

Ustawienia, mogą zostać zmienione za pomocą przycisków sterowania zespołem wskaźników.

Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl