Autor Wątek: Jakość lakieru  (Przeczytany 32922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline j_w_pan_P

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jakość lakieru
« Odpowiedź #75 dnia: 11 Maja 2020, 16:30:30 »
W sobotę pytałem w ASO. Mojego koloru - Celestial Grey akurat nie ma...

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2020, 16:35:55 wysłana przez j_w_pan_P »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Maja 2020, 21:09:55 »
A to mój kolor :-)

Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 15 Maja 2020, 07:55:10 »

Bardzo ładny kolor, też taki mam. Nigdy z czegoś takiego nie korzystałem, ale dobrze wiedzieć

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Maja 2020, 02:32:29 »
U mnie za chwilkę  mija rok od odebrania auta. Czytam sobie wasze posty i tak sobie myślę  że  u mnie wyglada to troche inaczej.  Fakt, zaraz po odebraniu samochodu polozylem ceramike i uwazam ze bylo warto. Zero jakichkolwiek sladow po odchodach czy owadach. Co lepsze zero  mikrorys. Dodam tylko ze samochod garazowany ale ma juz 33kkm wiec raczej nie stoi. Myty tylko i wylacznie na myjniach automatycznych i samoobslugowych. Na dowod fotki z wczoraj po umyciu nie wiem czy oddadza to ale wdlug mnie lakier jak po odberaniu z salonu :).

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Maja 2020, 09:00:04 »
U mnie za chwilkę  mija rok od odebrania auta. Czytam sobie wasze posty i tak sobie myślę  że  u mnie wyglada to troche inaczej.  Fakt, zaraz po odebraniu samochodu polozylem ceramike i uwazam ze bylo warto. Zero jakichkolwiek sladow po odchodach czy owadach. Co lepsze zero  mikrorys. Dodam tylko ze samochod garazowany ale ma juz 33kkm wiec raczej nie stoi. Myty tylko i wylacznie na myjniach automatycznych i samoobslugowych. Na dowod fotki z wczoraj po umyciu nie wiem czy oddadza to ale wdlug mnie lakier jak po odberaniu z salonu :).

Z ciekawości, kładłeś też na plastikach/zdarzakach? Jak wygląda przednia listwa (na samym dole pod grillem), mocno poobijana?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Maja 2020, 09:29:24 »

Z ciekawości, kładłeś też na plastikach/zdarzakach? Jak wygląda przednia listwa (na samym dole pod grillem), mocno poobijana?
Ceramika jest na calym samochodzie. Co do listwy to nie zauważyłem zadnych odpryskow, ale tez sie nie przygladalem. Pozniej sprawdzę.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 23 Maja 2020, 10:17:51 »
Są  pojedyńcze milimetrowe odpryski ale jest nieźle

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 23 Maja 2020, 10:28:25 »
Precious Silver. 6 miesięcy i zero odprysków. Nie dawałem żadnej powłoki. Sprzedający powiedział, że ten lakier ma możliwość wchłaniania mikrorysek pod wpływem ciepła. Chyba nie oszukał  <taniec>

Offline krrafi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 23 Maja 2020, 14:17:38 »
Też mam Precious Silver, auto ma 2 miesiące, zrobione 2000 km (1000 km autostrada/1000 km miasto) i na dolnej listwie kilka drobniutkich rysek i odprysków już jest. Ogólnie lakier faktycznie jest delikatny. Byłem u fachowców od detailingu, znajome chłopaki i po przyjacielsku doradzili, że ceramika owszem coś tam pomoże w codziennej pielęgnacji, ale na tym kolorze efektu wooow dla oka to nie będzie. Zdecydowanie doradzali folię na front i lampy przy mojej jeździe 50/50 (autostrada/miasto). Tak więc mam teraz mały dylemat ale rozważam folię.
Toyota Corolla TS 1.2 116 KM Comfort

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 23 Maja 2020, 16:28:36 »
Imperial Red i ptasia kupa na kilka godzin w słoneczny dzień wystarczyła, żeby zrobić mat na lakierze.
Z uwagi na COVID-19 mało jeżdżę ale codziennie zerkam przechodząc obok auta czy jakiś ptak nie nas*ał i raz nie dopilnowałem :)
Strasznie delikatne te lakiery są...

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 23 Maja 2020, 17:03:13 »
Zdecydowanie doradzali folię na front i lampy
Ja położyłem folię na samą maskę. Lampy sobie odpuściłem (dużo gimnastyki) przez tyle lat w żadnym aucie nie miałem z nimi problemu.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Czerwca 2020, 15:14:05 »
Dzisiaj odebrałem samochód z myjni i zauważyłem taki odprysk na masce. Myślicie, że to kamień którego nie zauważyłem czy popsuli na myjni? Zdjęcie zrobione od bocznej strony samochodu. Co robić ? - auto w leasingu, ale wykupuje na koniec. Malować całą maskę z AC czy może zrobić zaprawke w jakimś detailingu? Ktoś coś poleci (Kraków) ?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Corolla sd 1.8 hsd Comfort Tech

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Czerwca 2020, 15:15:32 »
To nie kamien. Wyglada na jakas przecierke, np. Guzikiem na spotkach lub bluzie. Zrobic zaprawke. Nie malowac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline piotr__

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 05 Czerwca 2021, 20:41:12 »
Odkopuje dosyć stary wątek, ale może ktoś coś podpowie. Niestety moja roczna Toyota została obtarta, prawdopodobnie na parkingu  :-( /

Co z tym najlepiej zrobić? Auto na gwarancji, właściwie jak nowe. Naprawiać w ASO, jechać do jakiegoś lakiernika?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #89 dnia: 05 Czerwca 2021, 20:46:04 »
Możesz kupić w ASO korektor, czy jak to się nazywa, dwa lata temu był po 40, czy 49 zł i samemu to zrobić. Tylko żebyś kupił swój kolor :grin:.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl