Autor Wątek: Porównanie corolli do innych samochodów  (Przeczytany 12768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Porównanie corolli do innych samochodów
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Grudnia 2020, 22:36:41 »
Cześć, jestem tu nowy, zastanawiam się nad zakupem hybrydowego kombi
Jeżeli jesteś zainteresowany hybrydą, to zdecydowanie Toyota, ta marka już od ponad 20lat produkuje hybrydy które są mało awaryjne.
Suzuki dopiero zaczyna.
Przecież to jest Toyota że znaczkiem Suzuki, to ta sama technologia tylko z innymi zderzakami.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Grudnia 2020, 22:38:02 »
Cześć, jestem tu nowy, zastanawiam się nad zakupem hybrydowego kombi
Jeżeli jesteś zainteresowany hybrydą, to zdecydowanie Toyota, ta marka już od ponad 20lat produkuje hybrydy które są mało awaryjne.
Suzuki dopiero zaczyna.
To suzuki to klon i nawet nie udaje że tak nie jest. Cała w 100% technologia jest toyoty, więc ten argument odpada :)
Ups, napisaliśmy jednocześnie  :song:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Grudnia 2020, 22:38:49 »
Jeśli konkurent corolli to sedan, ten jest najodpowiedniejszy

Nowa Elantra 2021
A to będzie sedan? Wygląda bardziej na liftbacka
Nie będzie,  to już jest sedan (spójrz na szczelinę na klapie, w liftbacu biegła by do góry) do tego super wyposażony, a komunikacja głosowa oparta na naturalnym brzmieniu, do tego 2 ekrany ponad 10" pod jedną taflą szkła, pełen zakres asystentów. Może być hit, w USA prawie na pewno.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
Gdy szukałem samochodu to też rozważałem Elantrę, ale ta obecna mi się nie podobała i też bardzo mnie interesowało HSD. Z Hyundaia też bardzo mi się podobał i30 sportback, ale jednak HSD i nowy design Toyoty Corolli sedan wygrał.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Grudnia 2020, 22:47:45 »
Hyundaia miałem przed rav (tucson) i czekając na następcę (w końcu już jest) nie wytrzymałem i kupiłem toyotę. Ta  elantra już jest, poprzednia we wnętrzu "trąciła myszką".
"Toyota i Suzuki połączą swoje kapitały, by wspólnie pracować nad nowoczesnymi technologiami dotyczącymi systemów autonomicznej jazdy i napędów hybrydowych. Umowa zostanie przypieczętowana częściową wymianą akcji - Toyota za 907 mln dolarów nabędzie 4,94 proc. udziałów w Suzuki, które to z kolei wejdzie w posiadanie pakietu akcji Toyoty o wartości 454 mln dolarów."
https://biznes.autokult.pl/34725,toyota-i-suzuki-zaciesniaja-wspolprace-polska-na-tym-skorzysta
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2020, 22:50:31 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Grudnia 2020, 08:54:39 »

Nowa Elantra 2021
Fajny, podobnie jak Corolla Sedan i Honda Civic ma taką bryłę, że szybko się nie zestarzeje.

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Stycznia 2021, 13:38:08 »

Nowa Elantra 2021
A to będzie sedan? Wygląda bardziej na liftbacka
Nie będzie,  to już jest sedan (spójrz na szczelinę na klapie, w liftbacu biegła by do góry) do tego super wyposażony, a komunikacja głosowa oparta na naturalnym brzmieniu, do tego 2 ekrany ponad 10" pod jedną taflą szkła, pełen zakres asystentów. Może być hit, w USA prawie na pewno.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
Gdy szukałem samochodu to też rozważałem Elantrę, ale ta obecna mi się nie podobała i też bardzo mnie interesowało HSD. Z Hyundaia też bardzo mi się podobał i30 sportback, ale jednak HSD i nowy design Toyoty Corolli sedan wygrał.
Na stronie Hyundai'a już się pojawiła nowa Elantra. Jeszcze bez cennika, ale już co nieco wiadomo. Szykuje się mocna konkurencja dla Corolli i Camry.

Offline peterbilt2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Stycznia 2021, 13:51:06 »
Na stronie Hyundai'a już się pojawiła nowa Elantra. Jeszcze bez cennika, ale już co nieco wiadomo. Szykuje się mocna konkurencja dla Corolli i Camry.

To że będzie tam hybryda to pewne, ale ciekawe czy włożą tam nieśmiertelnego 1.6 z obecnej generacji elantry.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl