Finalnie do 1.8 HSD zdecydowałem się na oryginalny olej 0W-16 , tak jak użytkownicy norbert_p , laki i thorn.zp . Szczerze powiedziawszy pierwszy raz w życiu spotkałem się z sytuacją, że jakiegoś produktu nie było dostępnego w sprzedaży w internecie a był dostępny stacjonarnie od ręki. Szukałem tego oleju w internecie i nigdzie go nie ma. Podzwoniłem po ASO w Warszawie i okazuje się, że większość ASO ma ten olej dostępny od ręki - reszta ma na zamówienie. Butelki 5L. Zdecydowałem się pojechać do Toyota Żerań - bardzo profesjonalna obsługa. Dowiedziałem się też, że w systemie mają zapisany ten olej z przeznaczeniem jako do nowej RAV4 (Corolli i CH-R nie mieli tam wpisanej). Z tyłu numer 08880-83889 , Made in UK. Poza tym jako ciekawostkę sprawdziłem poziom i kolor oleju po przejechanych 1500km. Olej ma jasno żółty kolor i wygląda jak nowy, tak jak na początku (sprawdzałem od razu po wyjeździe z salonu). Nie wiem czy ta szybka pierwsza wymiana ma wgle ma sens, szkoda trochę tego nowiutkiego oleju. Podejrzewam, że spokojnie możnaby zrobić i 5000km i dopiero wymienić i byłoby wszystko ok.