Autor Wątek: Rozładowywanie się akumulatora pod maską w C-HR 1.8 Hybrid  (Przeczytany 3200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunlux

• Początkujący
Witam wszystkich.

Czy po około 2 tygodniach w Waszych C-HR 1.8 Hybrid też rozładowuję się akumulator pod maską tak bardzo, że nie można już uruchomić autka, czasami nawet otworzyć drzwi ?

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
Odp: Rozładowywanie się akumulatora pod maską w C-HR 1.8 Hybrid
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2020, 07:08:17 »
Mam to autko już ponad dwa lata i nie miałem takiego przypadku.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2020, 09:22:50 »
Chodzi dokładnie o to, że samochód stoi nieużywany przez 2 tygodnie.

Mój nigdy nie stał dłużej niż 1 dzień* ;).

Ale to prawda - widziałem już to w różnych miejscach w internetach - hybrydy Toyoty (a może i nie tylko) tak właśnie mają. Choć nie wiem, czy normą są 2 tygodnie, czy miesiąc - ale problem jest powszechny.

*no dobra stał, gdy jadę na wakacje - ale te spędzam zawsze w Polsce i dojeżdżam tam samochodem który często użytkuję też na miejscu.
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2020, 09:26:36 wysłana przez Gracol »

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lutego 2020, 12:24:20 »
Akumulatory Toyoty made in turkey są bardzo niskiej jakości i nie trzymają napięcia ale psychofani marki dalej będą piać jaka ta Toyota doskonała...

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2020, 13:35:25 »
No cóż , pisząc że przez dwa lata nie miałem problemu z akumulatorem nie wspomniałem że miałem tylko jeden dłuższy postój. Trwał on 24 dni i nic podobnego się nie działo gdy go uruchamiałem po tej przerwie.
dibo75 to że niektórzy , w tym ja , nie mają żadnych problemów z tym autkiem i o tym piszą nie musi od razu oznaczać że są psychofanami Toyoty. To autko zapewne tak samo jak każde inne nie jest doskonałe i dużo brakuje im do doskonałości. Kupując to auto dokładnie o tym wiedziałem i zakup ten był przemyślany z wielu powodów. A to że ten mój egzemplarz jak do tej pory nie sprawił mi żadnych problemów to tylko upewnia mnie o dobrym wyborze . Dlaczego więc mam o tym nie pisać na forum ?. Będą w przyszłości problemy - też o tym napiszę. Pozdrawiam.  :-)
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2020, 13:52:00 wysłana przez Marek08 »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lutego 2020, 14:12:17 »
Witajcie
U mnie też jak na tą chwilę nic się nie dzieje. I mam nadzieję, że tak będzie  :good:
Jedynie co mnie denerwowało to radyjko, ale już sobie z tym poradziłem  :good:
Pozdrawiam

Offline QuoVadis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lutego 2020, 21:53:04 »
Jak kupowałem mój egzemplarz rok produkcji 2018, to rozładował się akumulator, auto stało do sprzedaży od czerwca do października. Po naładowaniu wszystko OK, ale auto miało maksymalny postój pięciodniowy, w garażu. Normalnie jeździ co 2-3 dni.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl