Autor Wątek: Urwane ramię wycieraczki tył  (Przeczytany 2245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomek85

• Toyot Leżący
  • *
Urwane ramię wycieraczki tył
« dnia: 19 Stycznia 2020, 10:03:39 »
Witam mam taki problem tydzień temu jakiś debil urwał mi na parkingu ramię wyciaraczki :wallbash:, został tylko kawałek plastiku nie mogę tego zdemontować próbowałem delikatnie młotkiem, WD 40 i nie z chodzi, zastanawiam się czy trzeba demontować plastiki klapy żeby się do tego dobrać? Drugie pytanie gdzie szukać jak coś całego elementu proszę o jakieś linki allegro itp.

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Urwane ramię wycieraczki tył
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2020, 17:52:34 »
wklej zdjęcie . Wycieraczki montowane są na wieloklin wraz z nakrętką , plastik powinieneś wywalić i pod spodem powinna być nakrętka , odkręcasz i powoli reszta z mocowania powinna zejść . Auto z którego roku ?...

Offline rasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Stycznia 2020, 18:43:38 »
Miałem podobny przypadek rok temu. Ja kupiłem na allegro ściągacz do ramion wycieraczek bo miałem zostawiony kikut ze śrubą. Zakupiłem nowe ramię i zamontowalem. Nowe ramię poszukaj na allegro ja tam kupowałem. Ten plastik to osłona śruby, którą trzeba podnieść.

Offline Tomek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Stycznia 2020, 13:58:41 »
wklej zdjęcie . Wycieraczki montowane są na wieloklin wraz z nakrętką , plastik powinieneś wywalić i pod spodem powinna być nakrętka , odkręcasz i powoli reszta z mocowania powinna zejść . Auto z którego roku ?...
Rok 2011 e 15 zdj wkleje później dzieki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2020, 20:27:21 wysłana przez fazibazi »

Offline Tomek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lutego 2020, 17:23:07 »
Witam udało mi się zdjąć ramię (dziki za podpowiedz ze ściągaczem raczej inaczej by się nie udało), zabrałem się za montaż nowego ramienia wycieraczki niestety mam kolejny problem gdy wycieraczka zaczyna pracować to przy końcu się podnosi i nie zbiera wody. Nie wiem co jest tym spowodowane możliwe że ramię jest uszkodzone lub ja coś nie tak zrobiłem. Niestety nie zaznaczyłem sobie jak była umiejscowiona poprzednia wycieraczka :roll:. Jak ktoś ma jakiś pomysł to będę wdzięczny za jakieś sugestie.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lutego 2020, 19:21:20 »
Ramię wycieraczki oraz sama wycieraczka oryginał? Jeśli zamiennik to widocznie kiepskiej jakości i nic z tym nie zrobisz.

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lutego 2020, 21:21:06 »
Albo gdy łamali ramię to wygięli oś silnika

Offline Tomek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lutego 2020, 23:14:27 »
Ramię zamiennik może zeczywiscie jakiś gorszej jakości, jak macie jakias stronę z lepszymi to proszę o podanie. Możliwe jest ze skrzywili silniczek i dlatego tak jest. Dzieki za pomoc !!

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lutego 2020, 19:16:36 »
Albo gdy łamali ramię to wygięli oś silnika
Ramię wycieraczki ma sprężynę dociskową, która to kompensuje. Chyba, że oś silnika jest bardzo krzywa, ale przy montażu byłoby to od razu widoczne.

Offline Redsik

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS HYBRYDA
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Maja 2022, 18:08:43 »
Witam.Jakis czas temu tez komus sie spodobala moja wycieraczka tylna z Kombiaka.Zamiast delikatnie sciagnac poprostu wyrwał.Straszny problem mialem z demontazem urwanego elementu z wieloklina.Postanowilem zakupic na allegro sciagacz.Naprawde piekna sprawa minuta roboty i wycieraczka z uchwytem zdjeta.Naprawde polecam ten zestaw.https://allegro.pl/oferta/sciagacz-ramion-wycieraczek-lozysk-alternator-klem-11804078524?snapshot=MjAyMi0wNS0xM1QxNToxMDo0My45MDVaO2J1eWVyO2E4OTI1YjU5YjNkYWI1NDEzM2IyYjA5NWJmMWI5ODQxODhlZWZjYzExYTY0NTA5M2UwYTRhOWZhOTM5N2UzM2Y%3D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl