Autor Wątek: Yaris I - lusterko wewnętrzne  (Przeczytany 1468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NiKnight

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: E11, P1, XH10
Yaris I - lusterko wewnętrzne
« dnia: 02 Lutego 2020, 19:53:42 »
Cześć,

Mam lekko uszkodzone lusterko wewnętrzne w Yarisie (2002 FR), odkleja się sreberko (folia, czy jak to się tam nazywa) na krawędziach tak jak na załączonym zdjęciu:

Lusterko ma oznaczenie 01 5709

Chcę to wymienić ale pomyślałem, że może dałoby radę wymienić na większe, to w Yarisie jest jak dla mnie za małe (za niskie). W Corolli E11 jest to lepiej rozwiązane, tam w odbiciu widać praktycznie całą wysokość tylnej szyby, w Yarisie niestety nie. Stąd moje pytanie:

Czy ktoś próbował zamontować w Yarisie lusterko wewnętrzne z innej Toyoty?

Oczywiście zdaje sobie sprawę z innego mocowania ale może uda się przełożyć samą obudowę z lustrem o ile przegub kulowy będzie pasował.

Zastanawiam się nad lusterkiem z RAV4 albo Avensis (T25), jak ktoś z Was posiada taką Toyotkę to czy mógłby zmierzyć jego wysokość (samego szkła) na środku?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris I - lusterko wewnętrzne
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2020, 20:41:59 »
ja bym nie kombinowal. Wcale male nie jest, ja uwazam ze w sam raz a yarisem tez duzo najezdzilem sie.. Ma pewni nie paduje od wersji japonskiej, zostalo mi po rozbitym yI d4d. Fotochromatyczne w ave T25 jest takie samo jak w E12, mam na sprzedaz, ale w yarisie brak okablowania i uchwyt na szybie raczej rozni sie. Zwykle w E12 z vin SB1..moze podeszloby do yarisa VNK..
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2020, 20:44:32 wysłana przez smokofilidanek »

Offline NiKnight

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2020, 07:47:07 »
Chciałbym jednak spróbować z innym lusterkiem, w ostateczności zawsze mogę wrócić do tego co mam :-)

Dasz radę zmierzyć wysokość tego lusterka z E12/T25 (samego szkła) na środku? Zwykłe (nie fotochromatyczne) jest pewnie tej samej wielkości.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2020, 17:03:32 »
Chciałbym jednak spróbować z innym lusterkiem, w ostateczności zawsze mogę wrócić do tego co mam :-)

Dasz radę zmierzyć wysokość tego lusterka z E12/T25 (samego szkła) na środku? Zwykłe (nie fotochromatyczne) jest pewnie tej samej wielkości.
u tescia mam zwylle w polifcie z 2006, ewentualnie weekend zmierze chybs ze ktos bedzie szybszy...u siebie mam  fotochromy..

Offline NiKnight

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lutego 2020, 09:57:20 »
Udało się zmierzyć wysokość lusterka w Avensisie T25, wynosi ono 60mm, w Yarisie to 55mm.

Potrzebuję jeszcze wysokość z RAV4, ma ktoś RAV4 (I lub II generacja) i jest w stanie zmierzyć wysokość samego szkła?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl