Autor Wątek: Auris 2015 kombi dla rodziny 2+1, 2+2?  (Przeczytany 7180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline irekwielki

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris 2015 kombi dla rodziny 2+1, 2+2?
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Marca 2020, 07:49:29 »
Pewnie można, ale ja bym się bał takiego rozwiązania.
1. Standardowy ISOFIX jest bardzo sztywny. W przypadku uderzenia blokuje fotelik. W przypadku pasów mamy luz związany z naciągnięciem i napięciem pasa ISOFIX i kolejne szarpnięcie napięcie pasa podstawowego.
2. Przy wypadku jeżeli jedna klamra puści, może być nieciekawie. Fotelik pójdzie bokiem.
Dla 2 dzieci ISOFIX standardowy, dla 3 inne auto. Mi też się super jeździ, ale bezpieczeństwo naszych dzieci powinno być priorytetem. Ja rozważałem jeszcze scenika i nowego C4 Picasso

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline gg1985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Marca 2020, 19:14:58 »
Czy używając tego rozwiązania można regulować taki fotelik "na boki" mimo na sztywno ustawionych isofixów w samochodzie?

Troche mozesz ale te paski sa raczej krotkie, wiec tutaj jedynie kilka cm w bok. Crash test takiego fotelika tutaj https://youtu.be/QbJupWN9_Sk

Offline Weyland

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Marca 2020, 21:36:33 »
Cześć,

dzięki za odpowiedzi i pomiary. Byłem w ASO oglądać używane Aurisy i jeśli chodzi o miejsc ew środku to myślałem, że będzie gorzej, ale fakt szału nie ma. Podobnie jak w mojej e12 tylko że sufit bardziej zaokrąglony, więc mniej miejsca przez to. Oglądałem też corollę sedan 2015 r i tam jest dużo miejsca w środku, tylko że to sedan.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl