Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936784 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1995 dnia: 23 Grudnia 2021, 13:33:17 »
Np. Adapter do bezprzewodowego Apple CarPlay Carlinkit 3.0 Wireless

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1996 dnia: 23 Grudnia 2021, 13:43:08 »
tak tak. wiem dzięki. bardziej chodziło mi o to czy jest ten konkretny w wersji "CP wireless". orientuje się ktoś jak stabilnie działa ten carlinkit 3.0 albo inne ustrojstwa?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1997 dnia: 23 Grudnia 2021, 16:27:39 »
Ja mam tel bez indukcji, więc w trasach i tak jadę na kablu ale codzinne podłączanie kabelka jest trochę irytujące.
Poza tym od tego ciągłego ruchu wtyczka coraz luźniej siedzi ;)
Ta ładowarka bezprzewodowa jest tak tragiczna, że i tak podpinam kabel na długich trasach.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline artstand

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1998 dnia: 24 Grudnia 2021, 11:21:39 »
tak tak. wiem dzięki. bardziej chodziło mi o to czy jest ten konkretny w wersji "CP wireless". orientuje się ktoś jak stabilnie działa ten carlinkit 3.0 albo inne ustrojstwa?
Mam zainstalowane takie coś https://allegro.pl/oferta/carlinkit-3-0-wireless-do-audi-bmw-vw-skoda-volvo-11475040377?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NzQ5ODkxMzMtODMxNy00ZjYzLWFmZmMtOTBjYTlmMTczMWFiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=9bf09b04-3153-4997-b4ea-956c33e1033d i działa super.

Offline artstand

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1999 dnia: 24 Grudnia 2021, 11:23:38 »
Próbuję jeszcze do CP dograć carbridge ale nie mogę dać rady.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #2000 dnia: 24 Grudnia 2021, 15:48:10 »
Skusiliście mnie ;), też się w końcu zapisałem na AA. Dostawa - marzec. Mam nadzieję.
Oj fajnie działa, zadiwoloby jestem. Choć zdarza mu się rozłączyć bez powodu.
Myślę, że na dalsze trasy jednak kabel.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

A gdy się tak rozłączy to się samoczynnie ponownie łączy czy trzeba wypinać i wpinać jego przewód USB żeby go zrestartować?  Czy to połączenie z telefonem jest tylko przez BT, czy też rownocześnie przez wifi? Jeżeli sam BT to czy wydajność transmisji jest wystarczająca, np przy równoczesnym odtwarzaniu  muzyki i korzystaniu z nawigacji? Nie ma lagów, przycięć czy niepłynności animacji mapy, albo reakcji na dotyk?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2001 dnia: 25 Grudnia 2021, 21:16:51 »
A gdy się tak rozłączy to się samoczynnie ponownie łączy czy trzeba wypinać i wpinać jego przewód USB żeby go zrestartować?

Łączy się ponownie samodzielnie po pewnej chwili.
Urządzenie łączy się po BT i przełącza na Wifi.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2002 dnia: 27 Grudnia 2021, 08:37:48 »
Hmm. A często się zdarza to samoczynne rozłączanie się czy jest wyjątkowo sporadyczne? Jeżeli korzysta z kanału WiFi to czy trzeba WiFi konfigurować? Czy to pudełko robi za HotSpot czy telefon?

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2003 dnia: 27 Grudnia 2021, 10:12:17 »
Znalazłem informacje na stronie  z opisem ustawień AAW. https://cpeb.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000947011-setting-up-aaw.
Z opisu wynika, że za hotspot robi pudełko AAW. Ponieważ pudełko nie jest dostarczycielem internetu to w jaki sposób dostarczyć Internet? Telefon po przełączeniu się na WiFi będzie usilnie starał się ciągnąć Internet z WiFi a nie z danych mobilnych. Wg punktu 4
Cytuj (zaznaczone)
4. Musisz upewnić się, że Twój telefon jest połączony z AAWireless zarówno za pomocą Bluetooth, jak i Wi-Fi. Wi-Fi poinformuje Cię, że AAWireless nie ma dostępu do Internetu, TO JEST W porządku. Na razie będzie korzystać z internetu w Twoim abonamencie dla różnych aplikacji. Aby to zrobić, musisz włączyć ustawienie w telefonie, które umożliwia korzystanie z danych mobilnych, gdy telefon jest podłączony do Wi-Fi. Jeśli nie widzisz sygnału Wi-Fi AAWireless, przejdź do aplikacji konfiguracyjnej AAWireless -> ustawienia ogólne i włącz Wymuś 2,4 GHz.
W moim telefonie z androidem 11 nie znalazłem takiej opcji korzystania z danych mobilnych gdy jest połączony przez WiFi. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2004 dnia: 27 Grudnia 2021, 12:00:06 »
Dobra już znalazłem. Trzeba uruchomić ukryte Opcje Programisty i tam jest  taka opcja (Dane komórkowe zawsze aktywne), którą trzeba włączyć. Bez tego z AAW nie będzie się mieć dostępu do internetu.
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2021, 12:09:38 wysłana przez wszim »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2005 dnia: 27 Grudnia 2021, 19:02:26 »
Hmm.. u mnie w telefonie sam ciągnie z danych mobilnych jeśli nie ma internetu na wifi (a jest połączony)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2006 dnia: 27 Grudnia 2021, 20:35:26 »
Hmm.. u mnie w telefonie sam ciągnie z danych mobilnych jeśli nie ma internetu na wifi (a jest połączony)
Ale korzystasz z AAW? Czy masz na myśli zwykłą sieć domową np?
Tu chodzi chyba o co innego. Samo urządzenie ma za zadanie być bezprzewodowym "łącznikiem" i niejako  zastępować hotspot  miedzy smartfonem a stacją multimedialną, a  te elementy tworzą sieć wi-fi. Samo urządzenie nie ma wbudowanej swojej karty, a sieć jest dzięki danym mobilnym telefonu.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2007 dnia: 27 Grudnia 2021, 20:49:57 »
Mam na myśli zwykła sieć "domową", natomiast piszę o sytuacji, w której telefon łączy się z AP po wifi, ale AP nie ma dostępu do internetu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2008 dnia: 27 Grudnia 2021, 20:57:14 »
Tak, wtedy przełącza z automatu bez dodatkowych ustawień.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2009 dnia: 27 Grudnia 2021, 21:10:01 »
Nie zawsze tak jest. Zależy od wersji androida i modelu smartfonu. Moduł AAW łączy się z telefonem przez Wi-Fi by za pomocą tego interfejsu transmitować Android Auto. W wielu telefonach sieć Wi-Fi ma ustawiony priorytet dla kanału danych internetowych. Słowem gdy masz skonektowaną sieć Wi-Fi to Internet mobilny przestaje działać. W niektórych telefonach użytkownik ma dostępną opcję włączenia danych mobilnych nawet gdy jest WiFi a w innych jest ta opcja zagrzebana w Opcjach Programisty. W niektórych opcja jest włączona domyślnie w innych nie, choćby po to by chronić użytkownika przed nieświadomym roamingiem danych.
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2021, 21:12:57 wysłana przez wszim »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl