Autor Wątek: Ogólne wrażenia z jazdy Priusem+, z LPG  (Przeczytany 7392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ROMEO

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ogólne wrażenia z jazdy Priusem+, z LPG
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Kwietnia 2020, 16:02:05 »
Nie bardzo rozumiem ?spalił oprócz gazu ok 10l benzyny...? To on jest w końcu na benzynę czy na gaz?
Jest na LPG czy ma dotrysk Pb tego nie wiem muszę zapytać gazowników - wiem na pewno ,że główną przyczyną było to że jechałem cały czas na tempomacie a wiadomo ,że każdy samochód w terenie ze wzniesieniami na tempomacie więcej spali aniżeli bez
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego auta juz przyzwyczaiłem sie do jego twardości - przez to fajnie wchodzi w zakręty. To spalanie Pb w takiej ilości zdarzyło mi sie tylko raz w trasie ,jeżdżąc po Trójmieście nikogo nie blokując z tyłu zawsze mieszczę się między 6-6,5L LPG + 0,37 L Pb/100km - przejechałem ok 20tys km

Offline alamsok

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ogólne wrażenia z jazdy Priusem+, z LPG
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Czerwca 2020, 18:52:07 »
Spalanie benzyny  z gazem .Ja mam P2 i Stag 4 premium ale  chyba we wszystkich instalacjach jest taka zakładka jak --CIEPŁY  START--. Mój też spalał benzynę ale po podpowiedzi kolegi gazownika przestawiłem na gorący start w instalacji i teraz spala benzynę do momentu gdy nie złapie temperatury przełączenia na gaz.Po przełączeniu na gaz będzie teraz  zawsze startował z gazu a nie przez benzynę a wiesz ile jest cykli gaszenia i zapalania na minutę w hybrydzie.
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2020, 19:35:05 wysłana przez alamsok »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl