Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 994133 razy)

Offline Jedrys

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1350 dnia: 01 Lutego 2021, 16:58:05 »
Selection .. tez bida wersja  bo nie mam 360../chociaz jak do tej pory nie cofałem nigdzie 'na styk' by obniżać lusterka ..

W X-Trailu miałem kamery 360 i przydatność widoku z góry była niewielka. Może jakby dron z dachu startował, to widok byłby lepszy... :)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1351 dnia: 01 Lutego 2021, 18:28:58 »
Cytat: Markid w Dzisiaj o 12:05:14

Myślę, że to ma znacznie głównie estetyczne - ładniej jak się wszystkie przyciski świecą.
    Choć przyznam, że od czasu do czasu zdarza mi się opuszczać lusterka maksymalnie w dół aby widzieć co jest z boku samochodu podczas cofania.
    W C+S nie ma kamer 360 niestety.

Selection .. tez bida wersja bo nie mam 360../chociaz jak do tej pory nie cofałem nigdzie 'na styk' by obniżać lusterka ..

btw Pamietam kiedys u kogos w bmw (dawno temu chyba wersja 7),ze na wstecznym lusterka same szły w dół .. aa teraz kamery wymyślili

Ja miałem tak w Saabie 9-5 z 2003 roku.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1352 dnia: 01 Lutego 2021, 20:09:44 »
Cytat: Markid w Dzisiaj o 12:05:14

Myślę, że to ma znacznie głównie estetyczne - ładniej jak się wszystkie przyciski świecą.
    Choć przyznam, że od czasu do czasu zdarza mi się opuszczać lusterka maksymalnie w dół aby widzieć co jest z boku samochodu podczas cofania.
    W C+S nie ma kamer 360 niestety.

Selection .. tez bida wersja bo nie mam 360../chociaz jak do tej pory nie cofałem nigdzie 'na styk' by obniżać lusterka ..

btw Pamietam kiedys u kogos w bmw (dawno temu chyba wersja 7),ze na wstecznym lusterka same szły w dół .. aa teraz kamery wymyślili

Ja miałem tak w Saabie 9-5 z 2003 roku.

cr-v też coś takiego miała... w sumie samochody mają czujnik biegu wstecznego i jeśli mają lusterka sterowane elektrycznie to bez problemu producent może zaimplementować coś takiego - tylko musi mu się chcieć...

Selection .. tez bida wersja  bo nie mam 360../chociaz jak do tej pory nie cofałem nigdzie 'na styk' by obniżać lusterka ..

W X-Trailu miałem kamery 360 i przydatność widoku z góry była niewielka. Może jakby dron z dachu startował, to widok byłby lepszy... :)

sam widok 360 to bajer, ale żeby mieć 360 musisz mieć kamery z boku i wyświetlając ten widok dobrze się jedzie (np subaru w foresterze nawet zrobiło kamerę w tylko prawym lusterku)

Grigson

• Gość
« Odpowiedź #1353 dnia: 02 Lutego 2021, 21:46:28 »
czy ktoś z szanownych forumowiczów kupował osłony progów i bagażnika (znaczy się takie nakładki)?
Coś sensownego możecie polecić?
Ps. Troszkę się zgubiłem w tych setkach postów o światełkach ;-)
https://allegro.pl/oferta/nakladki-listwy-progowe-do-toyota-rav4-5-2018-2019-9142451455?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

do bagażnika .. nie brałem / jedynie gumową mate kupilem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy te osłony da się zdjąć bez uszkodzenia lakieru?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Ja zakupiłem w salonie Toyoty nakładki czarne, bez żadnych napisów, firmy zewnętrznej, które według mnie są praktyczniejsze, osłaniają dużą część progu a nie tylko wygladają, zarówno z przodu jak i z tyłu. Polecam.  Cena około 100 zł komplet, zresztą taniej niż w sklepach internetowych.
<a href="https://www.imagevenue.com/ME12XUXQ" target="_blank">IMG_20201127_1751122.jpg[/url]
<a href="https://www.imagevenue.com/ME12XUXR" target="_blank">IMG_20201127_1808387.jpg[/url]

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1354 dnia: 02 Lutego 2021, 21:59:13 »
To ja Ci powiem z autopsji, że te które wg Ciebie tylko wyglądają, nie tylko wyglądają. Więcej nie zasłaniać nie potrzeba, nogami nie szorujesz po całym progu.
Te które założył Ci salon też są dostępne w chińskich internetach, są z plastiku. I IMHO, nie wyglądają :)

Grigson

• Gość
« Odpowiedź #1355 dnia: 02 Lutego 2021, 22:26:01 »
To ja powiem tak. Oglądałem w salonie oryginalne progi założone do Ravki zrezygnowałem z zakupu z uwagi na to że nie zasłaniają profilu a tylne nakłądki są szerokości może max 15 cm. Oczywiście wygląd to kwestia gustu i z tym nie dyskutuję. Oryginalne progi zresztą według mnie są fajne ale dla mnie nic poza tym. Z doświadczenia wiem co się dzieje jak wsiadają do auta np. kobiety na szpilkach i wszelakich obcasach zresztą. A nakładki które zakupiłem faktycznie są z tworzywa ale nie sa twarde i nie rysują się i są dopasowane krztałtem do progów, czego nie można powiedzieć o niektórych innych zamiennych nakładkach. Użytkowane od końca listopada 2020 i zero śladów.  :-) A co do Chinszczyzny....teraz już chyba wszytko jest tam produkowane. Pozdrawiam

Offline toso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1356 dnia: 03 Lutego 2021, 00:43:29 »
https://cartrimhome.com/Brake-Disc-Caliper-Covers-For-Toyota-RAV4-2019

Ktoś montował takie nakładki na hamulce? Są plastiki na Ali ale wolałbym aluminiowe i dedykowane pod konkretny model.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1357 dnia: 03 Lutego 2021, 09:44:38 »
A po co? Hamulce za słabo się grzeją czy za szybko stygną?

Offline toso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1358 dnia: 03 Lutego 2021, 21:11:31 »
Po to po co przyciemnia się szyby, dodaje dodatkowe oświetlenie, dodaje "carbonowe" naklejki , zmienia felgi itd. Dla wyglądu ;)

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1359 dnia: 03 Lutego 2021, 21:29:42 »
Po to po co przyciemnia się szyby, dodaje dodatkowe oświetlenie, dodaje "carbonowe" naklejki , zmienia felgi itd. Dla wyglądu ;)

Osobiście bym się nie bawił w takie chińszczyzny i elementy trzecie, lepiej zdjąć zaciski i solidnie pomalować.

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1360 dnia: 03 Lutego 2021, 22:45:12 »
Wydaje mi się że takie nakładki na zaciski w przypadku Ravki mogą wyglądać komicznie/kiczowato. Patrząc na auto nie oszukujmy się ale są dość małe tarcze i małe zaciski względem auta. Zwłaszcza tył. Takie nakładki będą po prostu przerysowane za duże względem tarcz.

Ale to kwestia gustu i o tym się nie dyskutuje

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1361 dnia: 04 Lutego 2021, 11:29:17 »
Hamulce powinno się jak najefektywniej chłodzić, a nie obkładać dodatkowymi warstwami izolującymi.

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1362 dnia: 04 Lutego 2021, 12:02:59 »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1363 dnia: 04 Lutego 2021, 13:33:19 »
Jeden pies

Offline toso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1364 dnia: 04 Lutego 2021, 22:53:38 »
Wydaje mi się że takie nakładki na zaciski w przypadku Ravki mogą wyglądać komicznie/kiczowato. Patrząc na auto nie oszukujmy się ale są dość małe tarcze i małe zaciski względem auta. Zwłaszcza tył. Takie nakładki będą po prostu przerysowane za duże względem tarcz.

Ale to kwestia gustu i o tym się nie dyskutuje

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Tak to wygląda "na żywo"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl