Autor Wątek: Internet w Camry  (Przeczytany 3230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
Internet w Camry
« dnia: 05 Marca 2020, 14:00:00 »
Witam szanownych forumowiczów.

Szukam rozwiązania do swojej lalki aby dać jej na stałe połączenie z internetem. Myślałem o modemach usb ale te po rozładowaniu trzeba przyciskiem włączyć a chciał bym żeby to chodziło non-toper i było gdzieś ukryte. Jest niby T-mobile smart car ale to wpinanie się w OBD nie przekonuje mnie ( jest niebezpieczne ) . Macie może jakieś sprawdzone rozwiązania ?  Chcę uniknąć udostępniania internetu z telefonu

Offline TiDzeJ

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Internet w Camry
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2020, 14:48:32 »
Ja posiadałem u siebie w aucie router wpinany do zapalniczki samochodowej ale  po zgaszeniu auta odcinane jest zasilanie. Niewiem czy znajdzie się takie rozwiązanie czy nie trzeba ciągnąć zasilania bezpośrednio extra z pod akumulatora.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marca 2020, 15:41:32 »
Mój salon Toyoty chętnie wykonuje mi taki modyfikacje np ostatnio montowali mi kamerkę a zasilanie brali z lusterka :)  więc myśle że dodatkowe gniazdko w podłokietniku nie będzie problemem. Można wiedzieć jaki masz ruter i czy włączy się on samoistnie wraz z włączeniem samochodu ?

Offline TiDzeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2020, 18:36:02 »
Mój salon Toyoty chętnie wykonuje mi taki modyfikacje np ostatnio montowali mi kamerkę a zasilanie brali z lusterka :)  więc myśle że dodatkowe gniazdko w podłokietniku nie będzie problemem. Można wiedzieć jaki masz ruter i czy włączy się on samoistnie wraz z włączeniem samochodu ?
Ja mam router LTE Huawei e8377s. Niestety przy każdym odpaleniu trzeba go włączać.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline RafalCamry

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marca 2020, 19:27:21 »
Cześć, ja mam ten: ZTE MF910 4G LTE. Kupiłem na Allegro za 150zł. Sam się włącza jak dostanie prąd z zapalniczki, bezobsługowy.   

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Internet w Camry
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marca 2020, 19:44:35 »
A moze powerbank jakos zamontowac? Albo Mozesz go podlaczyc na stale pod przyrzad do kamerek akumulatorowych. Jak spadnie napiecie ponizej 11.8V na aku to sie po prostu wylaczy zeby nie wydrenowac do zera aku.

Kupujesz ten adapter: https://www.wideorejestratory24.pl/adapter-zasilania-viofo-hardwire-kit

Dokupujesz przejsciowke mini usb->USB. I podlaczasz pod aku

Albo na stale wozic telefon podpiety pod USB. Taki starszy z androidem 6.0. Nie dosyc ze bedzie robil za hotspot to jeszcze jako androidowy mirrorlink
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2020, 19:58:36 wysłana przez klaudiusz »

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Marca 2020, 08:56:13 »
Znalazłem rozwiązanie na telefonie zainstalowałem aplikacje Tasker można tam ustawić że jak telefon połączy sie z radiem Camry wtedy automatycznie włączy HotSpot jak tylko się od radia rozłączy hotspot wyłączany jest automatycznie. Polecam bo działa cud miód. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl