Autor Wątek: RAV4 IV gen - przełącznik  (Przeczytany 1914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lakiluk

• Toyot Leżący
  • *
RAV4 IV gen - przełącznik
« dnia: 03 Lutego 2020, 10:06:42 »
Witam kolegów szczęśliwych posiadaczy RAV4. Od paru tygodni jestem właścicielem RAV-ki z 2016 roku wersja europejska poznajemy się wzajemnie. I mam pytanie co to za przełącznik po lewej stronie kierownicy obok diody alarmu oraz regulacji świateł. Mam problem ze wstawieniem zdjęcia ale może po opisie koledzy rozszyfrują o co mi chodzi  okrągły z małą dioda oraz przyciskiem wszystko koloru czarnego. Jak wiecie to piszcie.   

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: RAV4 IV gen - przełącznik
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2020, 10:11:42 »
Witam kolegów szczęśliwych posiadaczy RAV4. Od paru tygodni jestem właścicielem RAV-ki z 2016 roku wersja europejska poznajemy się wzajemnie. I mam pytanie co to za przełącznik po lewej stronie kierownicy obok diody alarmu oraz regulacji świateł. Mam problem ze wstawieniem zdjęcia ale może po opisie koledzy rozszyfrują o co mi chodzi  okrągły z małą dioda oraz przyciskiem wszystko koloru czarnego. Jak wiecie to piszcie.

Masz karte proxy przy kluczyku? Jesli tak to wlasnie jest przycisk do wbijania pinu ktory powiniesienes dostac od poprzedniego wlasciciela gdybys zgubil karte proxy lub jego bateria sie wyczerpala.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Lakiluk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2020, 10:40:39 »
Nie mam karty proxy przy pilocie tylko w papierach od samochodu mam kod vodafone.

Offline TTD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2020, 12:18:56 »
Jeśli to vodafone cobra to przyciskiem tym wbijasz kod który masz na karcie. Np. Jeśli kod ma postać 2142 to przy przyciskasz przycisk dwa razy, zapali się dioda, później przyciskasz jeden raz, zapali się dioda, ponownie naciskasz cztery razy i tak dalej, aż wbijesz cały kod. Samochód z tym alarmem mam od 3 dni i nie korzystałem z tego jeszcze. Pani w salonie poinformowała mnie aby użyć tego w momencie gdy włączy się alarm. Kluczykiem podobno nie wyłączę alarmu. Jak będę wiedział coś więcej to się jeszcze odezwę.

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2020, 13:00:50 »
ani w salonie poinformowała mnie aby użyć tego w momencie gdy włączy się alarm. Kluczykiem podobno nie wyłączę alarmu.

Bzdur nagadała. Jak się włączy alarm można go wyłączyć przyciskiem na karcie proxy. Kto by bawił się w klepanie alarmu w czasie gdy ten wyje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl