Autor Wątek: Android Auto Rav4 produkcja 2020  (Przeczytany 131701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
Odp: Android Auto Rav4 produkcja 2020
« Odpowiedź #255 dnia: 02 Lutego 2022, 15:42:55 »
O ile się nie mylę to chyba musi
 wystrzelić co najmniej jedną poduszka aby zachować ten obraz/film i wtedy też dzwoni na sos.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline solarzm

• Toyot Leżący
  • *
    • Wycena nieruchomości mienie zabużańskie
  • Samochód:: Rav-4 HV
« Odpowiedź #256 dnia: 02 Lutego 2022, 21:52:45 »
Przypominam sobie cos takiego, że jak próbowałem zautoryzować auto to aplikacja bądź strona toyota prosiła abym włączył/wyłączył auto.
Być może jest jeszcze jakiś moduł komunikacyjny z tym, że zawsze miałem ze sobą telefon ale nie był podpięty po BT.
-----
pozdrawiam
Maciek

Offline solarzm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 02 Lutego 2022, 22:03:27 »
Kurcze, tak naprawdę mija miesiąc od zakupu a ja bym chciał sobie w końcu pojeździć ... ale nie, bo cały czas musze śledzić, testować, nic nie wiadomo na pewno ... ehhh ...
 - hybryda odpala silnik mimo, że ciepły i ma akumulator trakcyjny naładowany na 7/8 ...
 - oczywiście smugi na wycieraczce kierowcy a szczególnie od miejsca gdzie krzyżują swoją drogę z wycieraczkami pasażera ...
 - i jeszcze mi się co jakiś czas blokuje zamykanie/otwieranie szyb innych niż kierowcy, nie mówiąc już o zamkach gdzie pasendżersi nie mogą się dostać do auta a ja nic nie mogę zrobić ... :(
 - i jeszcze asystent googla cały czas zgłasza, że nie wie co zrobić z moim zapytaniem mimo, że jak tel nie jest podpięty do auta to radzi sobie super nawet z durnymi pytaniami.
-----
pozdrawiam
Maciek

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #258 dnia: 02 Lutego 2022, 22:13:50 »
Asystent u mnie działa doskonale (trzy różne samsungi)
Co do zamków, żeby wpuścić pasażerów musisz otworzyć z przycisku na drzwiach, jeśli masz ustawioną blokadę zamków po ruszeniu. Możesz też jak ja, wyłączyć blokadę i zero problemu.
Co do blokady szyb, zapewne wciskasz przypadkowo przycisk blokujący szyby pasażerów na drzwiach, gdy chcesz ich wpuścić ;) .
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline solarzm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 02 Lutego 2022, 22:26:39 »
Co do zamków, żeby wpuścić pasażerów musisz otworzyć z przycisku na drzwiach
ten przycisk nie zawsze działa ale teraz nie umiem określić w jakim momencie działa a w jakim nie,
Co do blokady szyb, zapewne wciskasz przypadkowo przycisk blokujący szyby pasażerów na drzwiach
nie @Krisman tak źle ze mną jeszcze nie jest :)
Dziś np. podczas jazdy wyruszyłem z działającą tylko szybą kierowcy na dodatek działa ona tak, że musisz naciskać cały czas na przycisk bo jak przestaniesz naciskać to zamykanie/otwieranie szyby jest przerywane.
Później kończąc jazdę otworzyłem okno po bilet parkingowy i za jednym klikiem zjechało na sam dół. Pobrałem bilet i natychmiast sprawdziłem pozostałe onka - działają ! Hurrra! naprawione. Wracając znów działa tylko moje. Teraz (jak świetnie) za jednym klikiem zjeżdża na sam dół !.
-----
pozdrawiam
Maciek

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #260 dnia: 02 Lutego 2022, 22:29:01 »
No to twój moduł komfortu jest skopany - serwis.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline solarzm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 02 Lutego 2022, 22:38:18 »
KOMFORTU ?
A propos komfortu to komfort zarąbisty - świeci się tylko smętnie lampka okna kierowcy i nic poza tym. Jak nocą mam coś tam nacisnąć ? zapałkami świeczkę odpalić ?

Szykuje sobie listę do serwisu.

No i zapomniałem wspomnieć o spryskiwaczach, za cholerę nie mogę ich ustawić, albo psikają w dół szyby albo po wewnętrznej części maski, pasażerski działa bez zarzutu.
-----
pozdrawiam
Maciek

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #262 dnia: 02 Lutego 2022, 23:14:17 »
Przełączniki szyb kierowcy i pasażerów, a nawet lusterek można wymienić na podświetlane - jest pełno opisów w wątku "nasze modyfikacje".
Nawet nie wiedziałem, że spryskiwacze szyb da się ustawiać. U mnie pryskają prawidłowo (jak to u informatyka: "a u mnie działa" ;) ).
Poproś kogoś do pomocy przy wciskaniu dźwigienki spryskiwacza w kabinie, a ty reguluj dysze - szybciej pójdzie.
Nie wiem czy wiesz ale kupiłeś sobie auto dla majsterkowiczów ;)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #263 dnia: 03 Lutego 2022, 09:18:05 »
solarzm, jeżeli jesteś z Wawy i okolic, możemy podmieć przetestować przełącznik szyb. Mam oryginalny do podmiany (niepodświetlony). Ale sądząc po opisie, nie w przełączniku problem. Ktoś już to miał i opisywał. Skończyło się na wymianie gwarancyjnej.

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #264 dnia: 09 Lutego 2022, 09:33:00 »
nie mówiąc już o zamkach gdzie pasendżersi nie mogą się dostać do auta a ja nic nie mogę zrobić ... :(

Przestaw wtedy dźwignię zmiany biegów na "P" i powinno odblokować wszystkie drzwi.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #265 dnia: 09 Lutego 2022, 10:03:56 »
nie mówiąc już o zamkach gdzie pasendżersi nie mogą się dostać do auta a ja nic nie mogę zrobić ... :(

Przestaw wtedy dźwignię zmiany biegów na "P" i powinno odblokować wszystkie drzwi.
Odblokowanie przy przestawieniu na P trzeba sobie włączyć, bo domyślnie tak nie działa.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline solarzm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 15 Lutego 2022, 23:47:21 »
W czwartek jestem umówiony do serwisu.

Odblokowanie przy przestawieniu na P trzeba sobie włączyć, bo domyślnie tak nie działa.
Wiesz jak to włączyć? Podpowiedz proszę.

jeżeli jesteś z Wawy i okolic, możemy podmieć przetestować przełącznik szyb
Niestety, Kraków. Chciałbym podświetlić ten panel i może inne miejsca też, może ktoś z okolicy Krakowa lepiej porusza się w tym temacie ?

Nie wiem czy wiesz ale kupiłeś sobie auto dla majsterkowiczów
właśnie widzę ... co dzień to coś nowego, chyba muszę jakiś zeszyt założyć i wpisywać spostrzeżenia :) Dziś np. za cholerę nie mogłem otworzyć bagażnika będąc wewnątrz auta (komunikat, że drzwi zablokowane) otworzyłem drzwi i dalej nic, parę dni temu mi się udało, ale nie wiem czy wtedy trzymałem prawą rękę na kierownicy a lewą naciskałem guzik, czy odwrotnie ;)

[Android Auto] - cały czas testuję. Mam jeden wkurzający problem. Czasem pokazuje się komunikat, że AA jest teraz niedostępny podłącz kabelek. Po wyłączeniu i włączeniu kabelka AA uruchamia się ponownie.

[weryfikacja zakupu] - w TMP powiedziano mi, że mam się zwrócić do salonu i tam mi zrobią. W salonie powiedzieli, że robią i faktycznie coś zrobili ale dalej nie działa i nie widzę co było robione w aucie.

[myT] - aplikacja myT pokazuje przebieg ale nie pokazuje ilości paliwa, jak zapewniono mnie w serwisie, że po weryfikacji będzie się pokazywać.

-----
pozdrawiam
Maciek

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #267 dnia: 16 Lutego 2022, 06:21:20 »
Przełączenie na P można zrobić z www - po zalogowaniu się na swoje konto jrst dostępne menu z tymi ustawieniami.
Można też to wyklikać w ustawieniach radia, ale dokładnie mogę napisać wieczorem jak będę w samochodzie.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #268 dnia: 16 Lutego 2022, 07:04:26 »
Hmm.. przez www to chyba tylko jak się ma navi, nie?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #269 dnia: 16 Lutego 2022, 07:08:36 »
Hmm.. przez www to chyba tylko jak się ma navi, nie?
Hmm, tego nie wiem, mam navi.
Ale zawsze zostaje z setupu radia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl