Autor Wątek: Brak świateł mijania i kierunkowskazow.  (Przeczytany 1476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gregor2405

• Prawie Toyot
Brak świateł mijania i kierunkowskazow.
« dnia: 27 Lutego 2020, 09:28:46 »
Witam, moj problem wyglada następująco.
Nie mam swiatel mijania i kierunkowskazow. Wszystkie bezpieczniki sprawne, przekaźniki też, manetki sprawna (była sprawdzana). Nie wiem już co to może być ma ktoś jakiś pomysł? Dodam że swiatla awaryjne są i jak manetką  przełączyć się do siebie to swiatla się świeca swiatla postojowe działają. Dodam że jest to wersja USA.
Proszę o pomoc ????

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Brak świateł mijania i kierunkowskazow.
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lutego 2020, 11:03:56 »
Dobra, zaraz, weź to napisz jak człowiek, a nie jak dziecko, które dorwało pierwszy w życiu smartfon. Dodatkowo wrzucając problem wypada napisać jaki samochód - nie każdy ma czas włazić w profil i patrzyć czym to użytkownik powozi. Jeśli wszystko takie sprawne, to czemu nie działa ?

Wstępnie wygląda na uszkodzony włącznik lub brak masy na wejściu, przynajmniej jeśli to rzeczywiście jest z rynku US, ale jeszcze raz i po kolei:

1) nie ma kierunków i mijania, ale awaryjne są ?

2) ciągnąc za dźwignię świecą długie i mijania ? Co w przypadku włączenia mijania i popchnięcia dźwigni do włączenia długich ?

3) postojowe włączają się normalnie, razem z długimi czy wcale ?

4) USA czy Kanada ? Podaj dokładną datę produkcji (na naklejce na drzwiach)

3VZ.pl

Offline gregor2405

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lutego 2020, 12:34:52 »
Przepraszam za haotycznosc ale już nie wiem co dalej. Więc tak.
Samochód toyota camry 2.2 1994 rok.
1. Tak nie ma kierunków i mijania, awaryjne działają.
2.Tak ciągnąć za dźwignie świeca długie i mijania, jak włączę światła  mijania to się nie właczają i jak pchnę dźwignią to też długie się nie właczają.
3. Postojowe włączają się normalnie same bez długich.
4. Sprzedający mówił że USA. Teraz nie mam jak sprawdzic. Ale vin podam 4T1SK12E2RU374497.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2020, 16:09:05 »
Rzeczywiście US.

Moim zdaniem włącznik lub uszkodzona wiązka między włącznikiem a przekaźnikiem od świateł. Ewentualnie jeśli jedno i drugie sprawne to do sprawdzenia przekaźnik zespolony/wiązka wchodząca do niego.

Wieczorem powinienem mieć amerykańca w domu. Jak mi starczy nocy, to sprawdzę co trzeba zepsuć, żeby mieć taki sam efekt  :grin:
3VZ.pl

Offline gregor2405

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lutego 2020, 17:56:27 »
Przekaźnik zespolony w którym miejscu się znajduje? Czy jest to samo przełącznik zespolony? Jeśli masz jakieś pomysły to napisz na priv dam ci numer tel. i porozmawiamy.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2020, 17:58:32 wysłana przez gregor2405 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl