Autor Wątek: Obraz z przedniej kamery, jest taka opcja ?  (Przeczytany 1156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marshall

• Toyot Leżący
  • *
Obraz z przedniej kamery, jest taka opcja ?
« dnia: 03 Stycznia 2020, 20:30:51 »
Witam wszystkich jako nowy. Od kilku dni posiadam Aurisa Hybrid 17 i jeszcze nie opanowałem wszystkich funkcji w tym samochodzie. Mam pytanie - według instrukcji na przedniej szybie znajdują się trzy czujniki laserowe oraz kamera. Czy da się wyświetlić z niej obraz na ekranie multimediów tak jak z kamery cofania ? Jeżeli tak to którym przyciskiem czy ustawieniem ? Nie jestem w 100% pewien ale podczas jazdy próbnej w dealera jak pracownik parkował samochód przy ogrodzeniu to jadąc w przód miał wyświetlony obraz z kamery z liniami. Nie wiem, może tylna pracowała mimo że włączył D, a może ja coś źle zauważyłem bo przy zakupie miliony myśli w głowie.... wydaje mi się jednak że powiedział nawet do mnie że zostało 40cm miejsca. Próbuje parkować przodem do ścian, innych pojazdów czy też w garażu i oprócz ciągłego sygnału i grafiki Toyota Park Assist nie mam nic więcej. To jak to jest z tą przednią kamerą - jest taka opcja czy mi się to przewidziało przez gorącą głowę przy zakupie ? Jak pytanie jest z gatunku tych głupich to wielkie sorry ale jestem nowy w temacie a moja Corolla e12 nie miała takich technologii ;)

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Obraz z przedniej kamery, jest taka opcja ?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2020, 20:32:46 »
To nie jest kamera do parkowania i takiej opcji nie ma w 100%. Jest to zapewne radar do pre crashu i czytania znakow

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl