Autor Wątek: koło dojazdowe  (Przeczytany 21669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
koło dojazdowe
« dnia: 25 Stycznia 2020, 14:16:34 »
Dziś kupiłem koło dojazdowe za 299 zł.Felga nowa opona używana.Będe spokojniejszy mimo że nigdy nie miałem awarii opony.Ten zestaw naprawczy może i łata dziurę ale opona jest do wyrzucenia i chyba czujnik do wymiany.Więc podloczając koszty lepiej wozić koło.

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
Odp: koło dojazdowe
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2020, 19:40:21 »
Też właśnie o tym myśle. A jak z podnośnikiem, kluczem itp.? Kupowałeś jakiś styropian w koło, albo pokrowiec?
Corolla TS 1.2T Comfort+Tech

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Stycznia 2020, 19:45:29 »
Nic nie kupowałem koło leży we wnęce podnośńik i klucz mam .Ale tamsprzedają wszystko bez styropianu,tylko po co no zajmuje miejsce gdzie można położyć np linkę holowniczą lub inne duperele

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Stycznia 2020, 19:47:56 »
Bo nie lubię jak wszystko lata, potem stuka, dzwoni. Dlatego myślałem o dojazdówce i jakoś ogarnąć resztę sprzętu, tylko właśnie myśle jak.

Jaki rozmiar dojazdówki i felgi kupiłeś?
Corolla TS 1.2T Comfort+Tech

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2020, 20:07:58 »
16 cali pod koło wkładasz podnośnik i klucz i nic nie lata Zreszą ja miałem we wnęce lużno zestaw naprawczy i haki do holowania i jakos nie słyszałem żeby to latało.Ale każdy ma wybór jak chcesz to dokup śrubę do przykręcenia koła i pokrowiec na podnośnik i klucz i nic nie będzie latać
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2020, 20:13:50 wysłana przez Pawel.Kwa »

Offline maxpio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2020, 22:15:02 »
Ja kupiłem dojazdówkę 16 cali + pięć śrub do felgi stalowej za 299 zł, następnie klucz do kół i podnośnik na allegro od avensisa za 70 zł komplet i teraz już jak to mówią  spokój ducha. Ale myślę o zakupie pełnego koła na feldze stalowej.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2020, 22:19:31 »
No to jesteś spokojny jak ja :good:

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Stycznia 2020, 23:10:51 »
Zgodnie z zasadą: "Umiesz liczyć, licz na siebie".
Zestaw naprawczy, przy drobnych uszkodzeniach koła zadziała, ale przy naszych drogach, różnie bywa.
Ktoś powie, "Masz assistance, co się martwisz?", znając złośliwość losu, złapiesz "kapcia" w Pierdziszewie małym, przy braku zasięgu, w niedzielę, gdy infolinie są głuche.
OK, koło zapasowe, to dodatkowy ciężar, który wozisz, i pewnie palisz dodatkowe paliwo, lecz to cena tzw. świętego spokoju.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Stycznia 2020, 23:20:16 »
O kurcze nie pomyślałem że będzie mi więcej pali Ale czego nie robi się dla świętego spokoju szczególnie jak się jedzie do innego kraju

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Stycznia 2020, 23:29:21 »
O kurcze nie pomyślałem że będzie mi więcej pali Ale czego nie robi się dla świętego spokoju szczególnie jak się jedzie do innego kraju
Sarkazm się włączył :D
Pewnie spalisz 0,1 litra/100km więcej.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Stycznia 2020, 23:34:42 »
Nie to żart .W Awensise miałem dojazdówkę więc tu też chcę mieć .Będę spokojniejszy

Offline Lucjusz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Stycznia 2020, 23:59:27 »
A ja dziś przymierzyłem oponę 17" (mieści się pod obniżoną podłogą) i planuję kupić i wozić pełnowymiarowe koło. Lewarek i klucz + rękawice do wymiany wrzucę do środka koła. Z małymi dziećmi na pokładzie wolę zmienić sam koło i dojechać do celu niż czekać na assistance.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Stycznia 2020, 10:54:03 »
Nie to żart .W Awensise miałem dojazdówkę więc tu też chcę mieć .Będę spokojniejszy

Z tym większym spalaniem, to usłyszałem w salonie, gdy zapytałem dlaczego fabrycznie jest zestaw naprawczy, zamiast koła zapasowego.
Mam dojazdówkę.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Stycznia 2020, 19:12:29 »
Ale każdy ma wybór jak chcesz to dokup śrubę do przykręcenia koła i pokrowiec na podnośnik i klucz i nic nie będzie latać

Paweł, z tą śrubą to chyba nie przejdzie... Nie widziałem u nas jakiejś dziury (nawet zaślepionej), aby można było tą śrubą przykręcić koło do dna bagażnika... W oryginale (ja tak mam) jest spasowany styropian, który wypełnia wnękę na koło. W oryginale jest koło 16", podnośnik, śruba do linki, klucz, chyba śrubokręt (nie pamiętam) i styropian (wypełnienie).

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Stycznia 2020, 19:35:59 »
Z tym większym spalaniem, to usłyszałem w salonie, gdy zapytałem dlaczego fabrycznie jest zestaw naprawczy, zamiast koła zapasowego.

Kolejna ofiara wprowadzenia nowej metody badania wielkości spalania i homologacji.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl