Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Sierpnia 2021, 19:16:29 »
Na takie usterki Rosjanie mają swoje sposoby
https://www.youtube.com/watch?v=7nTJD_64PdU

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Sierpnia 2021, 20:31:50 »
sadziłem, ze to auto ma automatyczne parkowanie równolegle. Toyota zrezygnowała z tej funkcji?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Sierpnia 2021, 21:02:29 »
sadziłem, ze to auto ma automatyczne parkowanie równolegle. Toyota zrezygnowała z tej funkcji?
To auto na Amerykę. Tam sa miejsca postojowe wielkosci boiska do siatkówki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Sierpnia 2021, 21:45:27 »
Mam Priusa plugin, który jest w zasadzie tylko na Amerykę i w nim mam automatyczne parkowanie równoległe i prostopadle :). W Corolli też możesz mieć.
Ale geniusze z TME uznali, że w Camry jest to zbędny luksus  <zalamka>.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Sierpnia 2021, 21:59:45 »
Powiedźcie szczerze ile razy ktoś kto ma używał automatycznego parkowania, mam w espace owa funkcje, musisz jechać wolno wzdłuż parkingu wlac,yc kierunek i łaskawie poinformuje ze możesz zaparkować , trwa to 2-3 razy dłużej aniżeli sam miałbyś zaparkować. Gadżet który nie jest wykorzystywany, można się pochwalić przed sąsiadem lub dziećmi i pokazać jak sam samochód sam jeździ.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Sierpnia 2021, 22:37:48 »
Też uważam że to śmieszny gadżet. Ale nie o to chodzi. Coś co jest dostępne w niższych autach toyoty jak Apple car, parkowanie automatyczne podgrzewanie kierownicy czy siedzeń tylnych w camry było jest niedostępne? No chora sytuacja. Ja rozumiem że to wynik przepisów uni że spalanie wltp musi być homologowane pod dane wyposażenie. Może toyota wiedziała że camry będzie sprzedawać nie  setkach tysięcy jak corolla, Yaris w Europie a co najwyżej 20tys egzemplarzy i im się personalizacja nie będzie opłacać. Ale tak czy siak chora sytuacja by limuzyna flagowa miała braki w wyposażeniu dostępne w Yaris czy corolli.
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2021, 22:42:00 wysłana przez Piwo »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Sierpnia 2021, 22:54:33 »
Też uważam że to śmieszny gadżet. Ale nie o to chodzi. Coś co jest dostępne w niższych autach toyoty jak Apple car, parkowanie automatyczne podgrzewanie kierownicy czy siedzeń tylnych w camry było jest niedostępne? No chora sytuacja. Ja rozumiem że to wynik przepisów uni że spalanie wltp musi być homologowane pod dane wyposażenie. Może toyota wiedziała że camry będzie sprzedawać nie  setkach tysięcy jak corolla, Yaris w Europie a co najwyżej 20tys egzemplarzy i im się personalizacja nie będzie opłacać. Ale tak czy siak chora sytuacja by limuzyna flagowa miała braki w wyposażeniu dostępne w Yaris czy corolli.
Camry by rywalizowala z ESem jesli chodzi o wyposazenie. Corolla nie ma konkurenta w Lexusie.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 27 Sierpnia 2021, 16:06:20 »
Powiedźcie szczerze ile razy ktoś kto ma używał automatycznego parkowania

Ja dwa razy w Corolli 2019, fajny gadżet i nic więcej  :grin:

Camry by rywalizowala z ESem jesli chodzi o wyposazenie. Corolla nie ma konkurenta w Lexusie.

Był Ct200h. Generalnie byliśmy umówieni w salonie Lexusa na jazdę właśnie Ct200h ale po jeździe próbnej wyjechaliśmy Corolla. Ct200h ma absurdalnie twardy zawias, po mieście tragedia bo nie wybiera tylko wali. Żeby tam było 350 koni to jeszcze mógłbym to zrozumieć ale jest 3x mniej.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 27 Sierpnia 2021, 16:16:21 »
 Każdy z nas kto kupował dokładnie wiedział co camry ma ,czego nie ma i tylko łudziliśmy się ze wgrają AC AA. Pamięci foteli nie było,  parkowania autoamtycznego nie było, wentylacji foteli też nie, klapy elektrycznej też nie.
Specyfikację każdy z nas znał jak brał auto.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Sierpnia 2021, 16:48:49 »
Wyższej klasie nie przystoi, żeby było mniej niż w tańszych modelach. U mnie żona chętnie by korzystała, w mondeo wciska się w takie szczeliny, że sam zastanawiałbym się czy wjechać. Z wyjazdem jest problem.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Sierpnia 2021, 16:50:45 »
Każdy z nas kto kupował dokładnie wiedział co camry ma ,czego nie ma i tylko łudziliśmy się ze wgrają AC AA. Pamięci foteli nie było,  parkowania autoamtycznego nie było, wentylacji foteli też nie, klapy elektrycznej też nie.
Specyfikację każdy z nas znał jak brał auto.

Androida mam, klapę elektryczna z czujnikiem stopy tez  :cheesy:
https://www.youtube.com/watch?v=vySMSWiKR1s

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 27 Sierpnia 2021, 18:11:20 »
Klapa fajna sprawa,  jednak trzeba machnąć ręką żeby się zamknęła,  a tak wciskasz i wsiadasz a klapa się zamyka sama. O ile dobrze pamiętam sam ogarnąłeś temat klapy, mi osobiście to już zbyt skomplikowane, a chętnie  bym to widział u siebie.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Sierpnia 2021, 18:13:50 »
Wyższej klasie nie przystoi, żeby było mniej niż w tańszych modelach. U mnie żona chętnie by korzystała, w mondeo wciska się w takie szczeliny, że sam zastanawiałbym się czy wjechać. Z wyjazdem jest problem.
Problem tylko z wysiadaniem z tych szczelin, ty możesz uważać zeby nie obić drzwi sobie i komuś a ktoś inny jak otworzyć to zaprawki tylko robić.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 27 Sierpnia 2021, 19:11:37 »
A to nie masz opcji opuszczania parkingu? W Priusie jest taka funkcja, w sumie korzystam z niej częściej niż z samego parkowania. A od przybytku głowa nie boli.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #89 dnia: 27 Sierpnia 2021, 19:20:19 »
No tak... większość ma wrażenie, że Camry to auto klasy wyższej i przez to czasem poprzeczkę stawia zbyt wysoko. Owszem rozstaw osi jest duży, ale długość lekko naciągana przez napuchnięte zwisy. Poza tym auto klasy wyższej nie kosztuje 150 tys. A za te pieniądze dostajemy jeszcze dobrze działającą hybrydę i w ogóle świetne auto. Parkowanie w ciasnych miejscach i odciski drzwi albo zderzaka sąsiada... to sobie odpuszczam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl