Witaj. Na tą chwilę jestem zadowolony, użytkuję auto od czerwca. Był to mój świadomy wybór, też dużo czytałem, głównie amerykańskie fora (u nich softex jest od lat) i w końcu się zdecydowałem.
Miałem na testach wersje Executive z "prawdziwą" skórą i doszedłem do wniosku że jednak softex bardziej mi odpowiada. Ta prawdziwa skóra nie wydawała się dla mnie jakieś super jakości to raz, dwa że jednak wersja Selelection dla mnie wygląda dużo atrakcyjniej w ogóle i nie kupiłbym Executive.
Z plusów na pewno łatwość w utrzymaniu czystości i ogólny komfort (mam 2 letnie dziecko, i psa wiem co mówię). Co do pocenia się (moja jedna z głównych obaw) po pokonaniu trasy Poznań-Białystok-Poznań, śmiało mogę powiedzieć że jest tak jak w moim drugim aucie z tapicerką materiałową, nie czułem żeby było cieplej. Widać że ten porowaty środek jednak pomaga.
Jedynie pozostaje trwałość. W USA/Kanada bardzo sobie ją chwalą. Jak będzie z obecnym modelem czas pokaże, ale patrząc na ilość powystawianych na portalach pełnych kompletów siedzeń, nie przejmuję się tym. Bo w ostateczności kupi się coś;-) ale nie zakładam szybkiego zużycia. Na wszelki wypadek co 3-6 mc zabezpieczam eko skórę specjalnym preparatem do skór i tyle.