Autor Wątek: Wyświetlacz temperatury zewnętrznej - awaria czujnika  (Przeczytany 1719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arkszo73

• Toyot Leżący
  • *
Wyświetlacz temperatury zewnętrznej - awaria czujnika
« dnia: 13 Stycznia 2020, 17:27:39 »
Po dzisiejszej wizycie na myjni na wyświetlaczu temperatury pozostaje niezmienna wartość   minus 2 stopnie .
Przed wjazdem na myjnię ok plus 5 stopni. Myślałem , że to chwilowe "zamulenie czujnika " ale samochód stoi już 2 godziny w ciepłym garażu i dalej to samo.

Dopisuję do listy moich usterek , po niespełna dwóch latach użytkowania.

1. wężyk podciśnienia turbo - wymiana
2. problemy z resetem  średniego spalania  - w toku ,  nie rozwiązano czekam na diagnostykę poboru energii
3. ogranicznik otwarcia drzwi kierowcy - wymieniono

"Lider niezawodności ... "  szkoda słów  :thumbdown:

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyświetlacz temperatury zewnętrznej - awaria czujnika
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2020, 07:52:49 »
Te ich ASO to jest parodia,fabryka puściła chu..we akumulatory które nie trzymają napięcia ale będą wszystkim wmawiać,że jest Ok,puść im parę ku..ew to wymienią,u mnie zadziałało chodź pół roku grzecznie zgłaszałem i prosiłem o wymianę
Mało tego są już pierwsze awarie hybryd(mam swoich znajomych w ASO) ale o tym się nie mówi,legenda musi trwać!!!

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyświetlacz temperatury zewnętrznej - awaria czujnika
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2020, 16:22:10 »
Cała prawda o ASO. Umówiłem się na diagnostykę aku. przez tydzień zawsze rano mierzyłem napięcie na klemach, zawsze było poniżej 12 V, za każdym razem robiłem zdjęcia, a nawet nagrałem filmik jak przy uruchamianiu wszystko gaśnie,oczywiście także reset śr. spalania i czasu jazdy. Przyjechałem potrzymali samochód 0,5 h w serwisie i stwierdzili wszystko jest OK. Ledwo wyjechałem z serwisu wyświetlił się komunikat; Nieprawidłowa wartość napięcia niska siła wspomagania. Odwiedź stację obsługi. Zdążyłem zrobić zdjęcie i do ASO. ich odpowiedź, w zasadzie nie było żadnej reakcji tylko mina przyjmującego mówiąca wszystko.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl