Autor Wątek: Filtr kabinowy (F)  (Przeczytany 27012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

4_master

• Gość
Odp: Filtr kabinowy (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Czerwca 2009, 19:06:13 »
Nie było Cariny E/Corony/Caldiny w wersji amerykańskiej. Coś obywatel ściemnia.
Pozdro.

obywatel nie ściemnia. ogólnie z moją carinką jest bardzo ciężko jesli chodzi o części zamienne bo po prostu nie pasują. kiedyś ojciec zmieniał amorki i musial ze 3 razy jezdzic odmieniać bo nie chciały pasowac a były dedykowane dla tego modelu. moge tu wypisac inne przypadki które miały miejsce ale nie będe was zanudzał. wkońcu ktoś w sklepie z częściami doszedł że to jest wersja amerykańska (w sumie nie wiem skąd takie info). idąc dalej: braciak niedawno miał stluczkę, gościu cofał i trafił w przód-zderzak się przegiął w pół ale nie połamał. pojechalem do blacharza i sie pytam czy moze mi go podgrzac i wyprostować: a on: nie da rady bo to werska amerykanska i ona posiada gumowane zderzaki i jesli się je podgrzeje to ta guma sie stopi.a podobno wersje europejskie nie maja tej gumy. więc jesli nie ma wersji amerykanskiej cariny to wkońcu jaka ja mam wersje?

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Czerwca 2009, 11:36:32 »
Czy obywatel ma w papierach napisane Carina, czy też napis Carina po prostu nakleił sobie na klapę?
Gumowe zderzaki?  :roll:

Jak już wspominali wcześniej koledzy: NIE BYŁO na rynek Amerykański Carin E!!!

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #47 dnia: 03 Czerwca 2009, 11:41:25 »
niech obywatel pokaze zdjecie :)
i zderzakow też ;)
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Czerwca 2009, 16:31:13 »
Tak, tak... fotki, fotki. Będzie wiadomo coś więcej.
A dla pewności przetrzepałem jeszcze raz EPC i powtarzam z uporem maniaka:
na rynku amerykańskim nie było Toyot w budzie T19 :(
Może masz coś wybajerowane ze Szwajcarii. Może to być Corona/Caldina, może mieć migacze w zderzaku jak Caldiny po '96, ale z całą pewnością nie jest to auto ze Stanów.
Pozdro.
« Ostatnia zmiana: 03 Czerwca 2009, 16:32:56 wysłana przez Perzan »
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

4_master

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Czerwca 2009, 17:02:42 »
no nie będę sie upierał że to wersja amerykańska bo nie wiem. w sklepie z częściami mnie tak poinformowali. co do fotek to nie wiem czy cos wam dadza bo zderzak trzeba pomacać żeby wyczuć gume na wierzchu. postaram się moze kiedy wrzucic male co nie co, przynajmniej fotke zderzaka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl