Autor Wątek: Wycieka woda z tylnej klapy  (Przeczytany 710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kkuligowski

• Toyot Pełzający
  • **
Wycieka woda z tylnej klapy
« dnia: 07 Lutego 2020, 10:39:54 »
Może ktoś już przerabiał i coś podpowie.
Od jakiegoś czasu mam wylewającą się wodę uszczelką z tylnej klapy (Auris 1 HB) na wysokości podpiętego siłownika.
Woda wylewa się TYLKO po podniesieniu klapy tak jakby spod szyby, uszczelki pod szybą.
Czasami jest to kilka kropli a czasami całkiem sporo kapie.
Zastanawiam się czy wewnętrzne parowanie (nie widać zacieków) może powodować "stanie" wody na dole szyby wewnątrz auta.
Śruby i klapa wygląda na oryginalną, szyba z rocznika auta wiec nie mam za podstaw do stwierdzenia napraw. 
Może jakieś pomysły? 

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wycieka woda z tylnej klapy
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2020, 13:01:09 »
Osobiście nie miałem takich doświadczeń, ale chyba najłatwiej byłoby zdjąć tapicerkę i spojrzeć o co chodzi i ewentualnie skąd leci.
Wiem że to nie takie hop-siup, ale na pewno sposób skuteczny. Szczególnie że być też zobaczył czy ta woda jakiś szkód już tam nie narobiła.
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline kkuligowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2020, 13:58:38 »
Cały problem że to nie wygląda jak wyciek spod blachy(tapicerki) tylko tak jakby spod szyby wylatywało.
Z wnętrza klapy chyba by wylatywało dolnymi otworami tylko jak mogła woda tam się dostać.
Starałem się obejrzeć od kabiny podszybie ale tam tez nic nie widać. Uszczelka na oko wygląda na całą.
Jak woda będzie stała pod szybą na klapie to wcześniej czy później ruda się pokaże (ale to już będzie za późno)

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lutego 2020, 14:18:43 »
Kurcze, trudno mi to sobie jakoś umiejscowić... Może jakąś fotkę byś zamieścił, może jakieś przykładowe zdjęcie z sieci ze strzałką / strzałkami skąd ta woda leci?
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl