Autor Wątek: Samoprogramujące się czujniki TPMS ? Aktualizacja nawigacji ?  (Przeczytany 9554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Witam :D
Mam dwa pytania odnośnie Land Cruiser'a VX V8 4,5 D4D, produkcja 03/2015. Dystrybucja Europejska.

1. Czy nowo założone czujniki ciśnienia kół TPMS programują się same po około 80km? (tak jak w Camry?)
2. Czy istnieje sposób na aktualizacje map nawigacji poza serwisem?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Samoprogramujące się czujniki TPMS ? Aktualizacja nawigacji ?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2020, 00:00:30 »
To w Camry sie programuja same? :) a ja placilem 120zl w ASO.  Skad to info?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Kwietnia 2020, 12:38:55 »
Przeglądając zagraniczne fora, natknąłem się na informacje że po założeniu czujników w Camry 2018 po przejechaniu 50/80km kontrolka gaśnie i na wyświetlaczu po wybraniu menu czujników wyświetlają się wartości ciśnienia kół ;) też widziałem że w Camry można ewentualnie z poziomu właśnie dostępnych opcji w menu zaprogramować czujniki bez żadnego zewnętrznego narzędzia ;)

Offline kierowcaTaj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2025, 11:00:32 »
W Twoim Land Cruiserze TPMS raczej wymaga ręcznego zaprogramowania nowych czujników za pomocą odpowiedniego urządzenia diagnostycznego – samoczynne programowanie, jak w Camry, nie zadziała. 2. Mapy nawigacji można zaktualizować poza serwisem, korzystając z portali takich jak Toyota Toolbox, gdzie kupujesz aktualizacje i wgrywasz je przez USB. Upewnij się tylko, że masz odpowiednią wersję systemu i wystarczającą pamięć na nośniku.
https://trigorcp.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl