To może być też wina bluetooth. Jaki masz telefon?
Ja mam 2 różne telefony i jeden chodzi bez żadnych problemów (Samsung Galaxy S8 - służbowy) z drugim mam problemy z Bluetooth (OnePlus 6T - prywatny, główny).
Odkryłem to stosunkowo niedawno, długo walczyłem z moim OnePlus do czasu aż podłączyłem Samsunga i pojeździłem kilka razy, wszystko działało wzorowo. Dlatego niecierpliwie czekam na AA.
Problem z moim telefonem jest taki, że za pierwszym połączeniem telefonicznym wszystko jest ok, przy drugim połączeniu nie ma w ogóle dźwięku mimo, że interfejs samochodu działa poprawnie, podobnie z kolejnymi, wszystko działa tylko za pierwszym razem.
Inna sytuacja jest z odtwarzaniem multimediów przez bluetooth. Kiedy uruchamia się odtwarzacz (bez znaczenia czy Spotify czy zwykły odtwarzacz MP3) to na ekranie wyświetla się tytuł utworu i artysta, po zmianie utworu informacje te pozostają bez zmian, tylko pasek postępu leci od zera ale z poprawnym czasem kolejnego utworu. Długo myślałem, że ten typ tak ma aż pewnego dnia sprawdziłem z drugim telefonem. Sprawdzałem też jednorazowo odtwarzanie multimediów z tanim Samsungiem kolegi i tam też wszystko było tak jak powinno.
Jeśli masz chiński telefon to możliwe że winny będzie bluetooth, często oszczędzają na tym komponencie. Mam tylko nadzieję, że jak się pojawi AA i przejdę na interfejs przewodowy to problemy te odejdą w niepamięć.
Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk