Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Lipca 2020, 22:16:17 »
Czy ta wycieraczka chodziła na sucho?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Lipca 2020, 22:31:19 »
Jeżeli uruchamiasz przednie wycieraczki na sucho, gdy nie ma deszczu, to tak. Wycieraczka tylna zaczyna działać jeżeli włączone są wycieraczki przednie ( a najczęsciej się to robi w czasie deszczu ) i gdy zapinasz wsteczny bieg. Tak samo mam w Oplu jak i Volvo ( w ustawieniach samochodu można tą funkcję wyłączyć)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Lipca 2020, 22:32:27 »
Jeżeli uruchamiasz przednie wycieraczki na sucho to tak. Wycieraczka tylna zaczyna działać jeżeli włączone są wycieraczki przednie ( a najczęsciej się to robi w czasie deszczu ) i gdy zapinasz wsteczny bieg. Tak samo mam w Oplu jak i Volvo ( w ustawieniach samochodu można tą funkcję wyłączyć)
Ok. Dzieki.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Lipca 2020, 22:58:18 »

Sztaby fachowców tworząc algorytmy nie przewidziały włączania przednich wycieraczek jak nie ma deszczu... :o
Tak chodzi na sucho. Więc jak chcesz umyć szybę i zmoczysz przednią spryskiwaczami i jednocześnie masz bieg wsteczny to wycieraczka poleci po suchym... i cały system algorytmów ulega załamaniu  <zalamka>. A mógł ktoś połączyć tylny spryskiwać z przednim jak jest wrzucony bieg wsteczny... ale ja jestem za krótki na te algorytmy sztabów fachowców... Co tam w stodole wymyślę to nie jest nic warte...

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Lipca 2020, 23:43:43 »
Nie zastanawia Was czemu sztaby fachowców nie przemyślały tematu algorytmu przełączania świateł dziennych na mijania podczas deszczu?
Przecież wystarczyło to połączyć z włączeniem wycieraczek... ale co ja tam wiem... za krótki jestem 
Ciekawe rozwiązanie, za każdym razem chcąc wyczyścić szybę mrugał bym światłami? Fajna dyskoteka była by przy niedużym deszczu gdzie wycieraczki włączają się stosunkowo rzadko.
Poza tym wydaje mi się, że raczej światła dzienne przełączają się dość poprawnie na mijania(nie jestem też pewien czy oba czujniki nie są brane pod uwagę), nie wiem może nie trafiłem jeszcze na odpowiednie warunki w których mogą głupieć.
Napewno AHB działa o niebo lepiej niż w Hondzie.

Po czasie irytuje mnie w sumie jedna rzecz... ładowarka indukcyjna ma problemy z wykryciem telefonu, 30s ładuje a później przestaje. Musiał bym sprawdzić jeszcze z innym modelem telefonu, ale ten na innej ładowarce działał poprawnie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Lipca 2020, 23:49:43 »
Więc jak chcesz umyć szybę i zmoczysz przednią spryskiwaczami i jednocześnie masz bieg wsteczny to wycieraczka poleci po suchym.
Straszną ekwilibrystykę uprawiasz, nigdy nie jechałem do tyłu myjąc spryskiwaczem przednią szybę. Ale zawsze można mieć taką fantazję. Jutro z ciekawości sprawdzę czy faktycznie przy wstecznym biegu i myciu szyby przedniej spryskiwaczem tylna wycieraczka zacznie pracować. Wydaje mi się że przednia musi być włączona na ruch ciągły, żeby tylna zadziałała.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2020, 23:53:57 wysłana przez pireus »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Lipca 2020, 19:29:34 »

Więc jak chcesz umyć szybę i zmoczysz przednią spryskiwaczami i jednocześnie masz bieg wsteczny to wycieraczka poleci po suchym.
Jutro z ciekawości sprawdzę czy faktycznie przy wstecznym biegu i myciu szyby przedniej spryskiwaczem tylna wycieraczka zacznie pracować
Nie poleci, przynajmniej w moich samochodach. Musi być włączona na tryb ciągły.

Offline Zenekot

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Sierpnia 2020, 23:36:59 »
Witam wszystkich,
Od miesiąca i 4000 km jestem posiadaczem tego autka.
Jazda nadal daje mi dużo przyjemności a to znaczy ze samochód ma sporo zalet.
Ogólne odczucie jest bardzo pozytywne. Nadal cieszę się że muszę znowu gdzieś jechać.

Jeżeli chodzi o minusy to:
Brak Apple CarPlay.
Brak pamięci foteli
Elektryczna regulacja kolumny kierownicy. Zbędna rzecz, która mogłaby być zamieniona na coś innego. Raz ją ustawiasz i możesz nie ruszać przez kilka lat. Może gdyby była pamięć foteli połączona z tą kolumną to miałoby jakiś sens.
Brak możliwości bezkluczykowego zamknięcia auta przy bagażniku. Trzeba iść do
przednich drzwi.
Szumy toczenia. Nie wiem czy to od opon czy słabo wygaszone nadkola czy jeszcze coś innego ale szumy z zawieszenia to główne, bardzo wyraźne źródło hałasu w tym aucie. Wiele osób pisze ze camry jest dobrze wyciszona. Wg mnie jest bardzo przeciętnie wyciszona. Camry to nie jest to poziom audi, Volvo czy BMW. Po prostu jest jak w masowym, przeciętnym samochodzie i głośność zależy niestety od jakości asfaltu.
Zawiasy wnikające do bagażnika.

To są pewne wady ale jak piszę w pierwszych zdaniach jazda tym autkiem to wielka przyjemność .

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Sierpnia 2020, 10:44:49 »
Elektryczna regulacja kierownicy jest fajna. Ustaw sobie żeby Ci się chowała przy wsiadaniu i wysiadaniu. Ja ma zawsze ustawioną w maksymalnym wysunięciu i najniższym położeniu i takie chowanie ułatwia wysiadanie/wsiadanie.

Reszta wad zgodna powiela się z innymi użytkownikami. Czyli wiemy co potrzebujemy.
Ciekawe czy ktoś ze specow z Toyoty, zagląda w ogóle na takie fora...
Mogliby się trochę dowiedzieć nt. oczekiwań klientów...
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2020, 10:47:24 wysłana przez KubaCamry »

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Sierpnia 2020, 18:06:53 »
Wczoraj myłem swoje auto i dostrzegłem jeden minus. Mianowicie nie można postawić wycieraczki od strony kierowcy w trakcie mycia przedniej szyby  <zolta>. Trochę utrudnia to prace detailingowe.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Sierpnia 2020, 18:37:06 »
Wczoraj myłem swoje auto i dostrzegłem jeden minus. Mianowicie nie można postawić wycieraczki od strony kierowcy w trakcie mycia przedniej szyby  <zolta>. Trochę utrudnia to prace detailingowe.
A patrzyles w instrukcje obslugi? :)

https://youtu.be/TI5dmRsvQvQ

« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2020, 18:39:26 wysłana przez klaudiusz »

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Sierpnia 2020, 18:42:44 »
Nie. Faktycznie można ten problem przeskoczyć.
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2020, 18:45:34 wysłana przez Jacky »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Sierpnia 2020, 19:21:38 »
Nie. Faktycznie można ten problem przeskoczyć.
Toyota wsunela wycieraczki pod maske zeby zmniejszyc opory powietrza.

Łukasz77

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Września 2020, 17:32:48 »
W wersjach Comfort i Prestige mamy po 2 czujniki parkowania z przodu i z tyłu.
Powtórzę!!! W aucie za 150tyś. dostajemy 2 czujniki parkowania. Przecież to jest śmiech na sali....

Auto, które należy wysoko ocenić za świetny napęd hybrydowy - wystarczająco dynamiczny, a jednocześnie oszczędny. Przestronność i wygodę. Świetnie zestrojone zawieszenie.

Niestety kuleje jeśli chodzi o wyposażenie.
 - Nawigacja, która już w momencie aktualizacji jest 2 lata do tyłu... brak optymalizacji trasy. Brak AA.
-  Elektryczne fotele bez możliwości zapamiętania ustawień
- Skórzane siedzenia nie są wentylowane
 - Domykanie lusterek bocznych  :wallbash:
 - Brak kamery 360
 - Brak adaptacyjnych świateł
 - Klapa bagażnika otwierana automatycznie ale zamykana ręcznie...
 - Jakość wykończenia wnętrza na nierównym poziomie
 - Przeciętne wyciszenie.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Września 2020, 17:41:16 »
Lukasz z całym szacunkiem,  ale wszyscy o tym dobrze wiedzieliśmy wybierając to auto.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl