Autor Wątek: Auris 2 - jakie gadżety/patenty?  (Przeczytany 2806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MsbS

• Toyot Leżący
  • *
Auris 2 - jakie gadżety/patenty?
« dnia: 22 Stycznia 2020, 15:47:50 »
Jako nowy właściciel Aurisa 2, zastanawiam się, jak to autko 'dopieścić', jakie sprytne dodatki czy akcesoria mogę dodać. Oczywiste sprawy to uchwyt na telefon, dywaniki czy wieszak na marynarkę, ale macie jakieś interesujące drobiazgi? Mogą być elektroniczne - wiem, że domontuje czujnik zmierzchu, że kupię jakies złącze ODB/BT. Ale ciekawią mnie też i inne  typu uchwyt na monety do parkomatu, jakieś przegródki organizujące bagażnik itepe.

Offline Przemo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris 2 - jakie gadżety/patenty?
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2020, 16:25:04 »
Mi sie podobaja oryginalne listwy drzwi, klapy bagaznika i ewentualnie nakladki na progi. Poza tym nic więcej.

Offline MsbS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2020, 17:28:17 »
A do organizacji bagażnika (HB, przedlift) nie ma jakichś sensownych opcji pod Aurisa? Bo w moim jest po prostu jedna przestrzeń, bez siatek czy przegródek. Pewnie, mogę włożyć składaną skrzynkę z marketu, ale wolałbym coś dedykowanego pod ten model, żeby wyglądało i pasowało, nie telepalo się jak bagażnik jest pusty.

Offline Przemo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2020, 19:35:43 »
Ja woze właśnie taka skrzynkę na macie z tworzywa i jest ok. W bagażniku masz haczyk na reklamówke zakupów ;)

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2020, 10:47:04 »
Ostatnio w znanym chińskim portalu sprzedażowym wpisałem właśnie "Auris + rok produkcji" i pokazało się mnóstwo bardziej lub mniej przydatnych dodatków, włacznie z kompletem automatycznego mierzenia ciśnienia w oponach z wyświetlaczem i czujnikami. Nie wspomnę już o duperelach do kabiny w stylu dodatkowe miejsca na drobiazgi. Mnóstwo tego jest.  :grin:
Nawet jak nic ni ekupisz to warto zajrzeć co w ogóle można dostać do Aurisa z takich rzeczy
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline MsbS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Stycznia 2020, 17:34:14 »
mnóstwo bardziej lub mniej przydatnych dodatków, włacznie z kompletem automatycznego mierzenia ciśnienia w oponach z wyświetlaczem i czujnikami. Nie wspomnę już o duperelach do kabiny w stylu dodatkowe miejsca na drobiazgi

Właśnie o takie rzeczy mi chodzi, dzięki :) Niestety jak wpisuję Auris 2014, to nie ma szału - głównie nakjeki 'Auris' na progi, naklejki 'hybrid', raczje słabizna... Za to ciekawy 'organizer' na monety+karty+drobiazgi typu długopis, wkładany w kubkotrzymacz. Groszowa sprawa, może się skuszę.

Offline Crushnik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Stycznia 2020, 10:45:12 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Stycznia 2020, 14:10:52 »
Widziałem ten czujnik do opon ale po co skoro po OBD jest apka z temp. Są skóry pomiędzy fotelem a tunelem żeby nic nie wpadło. Ten przyklejany na taśmie albo zatrzaskach na tunel organizer. Kątowniki do bagażnika na rzepy żeby coś ustawić by nie latało. Np od skody są tanie

Offline Bacek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2020, 09:48:37 »
A ja właśnie w czwartek te kątowniki sobie zamówiłem.

Offline demonoman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Stycznia 2020, 22:15:06 »
Są skóry pomiędzy fotelem a tunelem żeby nic nie wpadło. Ten przyklejany na taśmie albo zatrzaskach na tunel organizer
Możesz podrzucić jakiś link?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Stycznia 2020, 19:53:34 »
https://allegro.pl/oferta/b25-wypelniacz-fotela-do-samochodu-auta-skorzany-7479037035?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_akcesoria_samochodowe&ev_adgr=Main_adgroup&gclid=Cj0KCQiAsbrxBRDpARIsAAnnz_O7BShQs9DUNfg5QAv27VT5JJVLDA_V-zC2nJ7Gw4lK8V7MAIBcVvkaAmEDEALw_wcB są to zdjęcia podglądowe pierwsze lepsze. Polecam się lepiej rozglądnąć są lepsze, ładne przeszycia i inne kolory.

https://www.ceneo.pl/61893163

tego też jest od groma, rózne wyglądy, są też pikowane i bardziej zorganizowane. Kwestia upodobań

Są też fajne ładowane na słońce czy po prostu akumulatorek ma w środku podświetlenia pod kubeczki z napisem toyota czy samym logiem, świecące logo z tyłu czy z przodu maski zamiast oryginału, podświetlenie przestrzeni podłogowej czy takie projektory pod drzwiami jak ma chr przy otwieraniu. Są też oswietlenia nastrojowe na wcisk bez ingerencji w deske rozdzielczą.

youtube.com/watch?v=Tv-Iq6-_FvE to podświetlenie podłogi i ledowy zarys. Można oczywiście wedle siebie go poukładać. I na innym gdzieś mam projektory pod drzwiami
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2020, 19:58:29 wysłana przez Stivo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl