Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2055 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:15:56 »
Bez sensu. A gdzie satysfakcja z realizacji modów ?
Racja w 100%. Jak człowiek coś zrobi własnymi rękoma to satysfakcja bezcenna. A haczyki na zakupy ze Skody też sobie wstawię, bo tak daleko myśl techniczna Toyoty nie poszła:))

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2056 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:34:06 »
A może Japończycy stwierdzili, że posiadacz RAV4 nie robi zakupów, a przynajmniej nie kładzie ich do bagażnika i żadne haczyki nie są mu potrzebne? Co najwyżej wszystko jest ładowane do walizek, jak to w folderach pokazują. :)
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2057 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:37:25 »
Dokładnie, sam zrobiłem i jestem z tego dumny. W moim przypadku nie robię dużo, tylko zmiana oświetlenia wnętrza na LED + to światełko do tacki. Od C+S do Exe jest jeszcze duża różnica cenowa - bufor na kolejne modyfikacje, nadal mi się to opłaca.

Montaż podświetlenia tacki 150zł, podziękowałem i założę sam :)

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #2058 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:39:03 »

Racja w 100%. Jak człowiek coś zrobi własnymi rękoma to satysfakcja bezcenna. A haczyki na zakupy ze Skody też sobie wstawię, bo tak daleko myśl techniczna Toyoty nie poszła:))
Dokładnie. Kupić auto z wszystkim na wyposażeniu to 2 dni zabawy i tyle z fun'u. Potem tylko służy jak PKS do przemieszczania się z pkt A do B. Zero emocji z wprowadzanych rozszerzeń i własnych pomysłów, zero komunikacji z innymi użytkownikami na forum. Nuda.   :cheesy:

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2059 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:49:23 »
Od C+S do Exe jest jeszcze duża różnica cenowa - bufor na kolejne modyfikacje, nadal mi się to opłaca
No nie byłbym taki pewny z tą dużą różnicą cenową. Wraca komuna. Samochód po wyjeździe z salonu jest droższy niż w dniu zakupu. Może okazać się, że za zarobioną kasę można zamówić EXE z dodatkowymi opcjami bez dopłacania:))

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2060 dnia: 26 Stycznia 2022, 12:03:45 »
Dokładnie, sam zrobiłem i jestem z tego dumny. W moim przypadku nie robię dużo, tylko zmiana oświetlenia wnętrza na LED + to światełko do tacki. Od C+S do Exe jest jeszcze duża różnica cenowa - bufor na kolejne modyfikacje, nadal mi się to opłaca.

Montaż podświetlenia tacki 150zł, podziękowałem i założę sam :)
Koszt diody to około 50 zł.
Wystarczy wpiąć w kostkę.
Mocno z ceną przegięli.

Ale z drugiej strony 100 zł za rozwiązanie problemu to znów nie tak dużo.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2061 dnia: 26 Stycznia 2022, 12:47:06 »
Koszt diody to 64,42 zł + 150zł montaż. Cena montażu mnie nie dziwi, pracownik musi zarobić, salon też, państwo zabierze z tego jeszcze podatki. W dzisiejszych czasach to nie jest dużo, wiadomo ten który płaci zawsze myśli inaczej ale dla nich to mały zarobek.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #2062 dnia: 26 Stycznia 2022, 13:11:47 »
Bez sensu. A gdzie satysfakcja z realizacji modów ?  :-)

..co racja to racja.. :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2063 dnia: 26 Stycznia 2022, 13:24:32 »
Koszt diody to 64,42 zł + 150zł montaż. Cena montażu mnie nie dziwi, pracownik musi zarobić, salon też, państwo zabierze z tego jeszcze podatki. W dzisiejszych czasach to nie jest dużo, wiadomo ten który płaci zawsze myśli inaczej ale dla nich to mały zarobek.
W tamtym roku za diodę + montaż  płaciłem 120zł

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2064 dnia: 26 Stycznia 2022, 13:26:04 »
Racja z tymi modami, miłe hobby.
Chwilowo mam tylko haczyki od Skody do zamontowania w bagażniku, na razie mi się nie chce - zimno. A i czekam na dostawę AAW ale to dopiero w marcu.
Ale jeszcze przydało by się dorzucić:
- podświetlenie tacki ładowarki, półek i schowka zamykanego
- przednia kamerka + spryskiwacz i przednie czujniki parkowania
- dodatkowe gniazdo USB zamiast zaślepki
... i tyle, na ten moment niczego więcej mi nie brakuje do pełni szczęścia ;)
Myślę jeszcze o przyczepie do haka, tak do 750 kg bez hamulca, bo czasem się przydaje ale tak na zdrowy rozum to nie ma sensu ekonomicznego - wypożyczenie 30 zł/ dobę, zakup 4..6 k zł - zwróci mi się chyba po 20 latach ;) tyle, że jak się ma swoją i cos potrzeba to nie muszę jechać do wypożyczalni
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2022, 13:28:19 wysłana przez Markid »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2065 dnia: 26 Stycznia 2022, 13:34:40 »
4..6 k zł - zwróci mi się chyba po 20 latach
4 tys za przyczepkę do 750 kg to grubo. Można kupić niezłą za 2,5 tys, a jak poszukasz używanej, to jeszcze taniej. Też myślałem o kupnie, ale tak jak piszesz, czasem można wypożyczyć za 30 zł i w wypożyczalni masz pełne spectrum w zależności od danej potrzeby. Potrzebujesz krótką bez plandeki, bierzesz i załatwiasz sprawę. Potrzebujesz dwuośkę z plandeką, też jest. Jak masz swoją, atutem jest dostępność w każdej chwili, ale nie zawsze odpowiada rozmiarem potrzebom transportowym.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2066 dnia: 26 Stycznia 2022, 16:16:25 »
Można kupić niezłą za 2,5 tys,
Możesz podać jakieś linki do takich tanich i pewnych ?
Ja sobie myślę, że taką przyczepę to bym kupił raz, a dobrze dlatego szukałem sprawdzonych producentów np. Rydwan, Wiola, a tam ceny za wymiar np. 120x240, jednoosiowa, niehamowna to ok 4..5 tys brutto

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #2067 dnia: 26 Stycznia 2022, 17:43:20 »
Ja kupiłem 8 lat temu zwykłą przyczepkę marketową NEPTUN 263x125 750DMC, przetrwała całą moja budowę (36 palet z bloczkami SOLBET + chyba tyle samo bloczków fundamentowych) + woda, cement, kleje, zbrojenie itd. przewiezionych na odległość 35 km i nie widać jakiegoś zużycia, chodź faktycznie starałem się nadmiernie nie przeładowywać max. 800 kg.

A wszyscy w koło mówili że się rozpadnie - teraz stoi bo aż szkoda ją sprzedawać.

Co do modyfikacji RAV4 to najbardziej brakuje mi stałego "Auto Hold" (w ZOE jak włączyłem rok temu tak to dziś jest włączone) oraz możliwość zwiększenia stopnia rekuperacji energii hamowania - ale to chyba nie jest tak łatwo do dodania.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2068 dnia: 26 Stycznia 2022, 18:07:00 »
Kiedyś w Tucsonie tak mnie wkurzał brak stałego wyłączenia S/S i...zablokowałem fizycznie przycisk na "wyłączone". O dziwo działało świetnie przez trzy lata ;) Muszę spróbować z A/H, może też zadziała ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2069 dnia: 26 Stycznia 2022, 22:33:54 »
Sporo robicie tych modyfikacji, a wszystkie są obecnie w Executive 2022. Może warto sprzedać swoje obecne samochody, ssanie na rynku jest duże, i zamówić nowy z tymi wszystkimi dodatkami w standardzie? Dopłata będzie niewielka i wszystko fabryczne. No może oprócz multimediów, bo tu technika Toyoty stoi w miejscu:))

nie widziałem w cenniku podświetlania ambientnego drzwi (a jedynie przyciski) a także dodatkowego oświetlenia bagażnika - skąd info o takich rzeczach w MY22?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl