Autor Wątek: Vodafone Cobra Pro - czy warto?  (Przeczytany 123207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« Odpowiedź #165 dnia: 09 Września 2021, 12:12:07 »

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: 09 Września 2021, 12:15:08 »
Poza tym czasowe wyłączenie zgodnie z instrukcją, lub przy procedurze zaprogramowania nowej karty wymazuje wszystkie poprzednio wgrane- tabela 2

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #167 dnia: 09 Września 2021, 22:54:53 »
Nie wiem co teraz zrobić do nowego auta, bo ASO nic innego nie potrafi zaproponować.

Jak to, co teraz zrobić? Dlaczego nie możesz zrezygnować z tej Cobry tak, jak ja? ;) A ASO oprócz Cobry, proponuje przecież również blokadę mechaniczną dźwigni biegów.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 23 Października 2021, 14:08:45 »
manuala można bezproblemowo znaleźć w necie
Czyli generalnie samemu można kartę całkiem deaktywować bez grzebania w aucie? Mi jedno ASO próbowało z deaktywować , tłumaczyli ze trzeba deskę rozbierać i jakieś dziwne operacje robić, w końcu im się nie udało, dopiero drugie ASO ogarnęło. Teraz zamówiłem nowe auto i zastanawiam się co zrobić z tą nieszczęsną Cobrą, którą znowu wciskają. Chwalą się , że poprawiona, ale w czerwcu żona odebrała Rav4 z tym alarmem, po 3 miesiącach zaczął świrować i mieć problemy z odpalaniem (rozbrajaniem), sprawdziłem baterię, z 3.3V zrobiło się 3V i zaczęły się problemy, dokładnie tak jak w moim Aurisie '17. Nie wiem co teraz zrobić do nowego auta, bo ASO nic innego nie potrafi zaproponować.
Przed odbiorem kazać wyprogramować to gówno i żyć dalej szczęśliwie . Dobre AC jest rozwiązaniem .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #169 dnia: 23 Października 2021, 15:01:03 »
Ubezpieczyciel często wymaga drugiego zabezpieczenia za auto pow.100k i nie uwzględnia blokady mechanicznej skrzyni (tak bylo w moim przypadku na RAV 4 jak i Stingera)
Mam to "gówno" i poza jednym przypadkiem na początku z nakładającymi się falami zakłócającymi odbiornik alarmu, zero problemów.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #170 dnia: 23 Października 2021, 18:31:24 »
Ubezpieczyciel często wymaga drugiego zabezpieczenia za auto pow.100k

Mój PZU nie wymagał żadnego dodatkowego zabezpieczenia do pełnego AC z opcją stałej wartości auta przez cały rok.
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2021, 18:38:18 wysłana przez fynooh »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #171 dnia: 23 Października 2021, 18:55:50 »
Ubezpieczyciel często wymaga drugiego zabezpieczenia za auto pow.100k

Mój PZU nie wymagał żadnego dodatkowego zabezpieczenia do pełnego AC z opcją stałej wartości auta przez cały rok.

Ciekawe, ja mam własnie w PZU   :) Czytałeś OWU? U mnie jest zapis o 2 zabezpieczeniach (z listy) pow.100k.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #172 dnia: 23 Października 2021, 20:49:45 »
Nie czytałem ostatnio OWU. Rozmawiałem z agentką przed wykupem AC i poinformowała mnie, że nie muszę mieć dodatkowego zabezpieczenia, pytała tylko czy auto jest garażowane, więc chyba trzeba jej wierzyć, nie? Ale upewnię się jeszcze, zajrzę do OWU.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #173 dnia: 23 Października 2021, 21:04:24 »
Z tą wiarą nie przesadzaj  :grin: Złota zasada czytamy co podpisujemy  ;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #174 dnia: 23 Października 2021, 21:07:15 »
Akurat przed chwilą przejrzałem OWU i dział dotyczący AC i nic nie ma na temat dodatkowego zabezpieczenia. Jest tylko o zabezpieczeniach, w które pojazd jest wyposażony fabrycznie. A ty czytałeś OWU i czytałeś, że trzeba mieć dodatkowe zabezpieczenie? Możesz je wskazać, rozdział, punkt, że to w ogóle jest?
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2021, 21:22:58 wysłana przez fynooh »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #175 dnia: 23 Października 2021, 22:17:58 »
Akurat przed chwilą przejrzałem OWU i dział dotyczący AC i nic nie ma na temat dodatkowego zabezpieczenia. Jest tylko o zabezpieczeniach, w które pojazd jest wyposażony fabrycznie. A ty czytałeś OWU i czytałeś, że trzeba mieć dodatkowe zabezpieczenie? Możesz je wskazać, rozdział, punkt, że to w ogóle jest?

Sprawdzę jutro, mam trzy auta ubezpieczone aktualnie  w dwóch firmach (PZU i Benefia), a w ciągu ostatnich dwóch lat były jeszcze dwie inne (Warta i Generali) Zapis był na 100%, może jednak nie w PZU skoro sprawdziłeś.
Było coś na ten starszy wzór, ale chyba ponad 80 - 100k przy dwóch zabezpieczeniach Ale widzę, że to się ciągle zmienia, co rok to inny Prorok.
§ 13
1. Jeżeli ochroną ubezpieczeniową objęte są szkody kradzieżowe, PZU SA uzależnia zawarcie umowy ubezpieczenia od
zabezpieczenia pojazdu w następujący sposób:
1) w przypadku samochodów osobowych, ciężarowo-osobowych, ciężarowych w nadwoziu osobowego i innych ciężarowych o ładowności do 750 kg, o wartości brutto w dniu
zawarcia umowy ubezpieczenia:
a) do 50.000 zł – jedno zabezpieczenie przeciwkradzieżowe,
b) powyżej 50.000 zł do 200.000 zł – dwa zabezpieczenia
przeciwkradzieżowe,
c) powyżej 200.000 zł – trzy zabezpieczenia przeciwkradzieżowe albo dwa zabezpieczenia przeciwkradzieżowe,
jeżeli jedno z nich jest systemem specjalnym; w przypadku systemu specjalnego warunkiem zawarcia umowy
ubezpieczenia jest także zawarcie umowy o świadczenie
usługi monitoringu, poszukiwania i odzyskiwania pojazdu
oraz przedłożenie do wglądu PZU SA dowodu zapłaty
abonamentu za okres, w którym przypada dzień zawarcia
umowy ubezpieczenia; jeżeli pojazd nie ma zamontowanego systemu specjalnego, jak również nie jest zabezpieczony trzema zabezpieczeniami przeciwkradzieżowymi,
a jego wartość brutto przekracza 200.000 zł to może on
zostać objęty ochroną w zakresie kradzieży z zastosowaniem 5% udziału własnego w szkodzie kradzieżowej;
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2021, 22:25:48 wysłana przez Krisman »

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 23 Października 2021, 22:57:12 »
Ubezpieczyciel często wymaga drugiego zabezpieczenia za auto pow.100k i nie uwzględnia blokady mechanicznej skrzyni (tak bylo w moim przypadku na RAV 4 jak i Stingera)
Mam to "gówno" i poza jednym przypadkiem na początku z nakładającymi się falami zakłócającymi odbiornik alarmu, zero problemów.
No i jest. Immobiliser i autoalarm . A nawet 3 bo jest jeszcze lokalizacja GPS .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Października 2021, 16:47:14 »
1. Jeżeli ochroną ubezpieczeniową objęte są szkody kradzieżowe, PZU SA uzależnia zawarcie umowy ubezpieczenia od
zabezpieczenia pojazdu w następujący sposób:

Nie wiem, skąd ty wziąłeś ten tekst, ja dzisiaj przejrzałem całe OWU komunikacyjne PZU i nigdzie nie widzę tego tekstu. A biorąc pod uwagę twój tekst, to jak wyżej zacytowane, "w szkodach kradzieżowych PZU uzależnia ZAWARCIE UMOWY UBEZPIECZENIA od zabezpieczenia pojazdu w następujący sposób" itd., czyli ja nie mając dodatkowego zabezpieczenia, PZU nie zawarłby ze mną umowy AC, a skoro umowa została zawarta, to znaczy, że nie muszę mieć dodatkowego zabezpieczenia, a mam umowę pełną, od wszystkich szkód.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #178 dnia: 24 Października 2021, 17:11:36 »
Przecież napisałem, że to starszy wzór (sprzed kilku lat)
W moich polisach  były wymagane 2 zabezpieczenia (alarm i immo) w tamtym roku PZU i w tym Benefia.
Oczywiście garażowane i bezszkodowo od wielu lat u mnie 

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #179 dnia: 24 Października 2021, 17:27:02 »
Przecież napisałem, że to starszy wzór (sprzed kilku lat)

Pewnie zrezygnowali z tego wymogu, bo mogli dojść do wniosku, że te dodatkowe alarmy nic nie dają. Przecież jak złodziej potrafi obejść fabryczny immobilizer i w ogóle uruchomić auto, to co za problem dla niego obejść autoalarm?
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2021, 18:14:51 wysłana przez fynooh »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl