Autor Wątek: Koszt przeglądu Camry XV70  (Przeczytany 57953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Koszt przeglądu Camry XV70
« Odpowiedź #180 dnia: 10 Lutego 2025, 18:33:42 »
@Konrad62
Au to przepraszam :-) źle odebrałem przesłanie Twojego wpisu.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #181 dnia: 10 Lutego 2025, 18:43:02 »
W ogóle to ma sobie sam jechać po swoje wymienione części, w tym wypadku zderzak. Dla mnie to jest mocno nie halo, rozumiem że nie mają warsztatu na miejscu i sobie podnajmują kogoś, ale klient powinien o tym zostać jasno poinformowany na początku, a nie jak już wszystko załatwione jest z AC i wychodzi to kompletnie przypadkiem bo poprosił o stare części. No i oczywiście auto powinno być zawiezione na lawecie, a stare części powinny wrócić do miejsca gdzie auto zostało oddane. Ja bym ich tam zagryzł na miejscu, ale nie moje auto, nie będę robił maniany jak znajomy to akceptuje.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #182 dnia: 10 Lutego 2025, 20:10:25 »

Ja bym ich tam zagryzł na miejscu.

Szkoda zębów, stomatolog droga sprawa  :-)

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #183 dnia: 10 Lutego 2025, 21:56:28 »
Szkoda zębów, stomatolog droga sprawa  :-)
Nie szkoda.
Właśnie dlatego że wszyscy olewają swoje prawa oraz nie egzekwują obowiązków dealera, to jest jak jest.
Nie wiem czy kazdy dealer ale dealer u którego brałem auto, stosuje zapisy umowy niezgodne z prawem, abuzywne, wypisane czarno na białym w rejestrze klauzul abuzywnych. Od 2 lat również umowy z "przedsiębiorcami" na jdg, są chrnionione rejestrem i nei jest to czysto umowa "firma - firma". Zapisy sa dosłownie nielegalne.  I wiesz co? Każdy to olewa. Dealer i klienci. Dealer nadużywa swoim praw a klient ma to gdzies nawet jak traci. Dowiedziałem sie o tym dopiero jak przyszedłem do dealera respektować swoje prawa i rozkminiłem temat razem z prawnikiem.
Wyszedłem na swoje. Warto walczyć z takimi praktykami że dealer robi co chce. Tu pojedzie na lakiernie autem klienta, tam wstawi bezprawne zapisy, tu zrobi przeglad nei robiąc przeglądu itd.

Ale ilu tak zrobi i powie sprawdzam?
No właśnie dlatego jest jak jest. Ludzie się nie szanują ani swoich praw.

Historia z Superbem która oglądałem była taka że wykonczenia lakiernicze, zacieki, obskubane ranty, zdarta konserwacja, wszystko to wmawiano człowiekowi ze to normalne, tak jest, tak wychodzi z fabryki i ma spadać. Oczywiscie dopiero po walce, naprawili NOWE AUTO.
I tak jest w każdym ASO bo w naszym kraju taki jest standard traktowania klienta przez silniejsze podmioty i za dużo ludzi pobłaża i odpuszcza.

Tu chodzi o zwykłą uczciwość drugiej strony. Tylko tyle ale w przypadku ASO, aż tyle.
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2025, 22:55:30 wysłana przez Bigbluee »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #184 dnia: 13 Lutego 2025, 06:57:09 »
Blacharnia może być w innym miejscu czy nawet mogą się posiłkować podwykonawcą

:grin:
https://www.facebook.com/reel/1020196366794194
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Koszt przeglądu Camry XV70
« Odpowiedź #185 dnia: 13 Lutego 2025, 08:57:04 »
Na pytanie o przejechane 70km znajomy usłyszał zdanie typu „no zależało nam na szybkości naprawy”. Samą naprawę oceniam na solidne 5/10. Był to przedni zderzak, z jednej strony minimalnie zwisa i szczelina się zwęża, odstaje od obrysu błotnika na 1-2mm przy lampie, 2 rysy w klarze pod łączeniem z błotnikiem, strzelam że jest tam jakiś zaczep czy śruba w nadkolu którą poprawiali, jedno nadkole ma zakrzywiony narożnik przez co nie pasuje do zderzaka i delikatnie odstaje, w szczelinach został biały osad, zakładam że resztki po szybkim i niedokładnym polerowaniu. Z plusów to kolor się nie odcina, przynajmniej nie widziałem tego na pierwszy rzut oka w aktualnej pogodzie. Ja bym był niezadowolony ale ponownie, to nie jest moje auto. Wycena ASO dla ubezpieczyciela ponad 6k, ciekawe ile zapłacili podwykonawcy za to.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #186 dnia: 13 Lutego 2025, 09:07:01 »
Blacharnia może być w innym miejscu czy nawet mogą się posiłkować podwykonawcą

:grin:
https://www.facebook.com/reel/1020196366794194
Wygląda jakby od tyłu puścili xd

www.ucando.pl