Napisałem do swojego salonu z prośbą o wyjaśnienie z centralą, do centrali też cos tam napisalem, ale nie jestem już optymistą. Toyota nie dba o klientów w polsce, ani chyba w europie.
No i nadeszła odpowiedz. Niestety niczego nie wyjasnia. Miła pani z Toyota odsyła mnie ostatecznie do instrukcji obsługi. Wychodzi na to ze ja, wy, jak i serwis poprostu nie potrafimy czytac instrukcji obsługi. Podzieliłem się tą odpowiedzią z serwisem aby panowie w ASO też wiedzieli. Nie dziala i działać chyba ze kiedys pojawi sie nowe oprogramowanie. Przykre.
Poczytajcie:
1. Połączenie Wi-Fi z iPhonem - problem wynika ze specyfiki iPhone'a. W momencie włączenia udostępniana internetu w iPhonie, telefon będzie to robił na 3 sposoby jednocześnie:
- poprzez przewód USB,
- bluetooth,
- Wi-Fi.
Jednostka multimedialna w pojeździe najpierw nawiązuje połączenie bluetooth, a następnie Wi-Fi. W momencie, kiedy jednostka otrzyma już internet poprzez bluetooth, zaprzestaje próby połączenia na inne sposoby, czyli przez Wi-Fi. Ta sytuacja wymaga ręcznego nawiązania połączenie z siecią Wi-Fi udostępnianą przez iPhone'a.
2. Z funkcją eStore dostępną w nowych jednostkach multimedialnych, m.in. tej zamontowanej w RAV4, nie ma jeszcze skojarzonych żadnych aplikacji, które można pobrać i zainstalować. Brak możliwości pobrania i zainstalowania aplikacji poprzez funkcjonalność eStore nie świadczy o tym, że funkcjonalności widoczne na stronie Moja Toyota nie są dostępne w jednostce.
Zarówno informacja o ruchu drogowym przez Internet, Google StreetView, informacja o pogodzie czy np. 'POI powered by Google' są dostępne pomimo braku pobrania lub zainstalowania ich w jednostce przy pomocy funkcjonalności eStore.
Nie prawdą jest tym samym, że samochód nigdy nie miał dostępnych funkcjonalności dostępnych na stronie Moja Toyota.
Aplikacje, które w przyszłości mają być dostępne poprzez funkcjonalność eStore, są zupełnie innymi rozwiązaniami, niż te widoczne na chwilę obecną na stronie Moja Toyota.
Jak korzystać z funkcjonalności widocznych na koncie Moja Toyota wyjaśnia szczegółowo Instrukcja Użytkownika - Nawigacja (od strony 243).