Jakoś mi się to nie składa w logiczną całość.
Ja składałem zamówienie 16 marca, kolega Casperos z tego co pamiętam to chyba około 11 marca.
Na stronie toyota UK jest info że od 18 marca jest zatrzymana fabryka.
To aby 4 maja mogli zacząć wysyłać auta (tak aby były na 15 maja) to by musiały być już wyprodukowane.
Przez tydzień czy jeszcze mniej, przed zamknięciem fabryk to chyba nie wyprodukowali ich.
Ale obym się mylił.
Mk77 ja też jestem realistą i do końca w termin 15.05 nie wierzę, biorąc pod uwagę że w papierach ustaliliśmy 30.06 - wprawdzie p. Handlowiec chciał 15.06 ale ja cisnąłem ten 30.06.
Z tym że po ostatniej wymianie maili oraz rozmowie telefonicznej, i informacji z 17 marca wynika:
że moja bida-edition jest już od 2 dni wyprodukowana czyli 15.03.2020 po 4 dniach od zamówienia, i gdyby nie "koronaścierwo" to to auto było by 15.04 w PL, ale miesiąc zamknięcia +- kilka dni to wychodzi że od 18 marca do 4.05 to auto moje i zakładam że Twoje też już było wyprodukowane. Ale to tylko przemyślenia jak u Sherlocka Holmes'a
W każdym razie "wściekła mysz" ma rację, zaletą Japońskiej motoryzacji, jak również koreańskiej (Kia/Hyundai) jest to że masz 3 lub 4 poziomy wyposażenia, a dodatki to albo alarm albo dywaniki albo koło zapasowe, czyli coś co nawet Ja Ci zamontuje (choć nie wiem jak) dla przykładu przyjrzyjcie się Felgom 17 cali w comforcie z pakietem style oraz 17 cali w GR sport bez pakietu Dynamic (to ta sama felga tylko w dynamic jest lakierowana w inny wzór i dlatego jest brzydka czarna) tak samo 18'cali w selection lub executive z pakietem vip jest taka sama jak 18 w GR sport z pakietem Dynamic (tylko lakierowana na czarno) więc toyota leci po bandzie z redukcją możliwości, ale to też dobrze bo musi z głową upchać w każdym poziomie to co najlepsze i wg. nas jest "zaje$%#^e"
dla porównania Astra ma w konfiguratorze 10 rodzai alufelg i na astrę z fabryki 3,5 miesiące to jest minimum nie podlegające dyskusji, a tu z Corollą, jeden ma po miesiącu drugi ma po 3, a czwarty ma NCO i 6m jak w RAV4 :D:D