Autor Wątek: Przywitanie i zapytanie  (Przeczytany 10817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hewamich

• Prawie Toyot
Przywitanie i zapytanie
« dnia: 02 Kwietnia 2020, 11:20:12 »
Po pierwsze to witam wszystkich, ponieważ jestem nowy na forum  <taniec>

Chciałbym przesiąść się do suva i chodzi mi po głowie 4runner z lat 2015-2020 z USA z silnikiem 4.0

Auto ma mi przede wszystkim służyć do wygodnego przemieszczania z punktu A do B i przy okazji możliwości wyjazdy do lasu/ryby

Jak silnik ? Jak skrzynia ? jak zawieszenie ? wykonanie w środku ?

Co możecie powiedzieć o tych samochodach ?

Pozdrawiam

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
Odp: Przywitanie i zapytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwietnia 2020, 12:22:47 »

Offline hewamich

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2020, 15:31:43 »
bardziej zależało mi na tym aby ktoś kto faktycznie korzysta lub korzystał z tego modelu mógł powiedzieć co nieco :o

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maja 2020, 12:56:44 »
Bardzo mało jest 4R 5. generacji w PL. Na własne oczy nie widziałem, poza Allegro i Otomoto :). Silnik to ten sam co w 4. generacji i występuje tylko właśnie 4.0 ale dodali tam Dual VVTi (w 4. generacji był pojedynczy). Skrzynia tylko automat 5 biegowy. To samo co we wcześniejszej. Sam posiadam model z 2006 czyli 4. gen. U mnie mam V8 ale mam dwóch znajomych co jeżdżą V6 i nie narzekają. Gaz znosi bez problemu ;). Ogólnie bazując na tym co przeczytałem o 5. gen w necie to jest to bardzo udany samochód o bardzo dobrych właściwościach terenowych. Niewiele się tam psuje bo jest jeszcze młody wiekiem. W USA bardzo popularny SUV. Jeśli by cię interesowała 4. generacja to tutaj bardzo polecam bo w zasadzie wymieniam tylko płyny i części eksploatacyjne.

SGS10e @ Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl