Autor Wątek: Android Auto/CarPlay na fabrycznym wyświetlaczu w Toyocie RAV4 2016  (Przeczytany 15003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
Witam

Przejrzałem całe forum ale nie znalazłem podobnego tematu. Czy ktoś z użytkowników RAV 4 2016-2019 próbował dorzucić do fabrycznego radia moduł Android Auto/CarPlay. Niedawno cos podobnego znalazłem na stronie jednego ze sklepów.

https://www.facebook.com/176701435727836/posts/2892585634139389/

Koszt zestawu 1230 zł + ewentualny montaż 350 zł.
Korzystał już ktoś z takiego zestawu? Bo sklep twierdzi że to płynnie działa. Ale wolałbym opinie użytkownika takiego zestawu.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Android Auto/CarPlay na fabrycznym wyświetlaczu w Toyocie RAV4 2016
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego 2020, 20:31:56 »
Witam

Przejrzałem całe forum ale nie znalazłem podobnego tematu. Czy ktoś z użytkowników RAV 4 2016-2019 próbował dorzucić do fabrycznego radia moduł Android Auto/CarPlay. Niedawno cos podobnego znalazłem na stronie jednego ze sklepów.

https://www.facebook.com/176701435727836/posts/2892585634139389/

Koszt zestawu 1230 zł + ewentualny montaż 350 zł.
Korzystał już ktoś z takiego zestawu? Bo sklep twierdzi że to płynnie działa. Ale wolałbym opinie użytkownika takiego zestawu.

Skad takie info ze koszt zestawu to 1250zl? 

Dzwonilem i mi powiedzieli 2900 netto plus koszt montazu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Hayabusa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2020, 21:14:41 »
Totalnie nieopłacalne.

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lutego 2020, 07:39:47 »
Wysłałem maila (info@sklephadron.pl) i dostałem taką wycenę. Tylko interesowało mnie czy ktoś taki zestaw już instalował.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2020, 10:49:12 »
Też pisałem do nich i cena na poziomie 1230zł + 350zł za instalację. Poprosiłem jeszcze o specyfikację tego urządzenia bo za dużo o nim nie wiadomo np. czy ma europejskie certyfikaty itp.

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lutego 2020, 21:46:27 »
Zakładamy hipotetycznie, że aktualizacja  Android Auto / Apple Car Play nie będzie przeprowadzona dla RAV4 wyprodukowanych od 11.2018 do 09.2019. Takie wieści powoli spływają z salonów i TMP. Czy powyższy czarny scenariusz będzie dotyczył również rynku niemieckiego? Jeżeli nie, to przecież podjedziemy do najbliższego salonu toyoty przy granicy z Polską, pójdziemy sobie na kawkę i technik niemiecki nam wszystko zaktualizuje. Pozostaje kwestia rozsądnej ceny za tę usługę. Więc telefony w łapki, wysyłać emaile do swoich znajomych w Niemczech i zamieszczajcie odpowiedzi na forum. Przecież sprawa dotyczy kilkuset jak nie kilku tysięcy klientów w Polsce którzy będą jeździć z telefonem przyczepionym do kokpitu. Jeżeli Toyota Niemcy będzie robić taką usługę, to przecież większość z nas pojedzie do sąsiadów i wykonano taką aktualizację.

Offline Jareks71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2020, 13:50:28 »
Znalazłem ten wątek dopiero dzisiaj. Mam zamontowany taki moduł. działa dość dobrze, choć trzeba używać będącego w zestawie dżojstika. bo nie działa dotyk. dyktowanie sms-ów to jest bajer :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2020, 14:23:30 »
Znalazłem ten wątek dopiero dzisiaj. Mam zamontowany taki moduł. działa dość dobrze, choć trzeba używać będącego w zestawie dżojstika. bo nie działa dotyk. dyktowanie sms-ów to jest bajer :)
Od kogo masz? Hadron? Jaki koszt?

Offline Jareks71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2020, 07:06:08 »
Zainspirowała mnie oferta Hadronu, u nich koszt to ok. 830 zł za moduł uniwersalny (CP-11) + przejściówka do radia dla powstania nowego wejścia AV -140 zł. Udało mi się kupić moduł używany za 250 zł na OLX oraz kabel na Ali za 34 zł (co ciekawe przyszedł po 2 tygodniach). Montaż jest banalnie prosty wszystko jest na YT na filmach Hadronu. Szkoda, że nie działa dotyk i trzeba używać manipulatora z zestawu. Ale bajer jest, szczególnie jak dyktujesz SMS-a asystentowi  :good: :cheesy: a pasażer   :o. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2020, 07:31:11 wysłana przez Jareks71 »

Offline Wojteksw

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopada 2020, 14:29:13 »
Zaciekawił mnie ten moduł. Posiadam Rav4 z 2017 r. radio bez nawigacji. Co muszę kupić oprócz modułu, aby wszystko podłączyć. Najbardziej zależy mi na korzystaniu z map będących na iphone 7
Czy masz zdjęcia z montażu tego modułu? Gdzie zamontowałeś manipulator?

Offline Jareks71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Listopada 2020, 17:18:47 »
Musisz kupić moduł car play, jeśli będziesz używał iPhone to maż do wyboru 2 jeden tańszy za 830 zł łączy się z ąndroidem i iPhone po kablu drugi za chyba ok. 1150 zł łączy się z androidem po kablu a z iPhone bezprzewodowo plus do tego kabel przejściówka aby mieć dodatkowe wejście AV. Popatrz na Youtube tam wszystko jest pokazane https://m.youtube.com/watch?v=YClMG8sqnCI&t=218s Zdjęć nie robiłem, bo wszystko w necie jest manipulator przykleiłem po prawej stronie kierownicy nad przełącznikiem od asystenta zjazdu z górki, ale nie jestem przekonany może go przyniosę.Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2020, 17:30:07 wysłana przez Jareks71 »

Offline Wojteksw

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Listopada 2020, 16:17:27 »
Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje. Faktycznie jeden moduł jest do łączności przewodowej, a drugi do łączności bezprzewodowej.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Listopada 2020, 09:19:06 »
Zainspirowała mnie oferta Hadronu, u nich koszt to ok. 830 zł za moduł uniwersalny (CP-11) + przejściówka do radia dla powstania nowego wejścia AV -140 zł. Udało mi się kupić moduł używany za 250 zł na OLX oraz kabel na Ali za 34 zł (co ciekawe przyszedł po 2 tygodniach). Montaż jest banalnie prosty wszystko jest na YT na filmach Hadronu. Szkoda, że nie działa dotyk i trzeba używać manipulatora z zestawu. Ale bajer jest, szczególnie jak dyktujesz SMS-a asystentowi  :good: :cheesy: a pasażer   :o. Pozdrawiam.

Przeglądnąłem filmiki - i jednej rzeczy nie wiem:

Czy podłączałeś mikrofon do CP-11 i czy telefon podłączyłeś po bluetooth z nowym modułem - czy masz dalej sparowany z radiem samochodowym?

Nie chciałbym montować tego dodatkowego mikrofonu i chciałbym aby telefon był połączony po bluetooth z fabrycznym radiem. Pytanie jak wtedy zachowuje się obsługa rozmów przy włączonym AA?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Jareks71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Listopada 2020, 07:48:59 »
Niestety telefon podłączyć z AA można tylko kabelkiem. BT działa normalnie i można odbierać połączenia i dzwonić bez problemu. Można głosowo wybierać do kogo chcesz dzwonić lub pisać SMS. Niestety nie gra radio FM( bo musisz wybrać zamiast FM- AV. Ja jeśli mam włączony AA to słucham spotify albo rmfon.pl- wybieram którego Rmf chcę słuchać. Niestety jest trochę zabawy z podłączaniem. Myślę, że nie zapłacił bym 1200 zł za to aby móc popytać asystenta o różne rzeczy. ale mnie kosztowało to ,,tylko'' 280 zł więc się zdecydowałem. Mam podłączone dwa kabelki do wpinania telefonu- jeden z modułu AA(CP-11) drugi normalnie do zasilania z zapalniczki. Jeśli wpinam zasilanie z zapalniczki to używam google maps na telefonie i słucham FM z radia.  Jeśli chodzi o mikrofon to musi być wpięty ten z zestawu tak samo jak manipulator ( nie działa dotyk z włączonym AA).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl