Autor Wątek: Vodafone Cobra Pro - czy warto?  (Przeczytany 123146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azael

• Toyot Leżący
  • *
Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« dnia: 29 Lutego 2020, 22:23:49 »
Cześć,

Czy kupując nową Corollę warto zaopatrzyć się w system antykradzieżowy Cobra Pro? Niby nie kosztuje on dużo, ale czytałem na forum, ze są problemy z jego działaniem. Czy poza immobilizerem, Corolla posiada jakieś inne zabezpieczenia? A jeśli nie, to czy nie ma problemu z zakupem ubezpieczenia AC w takiej sytuacji?

Offline bartoszbruhn

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lutego 2020, 22:41:54 »
Nie wiem czy kiedyś ten system złodzieja zatrzymał. Ja mam, bo musiałem wziąć. Jest problematyczny, karta proxy ma bardzo mały zasięg do czujnika który montują przy kierownicy, ma to swoje uzasadnienie. Ale praktycznie zawsze jak odblokowuje samochód przez dotyk klamki włącza alarm. Często jak odblokuje samochód pilotem i ładuje coś do bagażnik, albo fotelik to już zaczyna pukać coś. Można kartę proxy zostawić w samochodzie, wtedy działa dobrze, ale nie zabezpiecza. <taniec>

A no i serwis montując system zniszczył obudowę kierownicy i zakładam także konsole centralna w Camry. Przez co miałem szybka wymianę na nowe elementy. Ewidentnie stażysta pierwszy raz montował to w Camry.

Offline azael

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lutego 2020, 22:52:21 »
Dzięki za odpowiedź. No właśnie tego się obawiam najbardziej. System zamiast utrudniać robotę złodziejom, utrudnia użytkowanie właścicielom:/

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lutego 2020, 23:31:01 »
Dzięki za odpowiedź. No właśnie tego się obawiam najbardziej. System zamiast utrudniać robotę złodziejom, utrudnia użytkowanie właścicielom:/

Wersja poprawiona, z żółtą diodą działa poprawnie.
Poprawili zasięg i rozbraja się już po otworzeniu bagażnika.

Offline goldip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lutego 2020, 23:33:54 »
Mam poprawioną wersję tego zabezpieczenia, jak na razie tylko raz miałem problem z alarmem, który uruchomił się podczas otwierania bagażnika (ale może to być związane również ze słabą baterią). Czy warto? Wątpię, że to jakieś dobre zabezpieczenie dla doświadczonych złodziei ale laika może kiedyś odstraszyć. Tak czy inaczej dodatkowe zabezpieczenie oprócz GAP to moja spokojniejsza głowa.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid [Executive]

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Marca 2020, 08:31:40 »
Jeśli na prawdę gruntownie to poprawili to może i warto. Może AC będzie trochę tańsze z tym niż bez tego. Ja mam w Aurisie Cobrę bez pro i jest to straszna lipa.

Offline azael

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Marca 2020, 08:37:02 »
Dzięki za info. To jeszcze jedno pytanie: czy poza immobiliserem jest jakieś inne zabezpieczenie montowane fabrycznie?

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Marca 2020, 09:05:26 »

Żółtą?
Ja mam zieloną.
Dawniej była czerwona

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Marca 2020, 09:08:47 »

Od początku mam "poprawioną" (z zieloną diodą) wersję i mimo wszystko czasami alarm się nie rozbraja, samochód się otwiera a alarm zaczyna piszczeć. Pomaga tylko rozbrojenie pinem. Rzadko ale jednak.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Marca 2020, 09:13:05 »

Żółtą?
Ja mam zieloną.
Dawniej była czerwona
Oj, jasne że z zieloną

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Marca 2020, 17:57:03 »
Jeśli dostaniesz tak jak ja, w gratisie z autem, to bierz.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Marca 2020, 21:07:57 »

Od początku mam "poprawioną" (z zieloną diodą) wersję i mimo wszystko czasami alarm się nie rozbraja, samochód się otwiera a alarm zaczyna piszczeć. Pomaga tylko rozbrojenie pinem. Rzadko ale jednak.
Dragster zglos to na gwarancji, niepokojące  jest to ze musisz rozbrajac wpisujac PIN. U mnie po wymianie na poprawiona wersje (zielona dioda) nawet jezeli alarm sie uzbroi wystarczy  nacisnac guzik na karcie proxy. Ewidentnie masz cos z tym alarmem nie tak.
Odpowiadajac na klu czy warto? Popieram Vini jak dadza za darmo bierz .

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Marca 2020, 07:20:07 »
Dragster zglos to na gwarancji, niepokojące  jest to ze musisz rozbrajac wpisujac PIN. U mnie po wymianie na poprawiona wersje (zielona dioda) nawet jezeli alarm sie uzbroi wystarczy  nacisnac guzik na karcie proxy. Ewidentnie masz cos z tym alarmem nie tak.

Na 100% zgłoszę to przy najbliżej okazji. Razem zresztą z rozładowującym się akumulatorem.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Marca 2020, 09:18:43 »
Mój alarm różnie się zachowuje podczas zamykania samochodu. Często gdy zamykam samochód to odbywa się to bez dźwięków ale czasami podczas ryglowania zamów rozlega się piknięcie takie jak przed uruchomieniem syreny, sygnał ciągły przez około 0,5 sekundy.
Co to może oznaczać?

P.S. Mam Cobrę PRO z zieloną diodą w karcie.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline debki4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Marca 2020, 09:24:18 »
Hej,
Też miałem problem z Pro na początku, zgłosiłem w serwisie. Sprawdźwili baterie i powiedzieli że miała zbyt małe napięcie. Ho iaz zad, ialo się to półtora miesiąca od odbioru samochodu Powiedzieli  że trzeba często sprawdzać stan baterii / jakieś 3 miesiace/ i jak spada w okolice 1v to wymienić. Jak macie problem z pro to sprawdź ie baterie i wymieńcie. U mnie było dobrze. Pewnie za chwilę sytuacja się powtórzy. Rozmawiałem zs, najomym z Toyoty i z Pro im nie drapneli jes, cze samochodu, ale warto, Łożyć blokadę skrzyni lub dodatkowe najprostrze odcięcie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl