Hej,
Po zrobieniu przeglądu w ASO wyszło parę rzeczy:
- Tarcze hamulcowe przód i tył minimum bądź poniżej minimum
- Klimatyzacja nie działa.
- Akumulator mały (z tego co zrozumiałem to częsta sprawa - był rozładowany), ASO zaleciło wymianę.
- Na fotelu pasażera były ślady jakby po praniu, proszku czy coś - do tego chyba nie dosuszyli auta po praniu (Na poprzednich zdjęciach, żadnych plam nie było więc nie sądze, że to nowa sprawa).
- Opony przód 3,5 mm PP i 2,5 MM LP (w sumie to łysa).
- Podobno jakieś załamanie koloru widać na masce - ale dla mnie niezauważalne ani w słońcu ani w cieniu.
- Rant drzwi lekko obity, plastik porysowany. (na 99 da się to zrobić to poprzez PDR, do tego oryginalny plastik z ASO 170 zł - może znajdzie się coś używanego).
Po rozmowie z Panem Krzystofem z Master1, ustaliliśmy że zostawiam do skanu raport z ASO w ich siedzibie w Poznaniu a on załatwia usprawnienie auta - wszystkie rzeczy mechaniczne zostaną przez naprawione - po zakupie dostaję rok rękojmi, więc z tego co mi wytłumaczono - jeśli kupuję auto z klimatyzacją to musi ona działać i nie być dziurawa gdziekolwiek.
Tak samo jeśli chodzi o hamulce - mają działać prawidłowo a auto ma być bezpieczne.
To były minusy - jeśli chodzi zaś o plusy to auto jest w środku w eleganckim stanie - brak zarysowań na plastikach, żadnych wgniotek, zarysowań lakieru - cały lakier sprawdzony w ASO nic nie było dorabiane, malowane.
Mechanicznie też wszystko super, autko powinno pośmigać jeszcze kolejne 100 tysiecy bez większych problemów. Całą historię wizyt w ASO mam od kolegi z Toyoty

więc, widziałem że było serwisowane porządnie - wszystkie przeglądy robione na czas, do tego nawet małe rzeczy (np. odgrzybianie klimatyzacji również robione w ASO, więc można było ładnie pośledzić stan licznika).
Auto powinno zostać usprawnione na przyszłą sobotę, więc wtedy powiem wam co i jak - dopytam się jeszcze w jaki sposób Master1 zechce mi to udokumentować (co zostało wymienione i na jakie części).
Pozdrawiam i podziękował!