Autor Wątek: Wysokie spalanie przeklamanie komputera  (Przeczytany 2430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spidylubin

• Prawie Toyot
Wysokie spalanie przeklamanie komputera
« dnia: 17 Kwietnia 2020, 13:59:49 »
Witam jestem tu nowy  mam kilka pytań  a więc tak.  Najważniejsze mam Corolla 2008 rok 1.6 124km  to czyli to jest e140 czy 150?  Czym się różniły? Problem jest w tym ze auto wcześniej  miał ojciec od nowosci . Jemu splanie pokazywało  i tyle paliło na komputerze około 7.5 8litrow na 100km. Ja mam auto od miesiąca i jak bym się nie starał delikatne  muskajac gaz ponad 10 pokazuje,  i w.trasie ponad 9. Mam teraż 3/4 zbiornika paliwa a pokazuje dystans do przejechania 130km.  Spalanie chwilowe delikatnie  muskajac gaz.to grubo ponad 30,40l. Auto stało z 2 tygodnie  i odpalalo na 2sekuny  i gaslo.  Winny był akumulator . Kupiłem nowy auto odpalalo  ale silnik kulal.  Po skasowania bledow  wszysko wróciło  do normy prócz spalania.  W czym.może być wina? Dodam że świeżo po kupnie zamontowalem  gaz i wydaje mi się ze gazu tez za dużo pali.  Przebieg  auta to 115km.  Pozdrawiam

Offline mack_linen

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wysokie spalanie przeklamanie komputera
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2020, 16:18:24 »
Hej, miałem bardzo podobny objaw w corolli E12. Przy 100km/h i muskaniu gazu paliła 10/100. Po podłączeniu do kompa w ASO pokazywało błąd sondy lambda. Doradzili zalanie STP lub ich specyfiku toyotowskiego do czyszczenia układu wtryskowego. Zalałem, wyjeździłem dość dynamicznie bak i pomogło, spalanie wróciło do normy.

Offline Barmanhugon

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Verso
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopada 2022, 10:39:28 »
Witam właśnie kupiłem Corollę Verso 2.2d. czytałem wcześniej raporty spalania i mówiło się o 8 litrach moja pokazuje 11 ?!Handlarz od którego kupiłem auto wymienił jeden wtrysk ja na dzień dobry akumulator.Dziwny objaw przy włączonej dmuchawie na jałowym biegu obroty skaczą z 800 na 1200 obrotów ktoś mi to wyjaśni?!

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopada 2022, 10:54:26 »
Wszystko prawidłowo
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl