Autor Wątek: Eksperyment z przepływomierzem  (Przeczytany 11411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

montemax

• Gość
Eksperyment z przep³ywomierzem
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Sierpnia 2005, 22:58:17 »
No właśnie co previa to inny przypadek :)

Pozdrawiam.
Mam drugi przepływomierz ale traktujęgo jak relikwię;)

Roman Rajnisz

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Sierpnia 2005, 18:21:46 »
Hej! Witam! jestem tu nowy i strasznie sie ciesze ze jestescie. Mam Previe od 4 miesiecy i kiedy byłem na wakacjach z rozinką to starzel;ił mi w piątek przepływomierz powietrza oczywiscie od wybuchu gazu - jezdze na lpg. U mechanika w pieninach jakos udało sie zdobyc przepływomierz powietrza z Krakowa i w sobote o 22.00 wyjechałem na benzynie, po wymianie na uzywany przepływomoerz i wymianie swiec na nowe - kabli nie udało sie zdobyć w tak krótkim czasie- a w niedziele musiałem wracać. Pierwsze co to chyba zrobie porzadek z instalacja gazowa i wymienie kable i kopułke tylko gdzie dostac tanio i dobrze?? Słyszałem ze komplet kabli to ok 450 zł. Sytuacja jest teraz taka ze spala mi 16 lit/100kmi strasznie kopci z rury. Wolne obroty ssa niestabilne - wahania 0d 200 d0 2200 obrotów. Czy cos jest nie tak z przepływomierzem?? mam go wyregulowac?? jak?? gdzie?? w toyocie w chorzowie powiedzieli mi ze oni nie sa tego w stanie zrobić!! dziwne nie?
Romano
p.s. i gdyby ktos miał jakąkolwiek książke do prevki o o niej to wdziecznybyłbym i zaprosił dodatkowo na piwo jak ktos z okolicy
pozdrawiam :D

eltech

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Sierpnia 2005, 00:21:04 »
Roman co do książki to skontaktuj sięz Adamem bo zdaje sięże On został u nas etatowym księgarzem  :D
Regulacjęprzepływomierza to najlepiej zrobić u jakiegoś dobrego gaźnikowca który ma w małym palcu układy wtryskowe. Napewno siętaki znajdzie.
A żeby oszczędzić przepływomierze to należałoby zainstalować jakieś antystrzały i regularnie zmieniać świece i przewody bo pierwsze pytanie u gazownika to kiedy były zmieniane i żeczywiście ma to duży wpływ na gaz. A w mojej gazomnicy przenieśli przepływomierz pod spód i zamontowali przy silniku żeby gaz sięnie miał gdzie gromadzić i żeczywiście poprawa w pracy jest duża bo już mi nie strzela i nie gaśnie przy przejściu z benz. na gaz Przepływomierze można załatwić już nawet od 400 zł ale przeważnie jest to około 600

abadon

• Gość
PRZEPLYWOMIERZ DO PREVI?
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sierpnia 2005, 12:41:59 »
PRZEPLYWOMIERZ DO PREVI? nie ma problemu moge zalatwic

eltech

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Sierpnia 2005, 19:22:02 »
a za ile i po jakim przebiegu :?:

mptoyo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Sierpnia 2005, 08:57:46 »
Witaj Roman
poniżej masz link do przepływomierza a co do naszych spraw to będzie wszystko oprócz tej obudowy, aczkolwiek dziś jest giełda na słomczynie i prosiłem chłopaków żeby siępotpytali ... a tak na marginesie to od przedwczoraj też potrzebujętej obudowy :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=60747069

Mac

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Września 2005, 23:09:33 »
Panowie, mam prośbę....
Jeżeli komuś z was rozwaliło przepływomierz po wybuchu i kupiliście sobie nowy , a stary macie do wyrzucenia... to ja chętnie bym paręgroszy dał żeby mi ktoś przysłał taki roztrzaskany przepływomierz. Wymieniłem czujnik położenia przepustnicy i okazało się,że to nie to , więc może chodzi o przepływomierz, ale nie chcękupywać nowego , bo to doprowadzi do sytuacji, że metodą prób i błędów wymienięwszystkie części w Previ :) , a mój przepływomierz jeszcze jakoś siętrzyma, ale być może ta płytka w środku przestała funkcjonować , bo mi siętam kiedyś wody nalało. Liczęna cud :) i wierzęw waszą dobroć . A jeśli ktoś potrzebuje.... to mam czujnik położenia przepustnicy do sprzedania. :)
pozdrawiam

eltech

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Września 2005, 23:21:25 »
Mac a nie wybierasz sie może na jakiś zlocik ? Mam jednego starocia i mogęCI GO oferować

Mac

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Września 2005, 10:36:12 »
NIestey nie , a szkoda, bo Adam ( Adamis ) opowiadał mi o zlocie i wiem, że warto. Wyjeżdżam do Szwecji i właśnie chciałem z tym autem zrobić porządek, żeby żona mogła sobie bezstresowo jeździć. A nie posłał byś pocztą za pobraniem ?? I ile by to miało być mniej więcej ?? Może jeszcze zdążyłbym jej to wymienić. :)
Jak by co to smska mój numer 602 811 863

eltech

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Września 2005, 01:05:08 »
powiedz kiedy wyjeżdżasz cobym mógł sięzebrać w sobie i podesłać Ci go

vicked

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Września 2005, 11:25:21 »
Dzięki ELTECH za dobre i szczere chęci :) wyślij jak najszybciej  ( jeśli możesz ) wyjeżdżam za tydzień w poniedziałek.
ZapłacęCi za ten sprzęt , zadzwoń może do mnie i sięjakoś dogadamy :) , bo nie lubiędługów :) a i śpieszy mi sięstrasznie !!:)
602 811 863

abadon

• Gość
mowilem ze mam przeplywomierz
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Września 2005, 00:38:55 »
a no mam 100% sprawne (  ilosciowy ) mam jeszcze 2 sztuki (jesli facet z sulejowka nie kupi odemnie w poniedzialek 1 szt. to bede mial 3 sztuki)

kontakt 0-506-300-484
juz niedlugo bedzie dzialac stronka

www.przeplywomierze.pl

pozdrowka.
ps. wszystkie duze Toyotki sa super :-D

Mac

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Września 2005, 10:47:06 »
Ojojoj.... Panowie, jeszcze raz pytam , czy ktoś z was ma może przypadkiem przepływomierz po wybuchu, taki całkiem rozerwany, który chcecie wyrzucić na śmieci ?? Bo ja chętnie bym takiego złoma przyjął za symboliczną opłatą :) Powód tego opisałem powyżej w innym poście. Z góry dzięki za zainteresowanie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl