Autor Wątek: Yaris 1 1.4 D4D 2005 AUTO CIEZKO ODPALA I GASNIE PODCZAS JAZDY  (Przeczytany 4202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patbal

• Prawie Toyot
Panowie doradzcie co robic.Auto od kupna palilo zawsze za 1 razem ,ale trzeba było troche  dluzej przytrzymac(4 sek).Postanowilem wymienic swiece u mechanika,po wymianie auto raz palilo raz nie.Drugi mechanik stwierdzil ze to wina regulatora cisnienia na listwie.auto po wymianie dobrze palilo 3 dni ,pózniej przestalo i doszlo jeszcze gasniecie silnika podczas jazdy przy dodawaniu gazu(nawet lekkim).Trzeci mechanik wymienil filt paliwa i zawór ciśnienia paliwa,oraz spradził przewody co równiez nie dało zadnych rezultatów.Dodam ze zaden nie wyjmował wtrysków tylko robili diagnoze z pozycji kompa.CO ROBIC KOLEDZY BO KONCZY MI SIE CIERPLIWOŚĆ.

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1.4 d4d
Odp: Yaris 1 1.4 D4D 2005 AUTO CIEZKO ODPALA I GASNIE PODCZAS JAZDY
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2020, 08:59:57 »
Wygląda na regulator ciśnienia na listwie, jak dajesz w gaz podczas jazdy i silnik Ci gaśnie to na niego to wskazuje. Mogą też to być wtryskiwacze od początku plus teraz ten regulator. Z regulatorem sprawa wygląda tak, że nie powinno się go wymieniać samego (jest fabrycznie dokręcony i tak powinno zostać) tylko całą listwę z regulatorem i czujnikiem ciśnienia. Poszukaj na szrocie całą listwę, podmień i zobacz, jak nie będzie gasł podczas jazdy to jeden problem z głowy, kup jeszcze na początek dobry środek do czyszczenia układu paliwa, np liqui moly diesel spülung, wlej do filtra paliwa jak możesz a jak nie to wlej na prawie pusty zbiornik i uruchom samochód na kilkanaście minut na postoju. Nie naprawi to wtryskiwaczy, ale jak objawy się trochę uspokoją to będziesz wiedział co dalej robić.

Offline m1strzunio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2020, 08:11:38 »
Ale jak mu od początku długo kręci to równie dobrze mogą być padnięte wtryski. Bez wyjęcia ich i sprawdzenia się nie obejdzie.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2020, 10:54:24 »
Dodam ze zaden nie wyjmował wtrysków tylko robili diagnoze z pozycji kompa.CO ROBIC KOLEDZY BO KONCZY MI SIE CIERPLIWOŚĆ.
Z pozycji kompa wtrysków nie zdiagnozujesz. Proba przelewowa a najlepsze jest wyjecie jak kolega wyzej prawi i sprawdzenie na maszynie"" Poszukaj dobrego fachowca, jak jesteś z okolic Łodzi to mogę Ci podesłać na kogoś kto ma porzadny serwis ze sprzetem BOSCHA do wtryskiwaczy. Będziesz tak jezdzil od jednego Janusza do drugiego to Cię oskubią z dutków i nic poza tym.
Oby wtryski wyszły bo to kolejny koszty przy ich rozwiercaniu etc.. Moje wylazły bez problemu, ale facet miał kilka takich aut co nie obyło się bez Fachowca od rozwiercania.
Powodzenia :)

Offline patbal

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2020, 13:22:43 »
Regulator cisnienia został wymieniony przez mechanika tylko niestety sam,bez listwy...AUTO pali w tej chwili dobrze...tylko te gasniecie....czekam jeszcze na dosylke zaworu cisnienia,bo pierwsza sztuka okazala sie niesprawna....Panowie wyczytalem tu na forum ze gosc mial podobne problemy z tym silnikiem,a problemem było"POŁĄCZENIE MASY Z MODUŁEM EDU"Co wy na to...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl