Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #165 dnia: 06 Lutego 2022, 10:04:38 »
Na trasę jak najbardziej ok, ale w mieście lekko irytuje

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 06 Lutego 2022, 10:09:03 »
Też uważam że nie ma co tego wyłączać, tym bardziej że w trasie działa dobrze. Wracając z Włoch z rodziną, dla testu włożyłem butelkę z wodą między kierownice i spokojnie parędziesiąt kilemetrów bez powiadomień o trzymaniu rąk na kierownicy można przejechać.
To nie jest system autonomicznej jazdy więc napisze brutalnie, jeb.. się w łeb zanim takie dobre rady napiszesz ponownie…

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021 VIP
« Odpowiedź #167 dnia: 06 Lutego 2022, 10:11:53 »
Też uważam że nie ma co tego wyłączać, tym bardziej że w trasie działa dobrze. Wracając z Włoch z rodziną, dla testu włożyłem butelkę z wodą między kierownice i spokojnie parędziesiąt kilemetrów bez powiadomień o trzymaniu rąk na kierownicy można przejechać.
To nie jest system autonomicznej jazdy więc napisze brutalnie, jeb.. się w łeb zanim takie dobre rady napiszesz ponownie…
A gdzie ja komukolwiek coś radzę, to był jedynie test, czy auto sobie poradzi...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 06 Lutego 2022, 10:22:46 »
Wracając z Włoch z rodziną, dla testu włożyłem butelkę z wodą między kierownice i spokojnie parędziesiąt kilemetrów bez powiadomie
Szczerze mówiąc nie wierzę, ale jeżeli to prawda. to współczuję rodzinie  :shock:

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 06 Lutego 2022, 10:40:45 »
Człowiek chce pochwalić system Toyoty że działa dobrze, to od razu go wyzywają...
Logiczne że po chwili przejąłem sterowanie, chodziło tylko o to że można system oszukać...

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #170 dnia: 13 Lutego 2022, 12:41:17 »
Każdy z nas kto kupował dokładnie wiedział co camry ma ,czego nie ma i tylko łudziliśmy się ze wgrają AC AA. Pamięci foteli nie było,  parkowania autoamtycznego nie było, wentylacji foteli też nie, klapy elektrycznej też nie.
Specyfikację każdy z nas znał jak brał auto.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Androida mam, klapę elektryczna z czujnikiem stopy tez  :cheesy:
https://www.youtube.com/watch?v=vySMSWiKR1s

masz może instrukcję instalacji ciekaw jestem jak wygląda

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 14 Lutego 2022, 06:32:02 »
Poproszę maila to podeślę

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Lutego 2022, 11:10:15 »
Każdy z nas kto kupował dokładnie wiedział co camry ma ,czego nie ma i tylko łudziliśmy się ze wgrają AC AA. Pamięci foteli nie było,  parkowania autoamtycznego nie było, wentylacji foteli też nie, klapy elektrycznej też nie.
Specyfikację każdy z nas znał jak brał auto.
Osobiście najbardziej mnie wkurza w Camry brak świateł matrycowych nawet w opcji :-(. Nawet w Skodzie Octavii są już matrycówki. W Lexusie ES tylko w najwyższej wersji, czyli dopłata 100 tysięcy do najdroższej Camry :shock:.

Offline Tyson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Lutego 2022, 23:15:56 »
To że konkurencja ma matrixy to jakość można przeżyć, ałe że niżej plasowania corolla ma światła matrycowe to już przegięcie ze strony Toyoty i tylko świadczy o tym, że Camry i ich klientów ma dupie!

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Lutego 2022, 07:51:28 »
To że konkurencja ma matrixy to jakość można przeżyć, ałe że niżej plasowania corolla ma światła matrycowe to już przegięcie ze strony Toyoty i tylko świadczy o tym, że Camry i ich klientów ma dupie!
Nie pierwszy i nie ostatni to odkryłeś. Ale cicho bo zaraz zlecą się fanboye i Ci wytłumaczą, że to nie wina Toyoty tylko UE i jej przepisów, polityki fiskalnej itp. …

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 17 Lutego 2022, 08:28:34 »
Nie rozumiem problemu jaki macie ze światłami... Moim (i nie tylko moim) zdaniem Camry ma jedne z najlepszych reflektorów. Może nie są gadżeciarskie, może nie najnowsze... ale świecą bardzo dobrze. Ostatnio wiozłem dwóch znajomych - jeden ma dwuletniego GLA, drugi roczne bmw 5. Obaj stwierdzili, że moja camry oświetla drogę lepiej niż ich samochody. Chwalili głównie oświetlenie pobocza. Ja też zauważam, że odkąd jeżdżę camry mniej niespodzianek zaskakuje mnie w nocy.
Możecie mnie nazywać "fanboyem" ale i tak uważam, że camry bardzo dobrze oświetla drogę. Nie ma się do czego przyczepić.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Lutego 2022, 08:47:49 »
Nie pierwszy i nie ostatni to odkryłeś. Ale cicho bo zaraz zlecą się fanboye i Ci wytłumaczą, że to nie wina Toyoty tylko UE i jej przepisów, polityki fiskalnej itp. …
Siema nasz randomowy Ratlerku... :-) Już widzę ratler w bereciku wchodzi to ASO walczyć z tmp bo jest taki wymagający motoryzacyjnie  :-)
Masz rację na firmy motoryzacyjne nie ma wpływu kompletnie nic ani przepisy UE ani przepisy Pl ani nic jesteś tylko Ty nasz ratler oraz Twoje camry jakże wyselekcjonowane, będące dowodem na to że masz gust i wiedzę motoryzacyjna  :-) Opowiedz nam swoją stałą historyjkę jak jest w Rosji albo w Ameryce dawaj chętnie posłuchamy 50raz  :-)
Nie rozumiem problemu jaki macie ze światłami... Moim (i nie tylko moim) zdaniem Camry ma jedne z najlepszych reflektorów. Może nie są gadżeciarskie, może nie najnowsze... ale świecą bardzo dobrze. Ostatnio wiozłem dwóch znajomych - jeden ma dwuletniego GLA, drugi roczne bmw 5. Obaj stwierdzili, że moja camry oświetla drogę lepiej niż ich samochody. Chwalili głównie oświetlenie pobocza. Ja też zauważam, że odkąd jeżdżę camry mniej niespodzianek zaskakuje mnie w nocy.
Możecie mnie nazywać "fanboyem" ale i tak uważam, że camry bardzo dobrze oświetla drogę. Nie ma się do czego przyczepić.
Tu chodzi o technologię a nie świecenie  :-)

Niestety głupot toyoty jest znacznie więcej  :-(

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Lutego 2022, 10:18:46 »
Tu chodzi o technologię a nie świecenie� 

Ale czy jest sens wymagać innej technologii tylko dla tego, że jest nowsza? Moim zdaniem nie, dopóki nie będzie lepsza. A na razie trudno o lepsze reflektory.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #178 dnia: 17 Lutego 2022, 10:36:00 »
Tu chodzi o technologię a nie świecenie� 

Ale czy jest sens wymagać innej technologii tylko dla tego, że jest nowsza? Moim zdaniem nie, dopóki nie będzie lepsza. A na razie trudno o lepsze reflektory.
Lexus w nowym NX wlasnie pokazal najnowsze quad-led z 16diodami kazda z 4 zarowek. Potrafi wycinac konkretne rzeczy z bokow ale jako jedyny na rynku rowniez z gory i dolu. Zobaczymy jak zaczna pokazuwac sie konkretne testy tych lamp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #179 dnia: 17 Lutego 2022, 12:50:13 »
A na razie trudno o lepsze reflektory
W lampie pełny led światła mijania mają bardzo dobrze ukształtowane pole widzenia i zasięg. I to wg mnie tyle zalet. Nowa Kia Stonic i nowe Audi A3 (mała moc lamp bez spryskiwaczy) dają jaśniejsze światło, choć zasięg znacznie mniejszy. Tu raczej widać inną generację diod. W dodatku pełny led i w porównaniu do lampy mieszanej moim zdanie jest spora różnica. Światła drogowe to było moje pierwsze rozczarowanie, w porównaniu z żarówką H1 z poprzedniego samochodu

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl